Százötven éve ezen a napon, 1870. február 7-én született Bécsben Alfred Adler osztrák orvos, pszichiáter, az individuálpszichológia elméletének kidolgozója. Egy magyar zsidó gabonakereskedő fia volt, a család hét gyermeke közül ő volt a második és a legbetegesebb. Hároméves korában egyik öccse mellette halt meg az ágyban, angolkórja miatt csak négyévesen kezdett járni, ötévesen majdnem meghalt tüdőgyulladásban, az orvos a kisfiú füle hallatára mondott le róla. Ezek a traumák keltették fel érdeklődését az orvostudomány iránt, 1895-ben orvosi diplomát szerzett. Egyetemi évei alatt ismerte meg orosz származású feleségét, akitől négy gyermeke született, közülük kettő apja nyomdokaiba lépve pszichiáter lett.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azt hiszem ezt is nagyon be tetszettek nézni

„1870. február 7-én született Bécsben Alfred Adler osztrák orvos, pszichiáter, az individuálpszichológia elméletének kidolgozója.”

Az évforduló kapcsán a derék hvg.hu egy neki tulajdonított mondást adva címül írt cikket. Magáról a cikkről csak annyit, nem kommentelhető. Azonban a mondás??? „Nem sok múlik azon, hogy az ember mit hoz magával, az a lényeges, hogy ebből mire képes”!
Namost ha van is ilyen mondás, tartok tőle, hogy ezt manapság – s ezt ő valóban ismert mondásaiban többször megfogalmazta – egy kissé, na jó nagyon félreértelmezik. Pedig csak annyit jelenthet, hogy gazdálkodjunk okosan azzal, amit magunkkal hoztunk! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.