Gyorsan fogy a Növekedési Kötvényprogramból a pénz. Szeptember óta az eredeti keret több mint 60 százalékát költötte el az MNB, és a cégek többsége még nem vitte piacra a hitelpapírjait. Az első pályázók között nagyon sok kormányközeli vállalkozás akadt.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Ahogy az lenni szokott: nem csak Hazudnak, de lopnak és csalnak is! =))
Nessy
@RonaGyuri: Gondolom ezeket a "neveket " is megszavazta a parlament, de előtte konzultáltak a néppel.
Rockxy
óhát jut mindenkinek aki ráérdemelt abbú a sokpézbű, mer a jahu elosztotta hogy kinek juttathat mielőtt nyugdíjbament.
RonaGyuri
@Nessy: persze közfelkiáltással! =))
Peller Anikó
Nagyon sok? Ezen csodálkozom, azt hittem mind kormányközeli rokon, haver, focista.
RonaGyuri
@Peller Anikó: bocs de a helyzet az, hogy nagyon sokról tudjuk, a többiről csak sejtjük! =))
Nessy
@RonaGyuri: Az, hogy a kötvények jó részét az MNB vásárolja meg, nem burkolt állami támogatásnak minősül?
RonaGyuri
@Nessy: nem tudom, ehhez nem értek, de lehet benne valami! =))
kereső
@Nessy: Mivel nem ismerjük (még) a kötvényvásárlás részleteit-feltételeit ( visszafizetés, kamatok ...), ezért ez is lehetséges. Viszont ami sokkal veszélyesebb dolog, az a "közeli" vállalatok általi esetleges fedezetlen kötvénykibocsájtás. ( kötvény - hitel), Mindenesetre érdekes dolog, hogy az ország jegybankja hitelezési tevékenységet végez, amikor ez kimondottan kereskedelmi banki tevékenység. ( Anno ezért született meg a kétszintű bankrendrendszer- amikor is a jegybankról leválasztásra kerültek a kereskedelmi banki tevékenységek),
kereső
És bár ez egy cikk a Szalonnáról- de szinte kommentáár nélkül, csak tényeket közöl Igen érdekes tényeket, ami a cégeket illeti. Lehet, hogy mészáros-tiborc... etc. a sor folytatható, most már az egészségügyi múszerek, felszerelések gyártásában és szállitásában szerez érdekkeltségeket? A turizmus megvan, az ingatlan piac megvan, mg. megvan, most ez jön- mert itt még az is hihető, hogy kutatás-fejlesztés történik esetlege. Na mire ad sok pizecskét a junió a jövőben? Hát erre.
division
@RonaGyuri: Szar ügy nem, hogy neked nem jutott belőle?:-)) Mindjárt más lenne a helyzet, ha neked is csurrant cseppent volna belőle egy kis nyögdíj kiegészítés:-))
RonaGyuri
@division: Ide figyelj te „se hall, se lát” ne terelj. Mondj egyetlen aprócska mentéséget arra amit imádott NER-társad művelt:
Önként és dalolva – senki sem kérte ők akarták - sajtótájékoztatót tartott. Témájának a nyugdíjak emelését választotta, igen nem kérdésre válaszolta hírtelen, hanem erre készült. Ennek ellenére egy bődületes nagyot HAZUDOTT!!
S ti az ide delegált NER-társak ezt akarjátok csökkenteni ócska bugyuta személyeskedő mocskolódásotokkal!
Ez meg arra példa, hogy nem csak HAZUDTOK, de LOPTOK is! =))
division
@RonaGyuri: Nézd, én nem kaptam ebből a pénzből, nekem mindig meg kellett érte dolgoznom, és lehet, mert ez sikerült, így nem irigykedek meg gyűlölködök folyton másokra.
RonaGyuri
@division: most is HAZUDSZ!!! =)) ócska fityesznyik vagy, ergo lopsz, csalsz és hazudsz! =))
division
@RonaGyuri: Te meg egy hülye buzi vagy:-)
division
@RonaGyuri: Tudod, ha te egy diplomás matematikus lennél, nem állnál le ilyen értelmetlen acsarkodásra, nem mennél bele egy ilyen internetes adok-kapokba, egymás gyalázásába. Te egy nagy senki vagy, egy ugyanolyan virtuális senki mint itt bárki más:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.