Nálunk hősies tanárok küzdenek reménytelenül a közeggel, miközben Kínában a történelem legnagyobb oktatási innovációja zajlik. Mi van a PISA-eredmények mögött? Setényi János oktatáskutatóval beszélgettünk.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Egy igencsak releváns kérdés

amit ha a kultúra, műveltség és intelligencia dimenzióiban nézzük ártunk és qurmányunk intő példa

Az index.hu podcastja Setényi János oktatáskutató-t kérdezte például a legfrissebb PISA-felméréseken kiderültekről.
Megállapítja, hogy: „Köztes helyzetben vagyunk, minden ötödik tanuló nem tud értelmesen olvasni, és nagyon gyengén számol. Ők egy globális gazdaságban használhatatlanok.”!!
Majd a cikk végén felteszi a kérdést: „Érdekes kihívás lesz a leggyengébben olvasó és számoló emberek foglalkoztatása a következő húsz évben”!
Nos ártunk és qurmányunk potentátjai nem csak igencsak komoly szövegértési hiátusokkal rendelkeznek, de alapvető fogalmak jelentésével sincsenek tisztában, ami pedig az elemi számtan és logika területeit illeti még az átlag humán-értelmiségnél (bár többük hivatalosan közgazda!!!) is gyengébbek
emerencia
Viszont remekül megtanulják hogyan kell önmagukat előtérbe helyezni mások kárára. Megdöbbentő, hogy nem kérnek semmiért bocsánatot, még nekik áll feljebb és nem igyekeznek kijavítani a hibát. A környezetemben számtalanszor megtörténik, hogy éppen az viszi a legtöbbre akinek hiányosságai vannak a szakmában vagy nem is tanulta soha. Ha pedig valamit elszúrnak még nekik áll feljebb vagy egyszerűen lelépnek és a következő munkahelykereséskor sikertörténet lesz az egészből. Akinek nem inge, ne egye magára de azért gondolkozzon el azon, hogy vajon mivé lesz az a gazdaság, ahol a tudás, a szorgalom egyre kisebb jelentőséggel bír a hőzöngő öndicsérettel szemben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.