A németek nem gazdagok, sőt, szegényebbek, mint a lengyelek vagy a görögök. A valószínűleg sokakat meglepő tény hátterében egy újabb meglepő tény áll: a német gazdaság lemaradt, szerkezete elavult, az ezt fenntartó német gazdaságpolitika pedig egész Európa számára súlyos következményekkel, áldozatokkal jár. De a német háztartások is áldozatok – részben emiatt kényszerülnek ugyanis arra, hogy a nullkamat világában egyre kevesebb hozamot és értéket képviselő pénzben tartsák megtakarításaikat. Ideje egy kicsit másképp (is) gondolkodni a német gazdaságról.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

96 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Mindenki verje bele a fejébe, hogy Magyarországot azok az emberek tartják fogva az orbáni fasizmus mocskában, akik legfeljebb 135 ezres nyugdíjat, vagy 240 ezres fizetést kapnak. Magyarán 350 eurós nyugdíjjal és 800 eurós fizetéssel ugatja ez a sok szánalmas ember, hogy Nyugat-Európa halott. Meg hogy majd az ő személyes Orbánviktoruk, aki 10 év teljhatalom után produkálja számukra ezeket a szánalmas éhbéreket, majd megmondja a Nyugatnak, hogy mi a fasz van. Annak a Nyugatnak, ahol 6-8-szoros minimálnyugdíjak és bérek vannak, annak a Nyugatnak, ahol egy vállalati középvezető be tudná dönteni a magyar gazdaságot egy nyugalmasabb szerda délelőttön. Ebből a semmi pénzből kellene enni, kellene iskoláztatni a gyereket, a hullaszagú kórházban meggyógyíttatni a mamát. Ez a sok diktatúrapárti bunkó pedig nem lázad a nyomora ellen, hanem elképzelt migránsok és elképzelt Sorosok miatt hatalomban tartja ezeket a tolvaj geciket, akik tartósan elvágták Magyarországot a 21. századtól. Az egyik legkorábbi, legjobb szövetségese voltunk mind a szélsőjobb, mind a szélsőbal felállásoknak, és most, amikor voltaképpen nagyon-nagyon hosszú idő után kialakíthattuk volna a saját nyugodt demokráciánkat, akkor feltaláltunk magunknak egy ilyen senkiházi falusi suttyót, a saját magyar népmeséink legkisebb testvérét a pisaszagú faluvégéről, felemeltük, odaadtunk neki mindent, aztán megint azt hittük, ő lesz a következő igazságos Mátyás király. Most meg áll a kötélfüles szatyrával ugyanaz a magyar paraszt a baszom stadion előtt, szürcsöli a sörét, vágja hozzá a disznósajtot, és nem érti, hol csúszott el a dolog. Ez a Mátyás se igazságos, ez se romantikus hős, bazmeg, és még egy piti bűnöző is, a magyar meg ezt se érti, hogy ez hogy lehet. Nem is fog soha semmit érteni ez a szerencsétlen nép. Elkúrta egy évszázad harmadát arra, hogy aztán egy Orbán családot gazdaggá tegyen, közben a világ ezerszeres sebességre kapcsolt, és eltűnt messze előre a ködbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Nem csak az idézettel vannak gondok

Jaksity cikke a „német beteg” a klasszikus létezőbéli viccre emlékeztet

Mottó:
„A kapitalizmus a sír szélén áll,
mi egy lépéssel előtte járunk”

Az az igazság, hogy már a cím is erősen sántít.
Egyfelől nagyon messze van gondolatilag is az egyértelmű ihlető filmcímtől,
másfelől igazából az lenne a frappáns és releváns cím, hogy „Hulla rablók vagyunk”, akár kérdőjellel a végén.
A Concord elemzője a németeket siratja, hic & nunc nem foglakozom a tételes kifogásaimmal, csak és csupán két dolgot kell megjegyezzek:
Egyfelől; mint jeleztem (ez volt a szándékom) igen a német adófizetőknek vannak gondjai, s az a helyzet, hogy kezdenek rádöbbeni, hogy „A németek nem gazdagok, sőt, szegényebbek, mint a lengyelek vagy a görögök” és mi – ha már a derék szerző megteszi – ne feledkezzünk meg rólunk magyarokról sem. Annál kevésbé, mert az ő adójuk lenyúlásban és aztán annak ellopásában is igencsak eminens szerepet játszunk.
Másfelől; megint az fránya idézet: „Esterházy Pétert parafrazálva csak az tud jó választ adni egy gazdasági kérdésre, aki ismeri a rosszakat. (A Harmonia Caelestis kezdő mondata: csak az tud hazudni, aki ismeri az igazságot.)”. Ami bizony nagyon mellément, több okból is:
egyfelől az a bizonyos mondat, így hangzik: „K utya nehéz úgy hazudni, ha az ember nem ösmeri az igazságot ”,
aztán az általa „idézett” verzió még mást is jelent. Péter nem azt mondta, hogy lehet-e hazudni, csak azt, hogy kutya nehéz, mármint az embernek, ez nem vonatkozik (teszem hozzá én) a politikusoknak és a statisztikákkal szélhámoskodó elemzőkre,
ami pedig a kiindulását illeti biztos vagyok benne – lévén matematikus volt -, hogy Esterházy okot adott volna az efféle parafrazálkodásoknak.
S végül csak úgy mellékesen a gazdaság területeim a fogalmak igencsak laza talajon állnak ahhoz, hogy egy ilyen karakteres kijelentést tegyen valaki. Arról nem is beszélve, hogy a rossz válaszok száma gyakorlatilag végtelen és a jók is lehetnek szép...
Eladott Ország
uploads.disquscdn.com/images/ec48a754e7b422ee3a0c1ddb12da21acadf102e02c87607387d569cffbd643a8.jpg?w=600&h=868
Miközben válogatott, dagályosan hömpölygő hazugságokba csomagolva temetik a gyökértelen Nyugatot, mégsem Üzbegisztánba, vagy Kirgizisztánba küldik tanulni, dolgozni, világot látni, nyaralni, tapasztalatokat szerezni a leszármazottaikat, hanem az utolsókat rúgó Németországba, Angliába, Hollandiába, Svédországba. Vajon mi a fenéért?
Én nem tudom, hogy ezelőtt húsz évvel bárki nagyobb tételben fogadni mert volna arra, hogy egyszer ide is eljutunk. Abban sem vagyok biztos, hogy maga a főszereplő nem görnyedt volna ketté a röhögéstől, ha valaki azt mondja neki, hogy 2018-ban Kirgizisztánban keresi majd a Nyugat felé áramló virágzó keleti tőkét, és – utolsó igazi, gyökeres mélykeresztényként – muzulmán despoták oldalán harcol majd az Európába özönlő iszlám ellen. De hogy ezen az egészen már se röhögni, se sírni nem lehet, az egészen biztos.
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2018/09/kirgiz.jpeg
Csizmás Kond
Mielőtt még valaki újabb elemzésbe kezdene tájékozodjon az ottani emberek keresete és kiadásai felől a rezsiről stb...mindját elmarad a hozsanna.
libellle
Super meglepetéseket tartalmaz a cikk. Szerintem a szerzö beteg de nagyon. Egy gazdaság aki messze a legnagyobb befizetöje az EU-nak aki 2019-ben ujra világbajnok lett az Exportban ja és meg országokat Mint magyarország is nagyrészben finansieroz. Szerintem 1 %-ban lenne a magyar gazdaság olyan mint a mi gazdaságunk akkor lehetne mondani Haleluja
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ez jó ötlet: TEDD MEG! =))
kokopelli
@Eladott Ország: ...és az a sok magyar fiatal,akik belerohantak abba a beteg gazdaságba,köszönik
jól vannak!Az a mocskos 2020 jan.1-től 9,35-re emelt .minimál órabér a hanyatlás előjele!Azért hallani
egyre több magyarul beszélő fiatalt a "nyomor országában"!(ha már magyar termékeket egyre ritkábban!(;-))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Megtettem. Az egyszerű német ember többet fizet a rezsire mint a magyar, mert drágább az áram, drágáb a gáz. Az hogy többet is keres, az csak a látszat megtévesztésére jó.
RonaGyuri
@RonaGyuri: jó hogy elővettétek, mert csak most vettem észre, hogy az utolsó mondatot a portál csonkolta, helyesen:
Arról nem is beszélve, hogy a rossz válaszok száma gyakorlatilag végtelen és a jók is lehetnek szép számban! =))
kereső
@Csizmás Kond: akkor próbáld meg másképp elemezni, és összhasonlitani:
-hány percet dolgozik egy német-ill.magyar munkás 1 kg.kenyérért,1 liter tejért,-1 tojásért.
- hány órát dolgozik egy német munkás a villanyszámla,gáz,viz,telefon kifizetéséért, és mennyit a magyar.
- hány órát dolgoznak egy pár cipőért, mennyit egy közepes kategóriájú autóért.
-hány órát kell dolgozniuk a kanári szigeteki nyaralásért- de ni oda menjünk, csak a Balatonra, vagy a Horváth tengerpartra.
Na majd, ha ezeket elvégezted, akkor elemeztél.
Könnyitek egy kicsit- csak a nettó átlagbérrel számolj.
Csizmás Kond
@kereső: ...hogy ki mennyit dolgozik ismét relatív. A nagyhelyzet az, hogy másr ott is ugyanoda kerültek a munkahelyek mind itt. Aki dolgozik és igyekszik megbecsülni a lehetőséget aznapi nyolc órát kell gürizzen és ha mindent felszámol ugyanott van mint mi. Ott is ma legtöbben segélyt igényelnek, még a multik is...mert ott nem szégenlősek.
Amikor egy aránylag gazdag, 50 embert alkalmazó gyártulajdonosnak az állam havi kétezer eurót ad hogy gondozót alkalmazhasson, az orvosságait az állam fizet, a mosogatógépet egy héten csak kétszer kapcsolja be mert a vízfogysztáson spórol, a gyerekei külföldön dolgoznak, egyik bérpap különböző felekezeteknél, a másik valami zenész aki csak úgy megy haza ha az utat az apja fizeti, a lánya festő akit az anyukája tart el...és még sorolhatnám de ugysem hiszed el...
kokopelli
@kereső: ne erőlködj!Ők tudnak mindet Németországról!Még azt is amit odaát senki sem tud,ill még elképzelni
sem,!Amikor kinnt melóztam a tesóim,a haverok,a szomszédok olyan jól kioktattak,hogy majdnem elfelejtetem az
utat visszafelé! Ez van!Nevess rajta,oszt annyi! (;-))
Aki Én
@Csizmás Kond: Jártál valaha Románián kívül? A hazai buszos szavaztatás nem ér!

,,Nézzük ezek után a konkrét német számokat. 2016-ban 3700 euró volt a teljes németországi munkaerőre számolt bruttó átlagfizetés, tavaly ez már 3780 körül lehetett, de az egész évre érvényes pontos adat még nem jelent meg, a növekedés mértéke is év közbeni adat. Mindenesetre a 3700 euró is brutális adat hazai szemszögből, hisz ez forintban a jelenlegi árfolyamon 1 millió 145 ezer forint. Nesze neked bérfelzárkózás, a hazai bruttó átlagbér közmunka nélkül a legfrissebb adat szerint 305 ezer forint (a januári már talán lényegesen több lesz). A német bruttó átlagbér tehát még mindig majdnem négyszerese ennek.
A német adórendszer nem egyszerű, így a nettó bér számítása bonyolultabb mint nálunk, sokféle adat jön ki a bruttó bér nagyságától és a dolgozó családi állapotától függően, de a teljes összesített adat nagyjából 2250 euró, ami a bruttó bér 60 százaléka. Ez nagyjából 700 ezer forint, míg nálunk a családi kedvezménnyel számolt összeg 210 ezer forint körüli, a különbség 3,33-szoros. Van még miért odamenni, kell is még nálunk az évi 10 százalékos emelkedés "

Ráadásul nálunk a relatív magas átlagbért 80% nem éri el. Vagyis ezt, vagy e felett csak 20 % keres.
Jól hangzik, de keveseket érint.
Ami téged érintő 2017-es adat:
Tavaly Európa legtöbb országában nőttek a bérek, a rekorder Románia lett 18,6 százalékkal.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,,2008-ban a magyar állampolgárságú munkavállalók medián keresete még 89 százaléka volt az átlagos németországinak. Ez az arány folyamatosan romlott, 2013-2015 között érte el mélypontját 64 százalékkal. 2017-re enyhe javulással 67 százalékra nőtt.

A magyar állampolgárok 2156 eurós havi átlagos bruttó fizetése még így is 667 ezer forintnak felel meg.

Ez több mint duplája a 2017-es 297 ezer forintos magyar bruttó átlagkeresetnek. A nettó keresetekben ennél is nagyobb a különbség, de erről egy kicsit később."

g7.hu/penz/20190114/az-itthoni-atlag-kozel-haromszorosat-keresik-a-nemetorszagi-magyarok/
Csizmás Kond
@Aki Én: Az ilyen meséket add elő a szemináriumon mert a valóság az más...és mivel unom a mesét ezért csak figyelmeztetlek... a magyar átlagbér ma 365000 ft...és most ragozz ha kedved tartja.
kokopelli
@kereső: U.i.: Nem olvastad még,hogy N.o. felől megindult a munkavállalók tömege M.o. felé! Hihetetlen
órabért kínáltak nekik! 9,35x300 Ft-ot!..cca.28nap szabit plusz karácsonyi- és szabipénz! (;-))
Aki Én
@Csizmás Kond: Az átlagbért a lakosság 80!!! %-a nem keresi meg. Ezen az alapon lehetne 500.000,- is.
Ezt érted? Hova lehet ezt még ragozni? Ha értetlenkedsz, csak ostobábbnak látszol.
Csizmás Kond
@Aki Én: Az átlag az mindehol átlag...ugyi érted ?
Aki Én
@Csizmás Kond: ...de te az átlagnál hülyébb vagy...ugyi érted ?
Csizmás Kond
@Aki Én: ...én csak azt látom, hogy te soha nem tudsz a békaseggénél magasabbra civilizálódni...
Aki Én
@Csizmás Kond: ...igen, tényleg csak ezt látod :(
kereső
@Csizmás Kond: Ne hablatyolj elemezz! Konkrét kérdéseket tettem fel. Ez nem a "nemzethy konzultációs". Ezekre illik konkrét számadatokkal válaszolni. Én nem a fidesses alapjogokért központ, vagy varga mihály vagyok.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: fordítva, egyébként nem annyival drágább, mint amennyivel többet keres! Igaz ott nem divat adócsalónak lenni! =))
Ja és egyébként ott is van egy csomó dolog, ami levonható az adóból! =))
kokopelli
@Aki Én: Ne vitetkozz velük!Az átlagokat mindenki bedughatja a scheggébe,mert az ország kül. részein u.a. mun
káért is más a kereset!Egy müncheni lakós többet keres u.a.-on munkáért mint egy kisvárosi polgár valahol a fran-
koknál vagy a schwáboknál egy kisvárosban!!Amennyiben nem szakszervezeti tag,úgy még ß@rabb a helyzete a felvétnél támogatást sem kap!Az én rokomságom is kioktatott lépte-nyomon,és mindíg azzal fejezték be dumáju-
kat,"hogy mi abban a logika?Nem logika,hanem DM van benne!
RonaGyuri
@RonaGyuri: az is nem ránk vonatkozott!!! =))
Aki Én
@kokopelli: ...sőt, hazai német cégnél, mondjuk az Audinál is többet keres a német dolgozó mint a magyar.
kokopelli
@Aki Én: ...a többszörösét!Ez mindíg így volt,és mindig így is lesz!! (;-))
Ez az egész olyan,mint amikor a SzU utéléri az USA-t!...,vagy az USA szakadék szélén áll!Még az
öregeink is egészségesre nevették magukat! ...nem akartam röhögést írni!
Csizmás Kond
@kereső: ...hát akkor nézzük azt a konkrét kérdést...
- " -hány percet dolgozik egy német-ill.magyar munkás 1 kg.kenyérért,1 liter tejért,-1 tojásért."
szerinted a munkabér minden németnek egyforma ?
szerinted minden kenyér tojás tej egy áron van ?
...
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri én nem meggyőzni akarlak csak elmondtam amit tapasztaltam.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: hol tapasztaltad, hol olvastad, ki mondta ???
Én a Statistischen Bundesamt honlapjáról tájékozódva, és úgy két tucatnyi vezető német lapot naponta "átlapozva" kétlem azt, amit te itt hirdetsz! =))
kereső
@Csizmás Kond: Ne bújj ki a válasz alól cica-mica. Nálunk is átlagolják az árakat is, meg gondolom Németországban is.. készülnek ilyen jellegű felmérések, és ezek a számok akkor már összehasonlithatóak.Meg vannak ezen a neten- dolgozz, ne csak hablatyolj.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Nem hírdetek..és onnan tudom, hogy már négy éve minden évben kb egy hetet ott töltök annál a családnál...van amikor kétszer is.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: ja és ettől már szakértő lettél és jobban tudod mint az ottani hivatalos statisztikák, amihez nem a KSH módszereivel készítenek!!! =))
Csizmás Kond
@kereső: ...te most találtál valakit akinn le tudod vezeti a fezsültségedet ?
Az aki kimegy és bárhol meghúzza magát, dolhozik pár hónapot és hazajön az sokmindent letagad, vagy nem mond el...ki kell menni és úgy élni mint az ottaniak, akkor vonni le a következtetést.
RonaGyuri
@RonaGyuri: persze csak akkor, ha igazat írtál, ami erősen kétséges már csak azért is, mert akkor tudnád azt is, hogy a németeknek nagyon tele van a hócipője Orbánékkal!!! =))
Eladott Ország
Mindenki verje bele a fejébe, hogy Magyarországot azok az emberek tartják fogva az orbáni fasizmus mocskában, akik legfeljebb 135 ezres nyugdíjat, vagy 240 ezres fizetést kapnak. Magyarán 350 eurós nyugdíjjal és 800 eurós fizetéssel ugatja ez a sok szánalmas ember, hogy Nyugat-Európa halott. Meg hogy majd az ő személyes Orbánviktoruk, aki 10 év teljhatalom után produkálja számukra ezeket a szánalmas éhbéreket, majd megmondja a Nyugatnak, hogy mi a fasz van. Annak a Nyugatnak, ahol 6-8-szoros minimálnyugdíjak és bérek vannak, annak a Nyugatnak, ahol egy vállalati középvezető be tudná dönteni a magyar gazdaságot egy nyugalmasabb szerda délelőttön. Ebből a semmi pénzből kellene enni, kellene iskoláztatni a gyereket, a hullaszagú kórházban meggyógyíttatni a mamát. Ez a sok diktatúrapárti bunkó pedig nem lázad a nyomora ellen, hanem elképzelt migránsok és elképzelt Sorosok miatt hatalomban tartja ezeket a tolvaj geciket, akik tartósan elvágták Magyarországot a 21. századtól. Az egyik legkorábbi, legjobb szövetségese voltunk mind a szélsőjobb, mind a szélsőbal felállásoknak, és most, amikor voltaképpen nagyon-nagyon hosszú idő után kialakíthattuk volna a saját nyugodt demokráciánkat, akkor feltaláltunk magunknak egy ilyen senkiházi falusi suttyót, a saját magyar népmeséink legkisebb testvérét a pisaszagú faluvégéről, felemeltük, odaadtunk neki mindent, aztán megint azt hittük, ő lesz a következő igazságos Mátyás király. Most meg áll a kötélfüles szatyrával ugyanaz a magyar paraszt a baszom stadion előtt, szürcsöli a sörét, vágja hozzá a disznósajtot, és nem érti, hol csúszott el a dolog. Ez a Mátyás se igazságos, ez se romantikus hős, bazmeg, és még egy piti bűnöző is, a magyar meg ezt se érti, hogy ez hogy lehet. Nem is fog soha semmit érteni ez a szerencsétlen nép. Elkúrta egy évszázad harmadát arra, hogy aztán egy Orbán családot gazdaggá tegyen, közben a világ ezerszeres sebességre kapcsolt, és eltűnt messze előre a ködbe.
kereső
@Csizmás Kond: Én nem megyek, viszont vannak akik évek óta ott élnek, és igy van összehasonlitási alapjuk. De már megint mellébeszélsz, ahelyett, hogy a feltettre válaszolnál. Tudod, nem vagyok feszült, csak sokat forgolódom számok közelében, és irritál, amikor valaki tények nélkül hivatkozik "elemzésre". Na de hagyjuk is az egészet, mert úgysem fogsz válaszolni - a vizgereblyézés meg nem érdekel.(mondhatnám csúnyábban is)
kokopelli
@Aki Én: nem lehet teljesen összehasonlitani,mert a németeknél a családi állapot ill. a gyerekek száma is
determinálja a netto havi fizetést! 5 adóosztály van amiket a gyerekek száma is befolyásol!Természetesen az
évvégi adóvisszatérítésbe mindez belejátszik! Belejátszik,hogy hány km-t utazik valaki a munkahelyig függet-
lenül az autómárkától ill. a nagyságtól!A kerékpár is autóként jön számításba! A csoportos autózásnál,csak a
tulaj számolhatja el! Ha valakinek második munkahelye van,arra egy új kártyát kap a 6. legrosszabb adókulccsal!
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Az, hogy mit ír a sajtó és mi a valóság az két különböző dolog. A németek ma leginkább a Merkelpolitája által beözönlött migránsokra meg a nagy munkanélküliségre vannak kiakadva, mert ott is mint itt már a minimálbérért nem igen akar senki dolgozni...és egyre inkább hangot is adnak arról...csak oda kell menni és meghallgatni.
RonaGyuri
@Csizmás Kond: na látod innen tudom, hogy hazudsz, mert ez nem igaz! =))
Ott nem divat az adatok hamisítása, nem úgy mint nálunk!!! =))
Csizmás Kond
@kereső: ...tudom te is valami nagy vagy...attól eltekintve én nem hivatkoztam hanem csak leírtam a véleményemet ami tapasztalaton alapul és nem statisztikán.
Csizmás Kond
@RonaGyuri: Gyuri én nem azt mondtam hogy ott adatot hamísítanak...
Az amit mi olvasunk innen vagy onnan a sajtóból az nem épp úgy van sőt van amikor egyáltalán...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: attól, hogy beszélték - ha igaz - néhány emberrel, akik akár derék AFD-sek is lehetnek még nincs úgy!!
namihami
Biztos vagyok benne, hogy a polyákoknak PONT ez a véleményük. Hiszen magyar barátaiktól származik a hír. A görögök talán még egy kicsit kétesélyesek.
kokopelli
@RonaGyuri: még annak is aki kint dolgozik, nehéz hónapokba ill. évekbe telik,hogy megismerje a német
szokásokat,törvényeket és magát a munkát!Amit itt "ezek" a mondtak,hallottak,azokból forrásokkal próbál-
nak "szakérteni",az egy "Haufen Mist" (magyarul egy rakás szar)! AfD?Alternative für Deutschland? Félnazi
mas pártokban jövőnélküli senkik gyülekezete!Az adócsalásukról nyugaton hallgatnak,keleten meg uszíta-
nak!A Pegidával jöttek össze,akinek a vezetője köztörvényes lett drog és súlyos testi sértés miatt,és külföld-
re távozott az országból!Az AfD célja most a volt NDK lakóssága!
libellle
@Csizmás Kond: hol töltesz te nemeteknél két hetet itt. Az egy super érdekes neémet. Miután a nyelvünket sem beszéled mi nemetek nem lakunk valakiknél mint ahogyan ismeretlen, hogy valakik beköltözzenek házunkba, Igy iazan leirtál egy nagy hülyeseget ami absolut nem fedi a tenyleges helyzeteket. Te bizonyara nem is Magyarországon élsz. Magyarországon mindenki egyforma fizetést kap és az áruk érteéke is ugyanaz?
Csizmás Kond
@libellle: ...mielőtt még egyte több hibát ejtenél az írásban és kifejezésben inkább gyakorold...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: 16:32 na ebben igazad is lehetne, ha nem arról írna, hogy te nem mondasz igazat! =))
kokopelli
@libellle: Amennyiben elfogynak az érveik,úgy jönnek a helyesírási intelmek!Ich könnte auch etwas über die
deutsche Grammatik plaudern,aber lmaA!! Én sokszorosát töltöttem el odaát a munkában,és nem alkalmakként
pár napot éventet!Ahhoz,hogy valaki kioktasson valakit,ahhoz éveket kell odaát lakni,dolgozni,tanulni és persze kérdezősködni! Természetesen nagyon fiatalon elkezdve! Ezeket a figurákat,mint az itt tanító jelmezeseket úgy
hívják odaát,hogy "Klugscheißer!" Große Klappe nichts dahinter!" (;))
libellle
@kokopelli: nem hallgatunk az adócsalásokról és az afd nagyon is a fokusban van. !!! azok akik "valamik" lettek az afd-ben azok sehol nem voltak sikeresek nem csupán a politikai pályán. Sehol, de valamiböl élni kell és jól ezert alapitottak ezt a pártot a sok senki. Sajnos meg kell állapitani a kelet-Nemetek de csak azok akik követik öket azok is csak egy nagy senkik. Sozialhilfeempfänger!!!
kokopelli
@RonaGyuri: éppen most ment egy beszélgetés a "0%"-os kamatról a német TV-ben,ami az árúeladásról szólt!
A kirakatban kiállított áruk mellé kitesznek egy ugyanolyan másodikat, "0"%-os kamatra pl. 12 hónapi részletre!
Elmagyarázták,a trükköt is!Az üzlet bankja adja a hitelt,ami által a bank és az üzlet is lajstromozza az új "tagot",
mint jövőbeli kuncsaftot! Bombázhatják mindkét oldalról (a bank ill. az üzlet) orrba-szájba reklámajánlatokkal! (;-))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...honnan ismered ezt a libelllet ?
RonaGyuri
@Csizmás Kond: őt nem ismerem, de téged igen!!! =))
Csizmás Kond
@RonaGyuri: ...ja...tehát fogalmad sincs hogy ülve vagy álva pisil de azt tudod hogy igazat mond...és persze ismersz engem...hát ez fenomenális...
RonaGyuri
@Csizmás Kond: nincsenek előítéleteim, de vannak tapasztalataim! =))
teuton
@Csizmás Kond: Mielött semmifele adatot-tenyt nem közölsz, majd en tajeko´ztatlak.
De elöbb csak 1 adat: A nemet MINIMALberböl kb. 15% megy el 1 szemelynek elelmiszerre. Magyarorszagon?
A 2. adat: A szocialis segely kb. 13000 ft, PLUSZ lakber es rezsi! szemeylkent 1 szemelyre 50 m2-es, 2 szemelyre 60m2-es, 3 szemelyre 70m2-es -es igy tovabb- lakas JAR!!! Törvenyileg, aminek beret es rezsijet az allam fizeti.
3. adat: Ha a fizetes vagy nyugdij nem eri el a letminimumot -havi kb. 300000 ft-, azt az allam kiegesziti. Mellette lehet autod es lehet dolgozni levonas NELKÜL hav 35000 ft-ig, afelett 30% tarthato meg.
4. adat. Evi 11000 euroig nincs jövedelemado!
5. adat: A hajlektalan napi 4000 ft-ot kap az önkormanyzattol ahol eppen tartozkodik. Folytassam?
6. adat Egy 50 m2-es lakas rezsije (fütes, viz, aram, gaz) nem eri el a minimallber 20%at.
7. adat: Az ATLAGberböl elö atlagpolgar havi min. 500 eurot tud megtakaritani, amit luxuscikkre., utazasra vagy egyeb haszontalan dologra költhet, vagy bankba teszi.
Varom a magyar adataidat!
kereső
@Csizmás Kond: Akkor ne ird azt, hogy "elemeztél". Még azt találom hinni, hogy nem vagy tisztában azzal, mi is tartalma ennek a szónak/cselekvésnek.
Más- nem igazán értem, hogy miért is kötözködsz "kiejtésileg" @libellével, aki német, német anyanyelvű-és igazán szépen megtanulta nem egyszerű nyelvünket. persze, ha nincs tény-érv , jön a szokásos, belekötni a hozzászólóba- nem a hozzászólásba.
Csizmás Kond
@teuton: ami igaz az igaz, ilyen segélytapasztalatokban tényleg járatlan vagyok...de látom te érted.
As én adatami...nyugdíjas vagyok, van lakásom, nem kapok és soha nem is kaptam segélyt, A rezsi az majdnem minimális, ugyanis a fűtést és a melegvízet egy mindentüzelésű kazán szolgáltatja, az áram hát az sem egy vagyon, az élelem 80%.ét megtermeljük, szóbal elvagyunk.
Csizmás Kond
@kereső: Nekem nem mutatkozott be, és olyasmiket próbál belemagyarázni amit tudom, hogy nem úgy van...ennyir a libegőről...és mit is "elemeztem" ?
teuton
@Csizmás Kond: Szerintem nem nyugdijas vagy, hanem egy hazug troll. "...az élelem 80%.ét megtermeljük," Gondolom tehenet tartasz a fürdöszobaban, onnan jön a tej, turo, sajt, joghurt, a nappaliban van a gabona- es a repceföld, onnan jön a liszt es olaj, a folyoson van a cukorrepa es zöldseg-gyümölcsültetveny, a WC a pekseg, ahonnan a sütemeny es kenyer jön, a haloszoba pedig az istallo, onnan jön a csirke-, diszno- es marhahus, meg ugyanott van a vagohid is. Ennyi pont eleg az önellato megelheteshez, Es termeszetesen ez jellemzö a magyar haztartasok 90%ara. Az aramot lopd, ezert nem kerül semmibe. Vizet nem hasznalsz, mosni nem kell, a gatyat kiforditod. A börödröl spaklival vakarod le havonta 1x a kerget, amikor esik az esö. A fütest megoldod az utcanb összegyüjtött szemet elegetesevel, es asszonyra sincs szükseged, akire költeni kellene es aki mindezt eltürne, mert van 2 szorgos kezed...
kokopelli
@Csizmás Kond: nem áram,hanem a villamos energia! nem "A" ,hanem "kWó" (vagy kWh)!
Csizmás Kond
@teuton: ...kistót, te betonban születtél...
Csizmás Kond
@kokopelli: ...ja villamos...az az áramszedősféle...
teuton
@Csizmás Kond: Gumicsizmas, neked az agyad helyen van beton... Nekem nem lakasom van, hanem hazaim...
Csizmás Kond
@teuton: ...hazaid vannak neked azok...még a tegnap migráncskodásból éltél...vagy már elfelejtetted miket hazudtál ?
kokopelli
@Csizmás Kond: ..te féleszű! Áramszedőid vannak a kéglidben is!!Fogyasztásmérő és nem a Mari
néni villanyórája! Ende der Durchsage!...U.i.: nem áramot szed,hanem villamos .energiát továbbít!!
kokopelli
@Csizmás Kond: ..te féleszű! Áramszedőid vannak a kéglidben is!!Fogyasztásmérő és nem a Mari
néni villanyórája! Ende der Durchsage!...U.i.: nem áramot szed,hanem villamos .energiát továbbít!!
Csizmás Kond
@kokopelli: ...de most miért erőlteted magad kukapudli ?
libellle
@Aki Én: definitiv nem fog oda mennei egy német szakember azert, hogy annyi fizetést kapjon mint a magyar. Söt még többet kap mint amennyiben itthon dolgozna.
libellle
@Csizmás Kond: Nem az anyanyelvem, szivesen irom neked is amennyiben te legalább annyita uralod az én anyanyelvemet mint én a magyart akkor engedhetsz meg kritikát.
libellle
@Csizmás Kond: neked nincs fogalmad ugy igazán semmiröl. Arrol nincs kielégitö informáciod, hogy mi történik Magyarországon de, hogy mi történik itt az én hazámban ugy Politikai mint Gazdasági vonalon arról aztán absolute Nulla elképzeléseid vannak. Alláspontom szerint te talán nem tudod azt sem, hogy hol található sze´p hazám Europaban.
libellle
@kereső: Danke schön a szép komplimentert. Sajnos már nem tudok jól beszélni magyarul. Már évek óta nem is voltam ott. Paar évvel ezelött voltam ott elöadást tartani. Na nem magyarul.ne gondold ahhoz nagyon kevés a nyelvtudasom.
Ludas Matyi
@libellle: nem tudom, hogy hol elsz, de amit a Jaksity György irt az valos! Nemetorszag a beka segge alatt van. 7-9 %-os a munkanelküliseg, 500.000 hajlektalan, 6 Millioan elnek szegenysegben, 1 Millio nyugdijas gyüjti a plasztik üvegeket, hogy bevaltatni tudjak, hogy naponta enni tudjanak, mig a sok geci illegalis bevandorlo röhögve lenyeli a segelyeket es mellette droggal kereskednek es gazdagodnak meg. Ha a nemetet elkapjak lesittelik, ha a fekat vagy az Allah hiveit elkapjak beviszik, egy ora mulva kiengedik. Mennyire is van nemetorszag eladosodva? = 1.929.490.825.500 EUR!
kokopelli
@libellle: Ahogy én magyar rokonaim,barátaim,volt iskolatársaim a németet beszélik,úgy csak EU-s munka-
nélkülinek lennének jók!Annak ellenére nem tartja őket vissza,hogy ne meséljék el a "tutit" a BRD-ről!Termé--
szetesen a keleti tartományokra ß@rnak,mert az NDK-t elégszer látták,és az egy más világ!Az első volt az "o-
sziknak",hogy a falbontás után,mint a sáskák megjelenjenek a nyugati részen és minden munkát elvállatak,
mert a minimálbér sokszorosa volt a "szociális segélynek"! A nyugatnémet munkaadók természetesen a legala-
csonyabb megengedett bért adták nekik,mert miért is ne! Természetesen a dialektusról száz méterre szél ellen
felismerték az "oszikat"! Ők sajnáltatják magukat,holott ez a munkapiac törvénye!Természetesen a keleti ország-
részben az félnazi AfD a levitézlett nyugati expolitikusokkal,és a hátamögött elbújt a PEGIDÁ-val sunyin olajat
önt a tűzre!
Csizmás Kond
@libellle: Hazudni én is szoktam de mindig vigyázok arra, hogy azt lehetőleg más ne vegye észre. Tehát anyanyelv, feltételezésem szerint neked az anyanyelved magyar, ugyanis a más anyanyelvű az a saját anyanyelvi szótagolást, ragozást használja és abból kiérződik hogy az milyen náció. Te magyarul fogalmazol, magyarul toldod a szvakat csak az írásod helytelen, ami arra enged következtetni, hogy vagy a tudásod hiányos vagy a telót nyomkodod folyton mellé.
libellle
@Csizmás Kond: ok. Laber du nur weiter. Dummkopf.
kokopelli
@libellle: (tegnap,17:12)
Az AfD a németek újnázi pártja,ill. a máshol levitézlett párttagok gyülekezőhelye! A fönökasszonyuk a pártkassza
egy részét a pl. saját schwezi kontóján futatta,amiért el is ítélték!!A kezdő csapatból az alapítók majdnem mind-
egyike kilépett!A kedvenc vadászterületük a keleti országrészben munkanélkül maradottak csoportja!Azért tiltako-zott az ország nagy része a velük történt koalició miatt! Tk. egy "Asgeier" mentalitású párt!
kereső
Nagyon szivesn elolvasnám Jaksity György értekezését a "magyar beteg"-ről. Biztos, hogy jobban ismeri a német beteget, mint mi a magyart?
libellle
@kokopelli: Ja és még mennyi minden mások történnek. Napi szinten. Egy Kriminelle Bande. Sajnos még mindig vannak informáciok ellenére is olyannok akiket belehet hálozni. Csupán a felelmet kell kelteni ugy mint ott Mafyarország ali babája teszi, és a keletnemeteket már átbeszéltük. Eveken keresztül elöirták nekeik, hogy mit lehet gondolni. Es eze nem tudják levetközni.
kokopelli
@libellle: az az érdekes,hogy az ország nyugati részén már nincs sok esélyük,de még a csalódott keleti részen
(volt NDK) próbálkoznak!Én vettem 1979-ben egy legfrissebb "Praktika LTL" fényképezőgépet 6000Ft-ért Pesten,
amit a két-három hónappal később a bajoroknál 110 DM-ért kínálták,akár még részletre is! A keletnémetek a két
Markát 1:1 váltották,amíg a nyugatnémetek 4-5 az 1-hez! Ismertem az NDK-t,mert Cottbus-ba jártunk az "SALC
Cottbus"-hoz Pestről a külszini fejtés baggerjainak elektromos terveit egyeztetni!!Annyira kicsinyesek voltak a fő-
nökeik,hogy a rögtön a Ferihegyről a Vörösmarty-téren kiszállva a visszajegyet a Malév-ra "bucholtatták",a jobb ka-
ja és a bor miatt! Ennyit az AfD keleti "áldozatairól"!
Rockxy
nohát nyilván.
ha angol beteg van, akkó kell lennie német betegnek is.
kokopelli
@libellle: ...éppen a hamburgi-választások aktuális állását láttam a TV-ben,ahol egyedül az AfD csúszik az 5% alá,
ami a parlamentből "Polgárság"-ból ("Bürgerschaft"-ból) való kiesését jelentené! (;-)))))))))))))
(tisztul a tengerparti levegő?)
libellle
@kokopelli: Hahahahaha mindenki megkapta ami neki jár. Das haben wir uns schon gedacht. SUPER !!!
kokopelli
@libellle: Sajnos a AfD nazik 5,3%-al végeztek,de legalább csalódtak! (;-))
libellle
@kokopelli: Ja. LEIDER!!! orbán barátai megis bejutottak. Elleneben az SPD és a Zöldek olyan arányban nyertek, hogy ugy a Lindner-társaság mint a nazik nem játszanak szerepet. Kizárólag annyi, sajnos, hogy viszik a pénzünket.
kokopelli
@libellle: Ahogy én a keletnémeteket ill. AfD ismerem,,az Orbán nekik csak színlelt harcostárs! Mindazok,akik a
aki a német kormányt szidják,azok "gute Kumpel"-ek!Nem erre számítottak a "german probenazik" sem!
libellle
@kokopelli: Az afd vezetösége von storch és alice weidel nagyon hangos torokkal gratuláltak orbánnak az utolsó választási csalasnal. Örömüket fejezték ki es remélik, hogy minden oldalrol támogatja az afd továbbra is.
Aki Én
@Csizmás Kond: ,, ...mielőtt még egyte több hibát ejtenél az írásban és kifejezésben inkább gyakorold..."
Ez most komoly? Van pofád bárkinek is beszólni a helyesírásra? Te, a félanalfabéta? Na, ezt baszki már el sem hiszem...
Jozefina
Én úgy gondolom, hogy köszönik a németek jól vannak!!! És még jobban lennének, ha nem szívná a pénzüket sok közép európai államocska, közöttük hazánk is!!??
A cikk szerzőjének talán a magyar gazdasággal , a korrupcióval kellene foglalkoznia és azzal, hogy a német adófizetők pénzét mire és hová költi orbán maffia bandája!!!???
kokopelli
@Jozefina: Tudom igazolni!A tehetetlen kormányok mindig külpolitikával próbálták az impotenciájukat palástolni!
A háborúk voltak a legjobb példák rá! "Megtalálták" a bűnbakokat,és az kész volt soviniszta hadjáratra! Az Orbán
a csúcs!Milliárdokat zsebel be és ugatja azokat,akik adják! A Mackó kutyusomban több hála volt,pedig csak enni
kapott,és meleg otthont de szeretettel! Az ilyen ME nem is tudja mi az!?
kokopelli
@RonaGyuri: Ne vitatkozz,mert nem ismerik a minimálbér kötelezőségét,esetleg a szabi-és a "karácsonyi pénzt" (füg-
getlenül a vallástól), az úgynevezett plusz "vagyonképző segítség"-et,amit havonta a munkavállaló utal át egy takarék-
számlára !) (;-))
kokopelli
...kiegészítés: a "vagyon képző segítség" pl. a "Fundamenta" német négytéglás "Schwäbisch Hall" anyabankjához is
mehet odaát...! (;-))!
fahrenheit451
Azt a kibebaszott kurva...

Csak szeretném jelezni, hogy ezután durva leszek. Nem mindig, és nem tudom mennyire, de biztos el fogok szálin, és olyankor, amikor elszállok...
Sajnálom !!!

De még így is jobb vagyok, mint a rosszak.
Másnap semmire nem emlékszem, csak arra, hogy még így is jobb vagyok, mint a rosszak.
És nekem ennyi elég.
Másnap.

(Isten nem bírja a részegséget, sőt, bűnnek tartja... De nem mindenkinél - mert isten a szívekbe lát, és lát mindent benne, az okot, az érzést, az indulatot... mindent.
Isten jelenleg úgy büntet, hogy megvonja egy embertől a megértés szellemét. De tőlem ezt még mindig nem vonta meg, mert mindent értek - sőt, egyre több mindent az idő előrehaladtával.
Szóval, úgy tűnik, hogy isten megbocsát nekem - ha akarom, ha nem, ha akarod, ha nem - , mert Isten útjai kifürkészhetetlenek :)
fahrenheit451
Az én Istenem...
Kemény csávó, de igazságos!
Remélem barátok vagyunk - mert ez a legtöbb, ami elérhető.
A családját nem választhatja meg az ember, de a barátait, igen.

Te isten fia vagy? Kevés!
"Mert mondom nektek, hogy az Isten ezekből a kövekből is tud fiakat támasztani"
Érted ezt?

Isten barátjának lenni... Na, az már valami!
Úristen, Isten hányszor megmentett már!
Rengeteg munkát adok neki egyedül (mint egy kisebb ország együttvéve), de szerintem Ő ezt élvezi.
Unatkozna, ha én nem lennék.
Csak vicceltem(?)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.