2019-ben 4,7%-kal több nyugellátást fizetett ki az állam, mint 2018-ban, miközben az éves infláció 3,4% volt, vagyis a nyugdíjak reálértéke növekedett. Sok nyugdíjast azonban nem vigasztal, mert ez elsősorban az egyszeri kifizetéseknek volt köszönhető, a rendszeres emeléssel sokan elégedetlenek lehetnek.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

grincss
Tessék mondani, akkor mennyit kell visszafizetni?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
pontosabban: "a nyugdíjrendszer 2011-es végleges megváltoztatása látványosan fejti ki a hatását": a nyugdíjak valós vásárlóértéke drasztikusan romlik! =))
vacsi
@RonaGyuri: No meg súlyos gond van a nyugdíjakat megállapító határozatokkal is!
grincss
Tessék mondani, akkor mennyit kell visszafizetni?
kereső
Tessék mondani kedves portfólió - nem csak az emelés miatt nőttek a kifizetett nyugdijak, hanem az újjonan belépők magasabb nyugdija miatt is. Ez még nem jelenti azt, hogy a régebben megállapitott nyugdijak reálértéke nőtt.Ne tessék má félrevezetni az olvasókat. Elég ha a kormány megteszi.
kereső
A 3,4%-os infláció meg mese a holdban.
CsipkeRózsa
Az összes kiadás nem jelent az embereknek reálérték növekedést, hiszen részben több ember kapta az összeget. Azon kívül, az infláció szerinti növekedés nem valósult meg az emeléseknél, az összevont alapokból fizették ki a kétgyerekesek gyerekkedvezmények egy részét is. A több kifizetés egy nem csak a nyugdíjakra ment, az egyéni emelkedés ezzel nem lett nagyobb.
tudode
Mi több, ki hányt!
.
Lölö elfelejtette megköszönni a nyuggereknek, hogy percenként ezreket keres, még akkor is, amikor szunyál
.
www.google.com/search?q=M%C3%A9sz%C3%A1ros+L%C5%91rinc+percenk%C3%A9nt+ezer+forintot+keres&oq=M%C3%A9sz%C3%A1ros+L%C5%91rinc+percenk%C3%A9nt+ezer+forintot+keres&aqs=chrome..69i57j33.13282j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Aszt más, hogy a Jóistennek és a fatornyos falú díszpintyének köszönheti!
division
Ezért kell az embernek aktív korában megalapoznia azt, hogy nyugdíjas korában vígan lóbálhassa a lábát. Kevesebbet kellene sírni amíg az ember aktív és fiatal.
solidedge
Az a kisnyugdíjas akinek csak ételre van pénze 15-20 % inflációval találja magáz szemben. Az infláció mindenkit másaként érint életmódja szerint.
RonaGyuri
@division: szaros ócska fideszes retardált tróger, takarodj a retkes anyádba ott ugass!!
division
@RonaGyuri: Nem szóltam hozzád, büdös paraszt!
RonaGyuri
@durbincs: @division: mindkét szaros állat takarodjatok oda ahova valók vagytok egymáshoz! =))
division
@durbincs: Ne bántsd ez az anyázós, alpári, alulértékelt matematikust, ennyire képes, le sem kellene szarni, úgyis lecsúszna a fejéről:-))
division
@RonaGyuri: Másra nem vagy képes, büdös paraszt? Csak anyázol meg trágárkodsz? Mit szólnának ehhez a volt matematikus társaid akik sokra vitték?
division
@durbincs: Azt mondja. Én csak annyit tudok, hogy a Magyar Kanadai Hírlapnál írja a zagyvaságait, miközben végzett valami matematikai szakon, ahol viszont a helyesírást nem tanították:-)) Olyan ez tudod, hogy vannak remek orvosok, meg olyanok akiktől a diplomát is elvenném. Valószínűleg ő ez utóbbi csoportba tartozik:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.