A DISZNÓSÁG MELLETT EGY ISMERŐS ÉRV Kelet-Európában súlyos problémát jelent a hulladékimport. Míg Németországban és a skandináv államokban egyre szigorúbbak a környezetvédelmi előírások, és egyre fontosabb a társadalomnak a fenntartható fejlődés, addig Bulgáriában és Romániában csak a szeméthegyek 10%-át hasznosítják újra. A többit elégetik, főleg a cementgyárak kohóiban, ahol általában semmiféle szűrőberendezés sincsen. A környezeti károsodás óriási. Bulgária és Románia mégiscsak folytatja a gazdag nyugati államok szemetének fogadását, mert ez jó üzlet. De kinek?

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Szemét ügy némi áthallással

„A maffia nyakig benne van a szemétbizniszben”

A hvg.hu „A szeméthegyek is megosztják az EU gazdag és szegény országait” címmel számol be arról, hogy már Európában is súlyos problémát jelent a hulladékimport. A cikk csak a Bulgáriában és Romániában tapasztalhatókkal foglalkozik. Azonban ennek ellenére van benne nagyon ismerős részlet is:
„azt állítják, hogy azok a civil szervezetek, melyek felhívják a figyelmet a környezetvédelem elhanyagolásának rémes egészségügyi következményeire, a nyugati világ ügynökei, melyek beavatkoznak a nemzeti ügyekbe,”!!! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.