A felhatalmazási törvény nem ad elegendő védelmet az ellen, hogy a kormány a veszélyhelyzetet kihasználva megsértse alapjogainkat vagy éppen tovább szűkíti a parlamenti kontroll lehetőségét. Az új törvény és az azzal adott határidő nélküli felhatalmazás így veszélyes fegyver a fékek és ellensúlyok…

Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sajnos a valóság ennél sokkal rosszabb

A Helsinki figyelő „2020. évi XII. törvénnyel” kapcsolatos fenntartásait fogalmazta meg

Tegyük hozzá, hogy okkal és joggal sorolja a kifogásokat – amiket mind von der Leyen asszony határozata, mind pedig a 13 nyugati állam javaslata lényegében hasonlóképp fogalmazott meg – határozottan ügyelve az udvariasságra. Pl. „törvény nem ad elegendő védelmet az ellen, hogy a kormány a veszélyhelyzetet kihasználva megsértse alapjogainkat ” –nál a tények sokkal durvábbak.
Azonban az összeállításnak van egy mondata, ami arra mutat, hogy túlságosan optimisták és derűlátók Orbánnal kapcsolatban.
„Az új törvény és az azzal adott határidő nélküli felhatalmazás így veszélyes fegyver a fékek és ellensúlyok rendszerét az elmúlt évtizedben szisztematikusan leépítő kétharmados kormánytöbbség kezében.” – írják. Ami minimum felelősség elkenése. Bár kicsi a valószínűsége, hogy környezete akár meg is próbálná fékezni Orbán hatalmi tobzódását, de ez a felhatalmazás lényegében neki szól, s még ők sem tudnának tenni ellene semmit! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.