Megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjasokat – válságos időkben ezek a szavak úgy csengenek a kormány részéről a nehéz helyzetbe került cégeknek, vállalattulajdonosoknak, munkavállalóknak, családoknak, mint egy karanténba zárt családnak az online rendelt élelmiszer megérkezése. Aztán néhány mondattal és órával később kiderül, hogy csalódniuk kell az érintetteknek, minden bejelentés után ugyanis hiányérzetük lehet. Nekik is, és nekünk is. Eltelt lassan már egy hónap a krízisidőszak kezdete óta (járványügyi és gazdasági) és a „soha nem látott méretű, példátlan, történelmi” gazdaságmentő csomag legfontosabb részletszabályai (sőt, néha még a legalapvetőbb paraméterek) sem ismertek.

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Számítások, az minek, elég a számítás

a porfolio.hu a „soha nem látott méretű, példátlan, történelmi” gagyiról

Ahogy az várható volt sok süketelés kevés valós cselekedet, rengeteg parasztvakítás és gyér értelem. Mindeközben a kincstár fosztogatása is zavartalanul folyik. Ha nem is mondja ki, de lényegében ezt a helyzetet írja le az elemzés is. S hogy a részletekkel láthatóan nem foglakozik senki.
Egy fontos dologgal viszont adós maradt: a hasonlítgatásokkal. Azzal, hogy és ahogy majdnem hasonló intézkedéseket hoznak, csak az eredmény nagyon más. Pont ahogy az állampolgári jogok, jogállamiság és demokrácia elleni intézkedésekkel.
Azt írja, hogy „Számítások nélkül nem születnek megalapozott döntések.”. S ebben alapvetően igaza is van, azonban ebben is hasonló a helyzet. Ártunk és qurmányunk pribékjei – már csak hozzáértésük hiánya okán is – valóban nem végzik el a megalapozottságot segítő számításokat. Azonban a számítás nem marad el. Számítanak arra, hogy gátlástalanul tovább fosztogathatják az országot és arra is, hogy ezt az ország birka módon tűri.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.