A YouTube nem hagyta tovább, hogy félrevezesse az embereket David Icke az összeesküvés-elméleteivel, ezért törölte a konteógyáros csatornáját az oldal alapelveire hivatkozva.

David Icke korábban nagy port kavart a döbbenetes kijelentéseivel, szembement az egészségügyi világszervezet (WHO) vagy a brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) tájékoztatásaival, de minden olyan pozitív törekvés ellen is felszólalt, ami nem tetszett neki.

A több százezer feliratkozóval bíró férfit egyébként többször figyelmeztették, hogy a tevékenységével bomlasztja a rendet és folyamatosan megsérti a felhasználói szabályzatot, de ő tovább folytatta az összeesküvések prédikálását.

A YouTube törölte az 5G-vel riogató csatornát

A videómegosztó szóvivője a Business Insidernek árulta el, hogy a YouTube-on tilos olyan videóanyagokat közzétenni, amelyek szembemennek a WHO és az NHS koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásaival.

David Icke ellen akkor léptek fel többen, amikor a koronavírus jeleit összefüggésbe hozta az 5G-s mobilhálózat terjedésével. A könnyen megvezethető 5G gyűlölők az utóbbi hetekben több adótornyot is felgyújtottak az Egyesült Királyságban, amit a távszolgáltatók nem hagyhattak szó nélkül: azonnali fellépésre szólították fel a közösségi szolgáltatások üzemeltetőit.

Korábban a Facebook törölte Icke hivatalos oldalát, most pedig a YouTube távolította el a csatornáját, ám a videómegosztó megjegyezte, hogy azokat a külsős videósok által készített tartalmakat, amelyekben megjelölik David Icke nevét, nem fogják törölni.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(businessinsider.com, 24.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.