A hivatalos inflációnál jóval magasabb drágulási érzetünk részben abból fakadhat, hogy mindennapi vásárlásaink során valóban sokkal nagyobb áremelkedést tapasztalhatunk - mutattuk meg nemrégiben. Azóta véget ért a 2019-es év, így megnéztük, hogy vajon enyhült-e az ellentmondás. A rövid válasz: nem, sőt a boltokban lassan 8% felé kúszik a drágulás üteme.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
ez is arra mutat, hogy ártunk és qurmányunk egyik pofátlansága volt a nyugdíjas kosár eltüntetése! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
ez is arra mutat, hogy ártunk és qurmányunk egyik pofátlansága volt a nyugdíjas kosár eltüntetése! =))
division
A drágulási érzetünk abból fakad, hogy rengeteget vásárolunk, mivel közel sem olyan rossz az élet ebben az országban mint azt próbálják elhitetni. Év végén is meghaladta a költekezés értéke az összes eddigit év végit. Megmosolyogtató, ahogy sokan sírnak folyton a nagy bevásárlások közben:-) Akinek nincs pénze, az nem sír, hanem egyszerűen nem vásárol.
RonaGyuri
@division: Tényleg nem bírsz magaddal szaros bunkó? Megint sikerült egyetlen kukkot sem felfognod a cikkből, csak iderontasz böfögni és röfögni! =))
fahrenheit451
@division: a vállalkozó szellem. A fideszes zombi.

És megmagyarázza a paraszt! Hát ezért buták, és butíthatók ezek.

Soha nem vásárolok nagyban, sokat sokszor, és ezért az én ökológiai lábnyomom kicsi.
Érted ezt, paraszt?
fahrenheit451
Vehetnék zsírszalonnát, meg szalontüdőt kilószámra elautózva 5 kilométert, de nem veszek ilyen faszságokat, és nem autózok el öt kilométert.
Vágod, paraszt!?
division
@RonaGyuri: Tényleg nem bírod ki hogy ne szólj hozzám? Nehogy legyen moderáció mégis és repülj innen végleg.
Egyébként meg: "Megint nem sikerült". Haj, ez a fránya helyesírás...Ez van, amikor valaki nem járja ki a 8 elemit sem, de okoskodni azt tud.
fahrenheit451
Az ököljogom... nem, az ökölileg okológiailag.
Nem, az ökológiaiag.
Nem, az ökológiai - végül csak sikerült, baszd meg!
Ügyes vagyok, ha akarok. A szókincsem kétezer.
division
@fahrenheit451: Ne parasztozz te földönkívüli véglény!
Nessy
@RonaGyuri: Meg a tisztított maginfláció mint alap számítás.
Az egyik, hogy pont a napi léthez szükséges dolgok nincsenek benne.
A másik, hogy az első negyedévet szokták figyelembe venni a nyár elejei költségvetéshez. Ilyenkor a leárazások miatt jóval alacsonyabb a figyelembe vett dolgok árszintje! Olcsóbb a LED tv, az okos telefon, a ruházati cikkek stb.
RonaGyuri
@division: te ócska hazug bunkó, megint ideevett a fene egy általam felvetett témához - annyira vonz, hogy szinte mindig hozzá kell rondítanod -, s anélkül, hogy megértenéd miről szól öntöd magadból az ócska Fityesznyik propaganda marhaságokat! ,=))
CsipkeRózsa
Azért nem hiszik el a gondolkodni is tudók, mert minden hazugságot nem fogadnak el, hiszen a saját "szemüknek" jobban hisznek.
division
@RonaGyuri: Értem én nagyon is, ne aggódj, csak annyira beloptad magad a szívembe, hogy érzem, jönnöm kell:-) Te mást nem érdemelsz itt, amilyen stílusban írsz, ez a minimum. Én elhiszem, hogy szar az, ha kevés a nyugdíjad és hó végén már nem futja kenyérre, de erről csak te tehetsz, miért nem gyűjtögettél, kerestél jobban aktív korodban? Pedig egy valamirevaló matematikus, netalán egyetemi tanár, professzor nem keveset keres ám...És most jöhet a következő sértés matematikus módra:-)
RonaGyuri
@division: Szóval egy ócska fityesz tróger vagy, akinek ez a munkája! =)) Értem!

Egyébként sajnos - bár egyetemen csak külföldön dolgoztam, de barátaim és kollégáimtól tudom - az egyetemi emberek ebben az országban, sajnos egyáltalán nem keresnek jól! =))
Persze ez nem vonatkozik a te fajta egyetemi emberekre, akik perecet árusítottak! =))
Ronin2
Csak úgy adalékként..
Ma jött meg a biztosítótól az indexálás,mely szerint a KSH adatai alapján 3,4 %-os volt az infláció
Nem 2,8,amennyivel megint kiszúrják a nyugisok szemét.
Mikor ébred már fel az a soktízezer lilára festett hajú 70 éven felüli fideszrajongó?
Gebedjek meg,ebben az országban a "jó ez nekünk így is" gondolkodású idős hölgyek tartják hatalmon ezt a bagázst.
Oposit
Akik Magyarországon elmennek a boltokba látják a folyamatosan emelkedő árakat.
Akiknek a házvezetőnők és csicskák járnak boltba a Rotschildba , Bécsbe, Párizsba meg minden nap hozzák a talpnyalók az ajándékkosarakat kaviárral, azok az ilyesmiből lakomázó kényurak és nagyasszonyok nem érzékelik az áremelkedést.
Az itt fizetett pribék bérkommentelők meg annyit kapnak, hogy meg fogják tudni fizetni bármennyi lesz az élelmiszerár.
Aki meg narancsködben lebeg az meg rohadjon meg!
division
@RonaGyuri: Nem értesz te semmit. Én jóval többet keresek mint egy egyetemi tanár, de még Harkány polgármesterénél is. Sógornőm is egyetemi tanár, immunológus, rákkutató, ő is 7 számjegy felett keres itthon ( mondjuk ő utálja a Fideszt:-)). Itthon is lehetséges ez, csak az még kevés, ha valaki kitanul egy szakmát, tudnia kell alkalmazni is, és amennyiben lehet jónak is lenni benne, ha nem a legjobbnak. Sokan úgy vannak vele ebben az országban, hogy majd ellesznek valahogy annyival amennyi rájuk ragadt, csak ez a rendszerváltás óta már nem megy.
RonaGyuri
@division: Aranyos történet, de sajnos ebben sincs egy szó igaz sem. Egy ócska fityeszes köcsög baromkodása, ráadásuk egy álnév mögé bújva. =))
Álmodj szaros bunkó álmodozz!!! =))
division
@RonaGyuri: Gondold csak ezt, tényleg azt hiszed érdekel? A stílus maga az ember, és ebben te erőteljesen alulmaradtál. Elég ha én tudom, hogy amit leírtam neked az mind igaz, hogy te mit gondolsz azzal a kopasz fejeddel, nem tud izgatni. Egyébként meg : " de sajnos ebből egy szó sem igaz". Beiratkozhatnál egy magyar nyelvtanfolyamra, bár lehet már késő:-))
RonaGyuri
@division: Hát egy olyan ócska tróger, aki azzal vádolt, hogy mások identitását lopom semmin sem csodálkozom. Ez nálad belefér, akkor bármely más ocsmányságra is képes vagy!

Ócska buta elmebeteg tróger vagy! Egy ócska fityesznyik barom!!! =))
division
@RonaGyuri: Elmebeteg és tróger az te vagy inkább:-) Kérdés, vajon így is születtél e? Helyesen leírva a mondandód egyébként így hangzana: " Te egy ócska tróger vagy, aki azzal vádolt, hogy mások identitását lopom, így semmin sem csodálkozom. Amennyiben ez nálad belefér, akkor bármely más ocsmányságra is képes vagy!" Vannak szavak, amelyekkel sosem kezdünk mondatot, ezt már általánosban tanítják. Nagy kár, hogy ezek szerint ebből is kimaradtál:-) Akkor gyere majd vissza kötekedni, ha az alapvető dolgokat megtanultad, addig viszont nem játszd itt nekem az okost, mert itt derülünk páran mennyire nem vagy tisztában a magyar nyelvvel:-) Egyébként meg nyomjad keményen a sértegetéseidet (amíg megteheted), máshoz úgysem értesz.
csak úgy....
@division: "Én jóval többet keresek mint egy egyetemi tanár, de még Harkány polgármesterénél is" ? miért pont a harkányi pógármesternél keresnél többet?
egyre szavahihetetlenebb leszel..,persze a te dógod.
division
@csak úgy...: Az előzmények ismeretének hiányában nem is értheted, plusz sajnos bele kellett mennem egy buta csatába Gyuri bátyánkkal. Ez van.
csak úgy....
@division: akkor csatázz,az is a te dógod! majd szóltok ha sikerült agyonlüni egymást,-beszarás, és ezek nevezik magukat fölnött embernek...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.