A járvány elleni védekezés és a negatív gazdasági hatások kompenzálására a kormány különadót vet ki többek között a kiskereskedelmi cégekre. Utóbbiak közül deklaráltan a külföldi kézben lévő kiskereskedelmi láncoknak kell állniuk a kormány szerint 36 milliárd forintos "számlát". A szabályokat még nem tudni, ha a korábbi matekot veszi elő a kormány, akkor a Tescónak, a Sparnak 10 milliárd feletti kiadással kell számolnia. Hogy ez pontosan mivel járhat a vásárlók számára, az is kiderül.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
mi lenne, ahogy szokta velünk fizetteti ezt is! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
mi lenne, ahogy szokta velünk fizetteti ezt is! =))
CsipkeRózsa
@RonaGyuri: Igen, valaki már szólhatna Orbánnak, hogy azt a pénzt is tőlünk veszi el, mi kapjuk miatta a drágább cikkeket.
RonaGyuri
@CsipkeRózsa: nem kell, mert tudja, de nem érdekli, sőt!!! =))
Jozefina
Csak azért, hogy a CBA nehogy adót fizessen!!! Mégiscsak a saját kölke!!!??
Nessy
@RonaGyuri: Az eddigi járvány veszély miatti állami támogatást, egytől egyik különadókkal, az önkormányzatok megsarcolásával, a kis pártok padlóra küldésével szedi be a kormány, aminek a nagyobb részét mi fizetjük meg! "Nem lehet áthárítani", mondták anno, és jó részüket ma is fizetjük! nem tudom, van ebben a helyzetben olyan a kormány, amelyik ilyen tisztességtelen eszközökkel növeli a bevételét a járványra hivatkozva! Természetesen a TAO, a haverok, egyházak támogatása, a propaganda kiadások mértéke marad, sőt helyenként növekszik!
Arra viszont nincs pénz, hogy a munkából kiesőket támogassák! Ennyire tisztességtelen, embertelen kormány per pillanat se közel, se távol nincs! "Köszönet" azoknak, akik ehhez most a szavazatukat adták! Igaz, őket nem fenyegeti a munkanélküliség, a jövedelem csökkenés!
Pálinkás Pál
hogy mi lesz??? megfizettetik a vásárlókkal...ezt csak a hülye,meg a fideszbirkák nem látják,akik bégetnek az akolban a fhürer minden böffentésére!!!
namihami
Esetleg eljön az az idő, amikor ezek a külföldi cégek besokallnak a lerablásuktól és bezárnak. Számukra ez kiesés a bevételben, de ha elkezdenek számolni, talán még azt is kimatekolhatják, hogy mindent összevetve egálba kerülhetnek. És nem éri meg a magyarok boltjainak fenntartása. Volt már ilyen nemzetközi üzletláncra példa.
A forgalom után megszerzett nyereség jelent-e akkora összeget, mint az áruk beszerzési értéke, a boltok rezsije , a dolgozók bére és egyéb járulékai és a többi kiadás.
Az pedig csak hab a tortán, hogy amennyiben ezek a multik bezárnak és szélnek eresztik az alkalmazottaikat, akkor oda az orbáni munkanélküliségi százalék is. Plusz nincs egy vagon befizetett pénz ezektől a cégektől és a dolgozóiktól.
Akkor aztán lehet a CBA-t is elkezdeni szopatni? Vagy az a Mi Kutyusunk Csemetéje? Az tabu?
division
Egyértelműen itt-ott emelnek majd az áraikon, ez természetes. Ebben a helyzetben mindenkinek kell valamennyi áldozatot vállalnia.
RonaGyuri
@Nessy: evidens csak a fityesz-birka bunkók nem látják! =))
cikicakk55
Sajnos már is emeltek árat a kereskedések,akár multi,akár kiskereskedésről van szó.A nem élelmiszer boltok nagy része meg bezárt. Főleg a kisebb boltok. Amennyiben a kormány még meg is adóztatja a multikat,akkor olyan drasztikusan fogják emelni az árakat,hogy a magyar emberek 60%-ban csak kenyeret és talán zsírt tudnak majd venni. A nyugdíjasok meg vagy éhen halnak,vagy a vírus öli meg őket.Persze,hogy ez a Fidesz bagázst nem érdekli,hisz évtizedekre előre be vannak spájzolva anyagilag.Azért ne legyenek annyira boldogok,mert ez egy láthatatlan ellenség,amit adókkal és pénzzel sem lehet kinyírni. Aztán ha Orbán papát,vagy bár melyik Orbánt eltalálja a vírus,akkor cseszhetik a milliárdjaikat. Nekik biztos,hogy jut majd lélegeztető gép,de az csak a halál időpontját tolja ki,de megúszni nem lehet.
division
Az idősek lázadoznak emiatt főleg, de már megszokhattuk, hogy minden emelés főleg nekik fáj. Egy fillérrel többet ki nem adnának semmiért, még akkor sem ha volna rá.
division
@cikicakk55: Sok üzlet bezárt, igen, de továbbra is lehet online vásárolni bármelyiknél szinte, és több üzletvezető mondta nekem, hogy ugyan csökkent a bevételük, de 2-3 hónap nem lesz számukra a világ vége. Ennyi idő alatt meg el fog tűnni valamilyen módon ez az egész. Jó lesz ez arra, hogy az emberek megtanulnak kicsit "lassabban" élni.
kokopelli
@RonaGyuri: Az is lehet,hogy az egykori "görög-mintára" az éj leple alatt bezárnak,és kivonulnak az országból! Ott is
hőzöngtek és "nazi"-ztak a hellének ,miközben a hajóflottatulajdonosaik dollárok milliárdjait vitték ki az országból az un. "offshore bank"-okba! (a Zorbánék is azt csinálják,de kissebb tételekben) (;-))
simmering73
Miaf@szom lenne velük. Ráverik a népre, oszt jónapot.
cikicakk55
@division: Kedves Division! Számomra szimpatikus vagy attól függetlenül,hogy néha nem értek veled egyet,de ilyenkor inkább nem válaszolok.Jogod van más képpen látni a dolgokat,mint mi akik más képpen érjük és éljük át a napjainkat. Az már megtudtam,hogy van saját céged és az embereidel kifejezetten emberségesen bánsz.Ez nagyon jó,mert kevés ilyen vezető van,amelyik megpróbálja úgy megoldani a nehézségeket,hogy a dolgozói is jól járjanak és Ő se nullázza le magát. Az éb férjem is vállalkozó volt,még a parkinson ki nem csinálta. Ő nem volt olyan ügyes mint te, mindig a dolgozóit fizette ki,még akkor is,ha Őt nem fizették i,így gyakran mi éheztünk és mi húztuk meg andrágszíjat. Persze neki magánvállalkozása volt,kis cége,nem olyan nagy mint a tied. Tisztellek a becsületes gondolkodásodért. A Tescó,LIDL, és a többi multi biztos megtudja oldani ezt a pár hónapot,de saját bőrömön tapasztalom,hogy kegyetlenül felemelték az árakat.Pedig én igen csak napi 1500-2000 ft körül vásrlok maximum,de van mikor csak zsíros kenyeret eszünk.
division
@cikicakk55: Köszönöm, nekem sincs veled semmi bajom, sőt...Olykor kissé nyers vagyok, de hidd el, sosem rosszindulatú. Kedvenc matematikusunk miatt reagáltam fentebb kicsit másképp mint azt amúgy gondolnám, amióta leanyázott, dúl a harc. Vigyázz magadra, maradj otthon, és kívánok neked kellemes húsvéti ünnepeket ebben a jelenlegi helyzetben is! A férjedet meg őszintén sajnálom:-(
kereső
@division: Egyértelműen már emeltek az árakon- a KSH "bevallott "éllelmiszer áremelkedés mértéke az előző év azonos időszakához képest 7,6 %. Ennél viszont jóval többet érzékel az vásárló. Nos , Nekem úgy tűnik, hogy ez a "közteherviseléles" maszlag egyenlőre a lakosságra hárul. Az önkormányzatok a többlet feldatokra nem hogy + finanszirozást kapnánnak, kénytelen a bevételeik egy részét - a szabad bevételek jó részét- "átengedni " a kormánynak- ennek tergeit is majd a helyi lakosság fogja érezni. Gondolkodj már reálisan- néha szoktál- , nem azt jelentené-e az igazságos közteherviselés ebben a nehéz helyzetben, hogy a kormány sziveskedjen a saját kicsiny kezével verni a csalánt- ne még több terhet a lakosságra lőcsölni.
Nessy
Szokás szerint ezt "sem terhelhetik át", szól majd kormányzati szócséplők hada, aztán szépen fizet a plebsz, mint eddig mindig! Ha már mi fizetjük a kormány pénzszerzési ötleteit, legalább ne nézzenek szemből és profilból is hülyének!
lusta
Jobb helyeken a meglévő pénzek átcsoportosításával erősítik az önkormányzatokat, a vállakozókat, hogy a dolgozóit meg tudják tartani, stb. Persze nálunk ebben is az unortodox rendszer működik. Ez a lakosság kizsigerelésében és a NER-lovagok kitömésében mutatkozik meg.
kereső
@lusta: "Munkaalapú társadalom"- mondja orbán viktor a magyar celeb. Csak éppen a legfontosabb "termelőeszközről" feledkezik meg- sőt, sunyin még inkább kiszolgáltatottá tesz az Mt. módositással- és ez nem más, mint az ember- mint termelőeszköz, a tudásával, szakértelmével. Milyen munkaalapú társadalmat képzel el e- nélkül? Mert a "jelenlegi munkahely megvédések" éppen nem ezt szolgálják.
RonaGyuri
@cikicakk55: @kereső: hagyjátok ezt ócska HAZUG buta férget, nem vállalkozó, főleg nem fejlesztő; csak egy ócska gátlástalan fityesznyik seggnyaló. Nyugodtak lehettek, hogy mikor a gazdái gennyesre keresik magukat mások baján, ő ehhez is lelkesen tapsikol! =))
illusion
Már megint más f@szával veri a csalánt a puhos more...
Ehhez ért a rögelmétekhez kötött. hazug, tolvaj csaló, sikkasztó, rabló, uzsorás, magyar nemzetölő, magyar népirtó, a keresztényölő muzulmánoknak csontig benyaló - kis geci.
O1G
illusion
(Gondolom azt hiszed, a nap végén megint ölni akarok - de nem!
Most elhatároztam magamban, hogy a nap végéig jó leszek... Remélem sikerül.
Nem tudok szeretni. Tíz éven keresztül módszeresen irtották ki belőlem az érzés képességét.
De van sok másféle jó érzés, érzelem is. Azokat érzem.
Az átlagnál intelligensebb vagyok (sajnos - ez egy átok ebben a világban !!!), és ez alapján meg tudom határozni a szeretet fogalmát. Érezni nem tudom, de ismerem az összes összetevőt, ami alapján ltezik, érzik ezt az emberek, amit, amiről én... csak tudok.

Megöli a nagyszüleit, az szüleit, a testvérét, a gyerekét, az unokáját, a barátját a karácsonyt és a húsvétot ünneplő - ez a szeretet?
Ők tudták, mi a szeretet mielőtt ölnek, vagy csak éreznek valamit ösztönlényként, ahogy az állatok?)
illusion
5 perced maradt cigit venni.
Én szóltam.
Utána ne rinyálj!
illusion
És, nem!
És nem azért nem adok, mert geci vagyok, hanem azért, mert nem dohányzom.
De, ha dohányoznék, akkor sem adnék.
Ne legyél csöves!
Ha elbasztad, viseld a következményeit!
division
@cikicakk55: @kereső: Látjátok, Gyuszó komám megint itt figyel:-))
division
@kereső: Persze, a bankok, multik sem hülyék, amit elvesz tőlük a kormány, azt a lakosságra fogják hárítani. Szerintem az lenne a normális, ha átvállalnák a költségek egy bizonyos részét, vagy pedig nem megint sarcolni akarnának, hanem eleve a kapott milliárdokat a vírus elleni harcra fordítanák, de úgy néz ki, ezt nem akarják megtenni "csak úgy". Ezzel, hogy a bankokat, multikat adóztatnák meg, egy látszatintézkedést hoznának létre, hogy "hiszen mi megtettünk mindent", a szemét bankok meg a multik a hibásak.
kereső
@division: Na ugye Te is látod- örülök. Ezért aztán kapsz egy szép húsvéti verset- Családoddal együtt: Békés, áldott ünnepet kivánok:

Húsvét
Köszönt e vers, te váltig visszatérő
Föltámadás a földi tájakon,
Mezők smaragdja, nap tüzében égő,
Te zsendülő és zendülő pagony!
Köszönt e vers, élet, örökkön élő,
Fogadd könnyektől harmatos dalom:
Szívemnek már a gyász is röpke álom
S az élet: győzelem az elmuláson.

Húsvét, örök legenda, drága zálog,
Hadd ringatózzam a tavasz-zenén,
Öröm: neked ma ablakom kitárom,
Öreg Fausztod rád vár, jer, remény!
Virágot áraszt a vérverte árok,
Fanyar tavasz, hadd énekellek én.
Hisz annyi elmulasztott tavaszom van
Nem csókolt csókban, nem dalolt dalokban!

Egy régi húsvét fényénél borongott
S vigasztalódott sok tűnt nemzedék,
Én dalt jövendő húsvétjára zsongok
És neki szánok lombot és zenét.
E zene túlzeng majd minden harangot
S betölt e Húsvét majd minden reményt.
Addig zöld ágban és piros virágban
Hirdesd világ, hogy új föltámadás van!


/Juhász Gyula/
division
@kereső: Köszönjük, neked és családodnak is ugyanezt kívánjuk, na meg hogy legyen vége rövidesen ennek a rémálomnak.
cikicakk55
@division: április 12 13:05
Köszönöm az együttérzést a férjem állapotával kapcsolatban. Tudod nem pár fillérrel többett kell fizetnünk,hanem jóval többett mint eddig. Azok a nyugdíjasok,akiknek 70-80.000 ft körül van a nyugdíjuk és sajnos több betegségre is gyógyszert szednek,már eddig is nehezen vették az akadályokat. Most elkeseredve veszem érszre,hogy az az összeg amit eddig egy hét alatt költöttem el,most 3 esetleg 4 napra elég,pedig ugyan azokat a dolgokat veszem és ugyan annyit.Neked is kívánom,hogy átvészeld ezt az időszakot és meg tudd oldani,hogy a dolgozóid megtarthassák a munkájukat. Nagyon talpraesett vagy,biztos meg tudod oldani.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.