Minden okunk megvan támogatni Surányi György javaslatát, aki a munkájukat elvesztők és eltartott családtagjaik részére célzott támogatásként havonként 100 ezer forint, illetve 50 ezer forint költségvetési juttatást kezdeményez. Én azonban ennél még tovább mennék - írta Bihari Péter közgazdász, az MNB monetáris tanácsának (MT) volt tagja a Portfolio.hu-n.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Azért itt vannak számos veszélyek is

Bihari Péter közgazdász, az MNB monetáris tanácsának (MT) volt tagja a Surányi György javaslatát gondolta tovább

A Surányi féle támogatás is tartalmaz jó-néhány megvizsgálandó részletkérdést, de a most sokak által elővett friedmani helikopterpénz fogalom még inkább. Sőt igazából az MNB-s finanszírozási ötlet a legveszélyesebb. Ahogy szerző fogalmazott: „A jegybank a helikopter, amelyik nem közvetlenül a nép közé, hanem a költségvetés kezébe pottyantja a milliárdokat ”!
Nos itten van az a bizonyos eb elhantolva. Ösmervén a derék matyar költségvetés szokásait a „nép” nem sok jóra számíthat az elvben közéjük szórt pénzekből! =))
RonaGyuri
Szignifikáns különbség

igaztalan a vád, hogy Orbánia egyre hasonlóbb a létezőhöz

Túl azon, hogy a 70-es évek második felétől a mainál sok szempontból demokratikusabb és élhetőbb élet éltünk/élhettünk még akkor is, ha az akkori káderek egy nagyon nagy része másképp emlékszik.
No de vissza a fontos különbségekhez! Ahogy azt gyakorta hangsúlyozza is: kifejezetten család-barát kormányunk van!
A létezőben úgy kellett fogalmazni, hogy „a proletariátus itala a francia konyak, amit választott képviselőin keresztül fogyaszt”, ahol persze nem csak a konyak szerepelhet.
Manapság már másképp fogalmazhatunk „a plebsz már nem csak a választott képviselőin keresztül fogyaszthat, hanem azok rokonain, barátain és üzletfelein keresztül is. ”
Aki Én
Helikopterpénz lesz, efelől ne legyen kétsége senkinek.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.