A programban harminc épületet húznak fel, újítanak meg vagy bővítik a funkcióit. 12 milliárd 420 millió forintot hagyott jóvá a kormány a Makovecz Imre-életmű gondozására. A program 30 épületet érint, írja a Napi.hu. A Magyar Közlönyben megjelent határozat melléklete tartalmazza azt a harminc épületet, amelyek megépítésére, felújítására, funkcióinak bővítésére szolgál az összeg.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Hat bakker, azt a sok szar tonkremeno famonstrumot, rez applikacioval bizony kell is rendesen gondozni, de hogy MILLIARDOKKAL???
Megint egy ujabb csatorna a penzmosasra, penzszerzesre - aze'r talalekony ez az orszag vajdaja, szo se rola!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
RonaGyuri
@namihami: Kizárt! Én ismertem őt, s tudom: nagy ívben tett arra, hogy az épületeknek funkcióik vannak. Őt csak a vélt művészkedése érdekelte, ami persze csak az erdélyi mesterek elrontott stílusa! =)) Ráadásul azokat a saját közegükből kiragadva, számukra idegen környezetben alkalmazta, s még volt pofája azt hirdetni, hogy ő organikus építész! "Organikus építészet (más néven szerves építészet) az építészet azon irányzata, amelynek programjában az szerepel, hogy az épület „természetesen” nőjön ki abból a helyből, ahová tervezték, alkosson azzal harmonikus, „szerves” egységet mind a felhasznált anyagok, mind az épület mérete, alakja és gondolatisága szempontjából."! =))
namihami
@Eladott Ország: Attól, hogy a szerencse, a korrupció, a hatalomvágy valakit hatalomba és vagyonba segít, azzal ízlés és hozzáértés még nem kapcsolódik automatikusan hozzá. Azt megvenni nem lehet. Jogász se lett soha, a jogi ügyekhez se ért, pedig arról papírja is van. Építészetről még az sincs.
advocat
Egyetértek. Nézzétk meg a Makovecz ravatalozót. 60-as, 100-as szögek tartják. Egy jobb orosz paraszt komolyabb házat épített a XIX. században - de ott van Potsdam is Alexandrovkával. A Hagymatikum borzalom. (Nem oda folyik a víz, ahol a víznyelő van, fémcsavarokkal vannak a fa elemek összecsavarozva (nem szerelve! az más), nézzétek meg a makói műv. házat. Borzalom a színházterme. Ha jól tudom Hévizen is van egy temploma. Lehet, hogy rosszul emlékszem. Viktornak jó, mert olyan magyarosch. Szar, de "szép".
RonaGyuri
@Eladott Ország: egyetértek, de a Gaudi-s utalás butaság, semmi köze hozzá!
Egyébként Gaudi sohasem állította, hogy organikus építész lenne! =))
advocat
A Kormány 365/2019. (XII. 30.) Korm. rendelete
a Makovecz Imre Bástyája projekt keretében a piliscsabai Iosephinum területén megvalósuló
beruházásokkal összefüggésben egyes kormányrendeletek módosításáról
A Kormány a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházások megvalósításának gyorsításáról és
egyszerűsítéséről szóló 2006. évi LIII. törvény 12. § (5) bekezdés a), d) és f) pontjában kapott felhatalmazás alapján,
az Alaptörvény 15. cikk (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.