A Kneron nevű amerikai szoftvercég olyan arcmaszkokat készített, melyek a még nagyon szigorú biometrikus rendszereket is képesek átverni. Ki is próbálták reptéren, belépésnél, fizetéskor – működött.\nBár a biometrikus azonosítás többek szerint sokkal biztonságosabb, mint a hagyományos jelkódok, azért ezeket sem lehetetlen kicselezni. Egy Kneron nevű amerikai szoftvervállalat tesztelte is, mennyire tekinthető fejlettnek a technika, és van-e okunk félni. A rövid válasz az, hogy eléggé és igen, de azért volna itt egy fontos kritérium.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Arcfelismerés is átvágható,

s akkor még nem is szóltunk a nem is annyira távoli jövőről, vagy már van, csak nem beszélnek róla?

A derék hvg.hu „Jó ez az arcazonosítás, csak ne lenne ilyen pofonegyszerűen átverhető” címmel szörnyülködik azon, hogy az arcfelismerő programok is kijátszhatók. Hát igen hasonló módon az összes biometrikus azonosító is kijátszható: nem csak az arckép, de az ujjlenyomat, az írisz (szivárványhártya) mintázata, vagy a hang is!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.