Márciustól nagy színes doboz jelezheti, ha egy ismert ember posztjában megszaladnak a tények. A közösségi platformok üzemeltetői az utóbbi években a legkülönfélébb módszerekkel próbálják – több-kevesebb sikerrel – felvenni a harcot az álhírek és a félrevezető információ terjedése ellen. Ez a probléma különösen kényes abban az esetben, ha nem valamilyen obskúrus macedón álhírgyár vagy a rák napi ellenszerét megtaláló blog a ludas, hanem valamilyen ismert ember, neadjisten egy politikus állít olyasmit, ami olykor egészen nagy, de 100 százalékosnak azért nem nevezhető átfedésben áll a valósággal.

Forrás: index.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Elsőre arra gondoltam, hogy: Nem veszélyes ez?

Nagy szerencsénk van, hogy az FB nem csinál ilyeneket

Mottó:
„Honnan lehet tudni, hogy egy politikus hazudik? Mozog a szája!”

Az engadget.com „Twitter tests labeling and correcting misleading tweets from politicians” című cikke szerint et a funkció már „The feature could be implemented as soon as next month.”!
Arról van szó, hogy „A Twitter most épp egy olyan új funkciót tesztel, amely politikusok és más közéleti szereplők bejegyzéseit jelölné meg jól látható módon, ha kiderül róluk, hogy félrevezető információt tartalmaznak”.
Nos – túllépve a csak a cím alapján szerzett rémületet, hogy esetleg beégnek a képernyők az állandó jeleknél – nekem vannak kétségeim. S nem csak azért, mert sokkal inkább figyelemfelkeltő lenne, ha azokat a keveseket jeleznék be, amely nem, vagy csak csekély mértékben tér el az igazságtól.
S bár nálunk az FB népszerűbbnek tűnik, így kisebb a veszélye, de pl. Őfenesége esetében nehéz eldönteni, hogy ez szimpla hazugság, vagy az elmeállapota egy újabb mélypontja! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.