Ötjegyű összeget buktak a nyugdíjasok tavaly azon, hogy nem az ő fogyasztási szokásaikhoz igazított "nyugdíjasinflációhoz", hanem az általános inflációhoz igazítják járandóságuk emelését. A nyugdíjasinfláció helyett az általános fogyasztói árindex a mérvadó a nyugdíjak emeléskor, márpedig az általános index esetében figyelembe vett fogyasztói kosár több ponton is eltér a nyugdíjasok fogyasztási szokásaitól és kosarától - kezdi elemzését az Mfor. Tavalyi az alapvető élelmiszerek közül több termék ára is brutálisan emelkedett, ami pont a legidősebbek helyzetét nehezítette meg.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
S ha mindezt a valós számokkal is elvégeznék?

„Ötjegyű összeget buktak a nyugdíjasok tavaly azon, hogy nem az ő fogyasztási szokásaikhoz igazított "nyugdíjasinflációhoz", hanem az általános inflációhoz igazítják járandóságuk emelését”

Az mfor.hu számol be arról, hogy a nyugdíjasok kapcsán a parasztvakítás egyetlen eleme milyen hatással van a nyugdíjak valós értékére. Eleve tegyük hozzá, hogy a bőven kétszámjegyű bérnövekedés figyelmen kívül hagyása, valamit a valós áradatok ennél sokkal nagyobb kért okoznak, de igen jelentős a cikk által tárgyalt un. nyugdíjas kosár mellőzése.
A cikk ezen részéhez is meg kell jegyezzek két dolgot:
egyfelől; a valós áradatokkal való számolás még nagyobb hiányt mutatott volna ki,
másrészt; a nyugdíjasok körében – tegyük hozzá nem csak – az akciós áruk igencsak népszerűek. Külön elemzést megérne ezek inflációs rátájának alakulása!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok