Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúra-indexe. Természetesen a koronavírus-járvány a ludas. A friss kutatás szerint az üzleti szférán belül minden ágazat várakozásai drasztikusan romlottak, leginkább a szolgáltatásoké (mintegy 35 ponttal), legkevésbé az ipariak (mintegy 20 ponttal).

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Természetesen?

Persze sokban járul hozzá, de leginkább csak magyarázat

A hvg.hu „Összeomlottak a magyar gazdasággal kapcsolatos várakozások ” címmel számol be a GKI vonatkozó legfrissebb eredményeiről. Így fogalmazott: „Áprilisban csaknem 30 ponttal, soha nem látott mértékben zuhant a GKI konjunktúra-indexe.”
Amihez hozzáfűzték: „Természetesen a koronavírus-járvány a ludas.”!
Ami lássuk be egy meglehetősen érdekes megfogalmazás.
Kétség kívül – mint ma mindenben – szerepet játszik koronavírus, sőt egyértelműen még ennél is nagyobb mértékben játssza el a bűnbak szerepét. S nem csak azon esetekben, ahol katalizátorként hat.
Azonban – szerintem - a meghatározó -, amire jellemző a megállapítás, hogy „a magyar gazdaság jövőjének megítélése is drámaian negatív lett.” – az ártunk és qurmányunk reakciói. Ami teljes kilátástalanság! =))
simmering73
Természetesen a koronavírus-járvány a ludas, meg a Soros. Meg az irdatlanul combos, szárnyaló magyar gazdaság.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.