INDUL A HAZUGSÁGVERSENY!!! =)) Több statisztikai adat is megjelenik a következő héten, a legfontosabbak közé tartozik a tavalyi inflációs adat és a tavaly novemberi ipari termelésről szóló részletes tájékoztató - írja az MTI. Kedden közli a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a fogyasztói árak 2019. évi és decemberi alakulásáról szóló statisztikát. Tavaly novemberben a fogyasztói árak átlagosan 3,4 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál az előző havi 2,9 százalék után. Októberhez viszonyítva átlagosan 0,1 százalékkal emelkedtek az árak. Az év első tizenegy hónapjában a fogyasztói árak átlagosan 3,3 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest, míg 2018-ban 2,8 százalékos volt az éves infláció.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Túl azon, hogy ab ovo úgy dolgoznak, hogy a valós áremelkedéseket meg sem vizsgálják, a még így is kiugró értékeket mint érdektelent elhanyagolják, még elemi átlagképzési trükkökkel is élnek.
RonaGyuri
@RonaGyuri: egy vonatkozó tan-vicc:
Mennyi a hal? – kérdi Kohnt a vevő
7 korona – jön a válasz.
Mire a vevő: ne már a Nagynál csak 6!
Akkor vegyen nála!
De neki nincs!
Ja ha nincs, akkor nálam 5-ért nincs!!! =))
justhpeter
Egy normális életet élő átlagember a pénztárcáján is érzi a gazdasági növekedést vagy hanyatlást, amit olvas az nem biztos, hogy azt írja, amit a pénztárca mutat.
RonaGyuri
@justhpeter: egyszerű trükk, amit a sajtokon - mármint a nagy boltok árukészletéből, a derék román nemzettársaink a világ legdrágább sajtjai között helytálló sajtjai mások - mutatok be. Vallanak 10-15%-os emelést, ami úgy jön ki hogy csak a drága sajtokét nézik. Pedig már az igen olcsó Közép-Európai sajtoké is 20-30%-os, de ami az igazi katasztrófa az az engedményes árak amik az elmúlt ,kicsit több mint két év alatt 250-280%-ra híztak

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.