Technika – friss hírek

Michelisz Norbert átvette az új Honda Civic Type R-jét

Hazánk egyik legnépszerűbb sportolója, Michelisz Norbert a Honda Racing Team (WTCC) hivatásos versenyzője és a M1RA magyar csapat vezetője, tulajdonosa átvehette az új, 320 lóerős továbbfejlesztett Honda Civic Type R-jét.

Rövidesen a Földbe csapódnak a nyolc és fél tonnás kínai űrállomás roncsai

Az elkövetkező pár hónapban a Földbe csapódnak a kínai űrállomás szétégett roncsai – írja a Washington Post –, azt viszont egyelőre nem lehet tudni, hol zuhannak le a szétégett roncsdarabok.

A Forma-1 beveszi Amerikát

USA, Mexikó, Brazília következik A Forma-1-es mezőny elutazott Ázsiából az amerikai kontinensre a következő három amerikai futamra.

Ford Mustáng szerelés duck tappel - autósajtó

Mike Del Zio, a Ford jármű dinamikai mérnöke tesztelte a 2018-as Ford Mustangot. Egy gyors kör alatt Mike azt vette észre, hogy az autó – a sok szélcsatornás tesztelés ellenére – nem reagál megfelelően a kanyarokban. Jonathan Gesek aerodinamikai mérnök gyors megoldással állt elő.

A Volkswagen a Teslát tekinti fő ellenfelének - VW vs Tesla - autósajtó

A Volkswagen a német Automobilwoche lapnak azt nyilatkozta, hogy új termékstratégiája az ázsiai tömegtermelő autógyárak helyett már a Teslát tekinti legnagyobb ellenfelének.

Nem gázos a gázos Opel Crossland X - autósajtó

Az Opel Crossland X már elérhető gyári LPG változatban. Is. A SUV-os külsejű városi crossover az első LPG-s autó, amit “innovatív” multiszelepes rendszerrel is elláttak.

Robotagyat tettek a Huawei Mate 10-be

Ez a mobil felismeri az állatokat és az ételeket, mert mesterséges intelligencia hajtja a kameráját.

El fogják lehetetleníteni Oroszországban a Telegramot

Megbírságolta egy moszkvai bíróság hétfőn a Telegram üzenetközvetítő szolgáltatót, amiért nem működik együtt az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálattal (FSZB).

Most egy időre megszűnik a titkosított Wi-Fi

Foltozható a meglévő, WPA2-es Wi-Fi titkosítási szabvány, így javítható lesz a ma nyilvánosságra került új sebezhetőség-sorozat, a KRACK.

Elindult a magyar robotügyvéd

Lexi ugyan a tárgyalóterembe még nem jut be, de a joghallgatók képzéséhez már hozzájárul.

Digitális Jólét Alapcsomag a Vodafone-nál is

Ez azoknak az embereknek nyújt lehetőséget, akik korábban anyagi okokból voltak kénytelenek távol maradni az internet világától.

Kalifornia engedélyezte a vezetők nélküli tesztutakat

A szövetségi államban a jövőben lehetőség lesz arra, hogy a tesztutakon ne üljenek sofőrök az önállóan közlekedő gépkocsikban.

BMW X7 néven fog debütálni a fantasztikus monstrum 2018-ban

Az Audi Q7 és a Mercedes Benz GLS ellenfele lesz várhatóan az új BMW x7, mely frankfurti autószalonban volt látható, egyelőre még csak tanulmányi autóként.

Visszavonulót fúj az adatgyűjtésen kapott OnePlus

Viszonylag gyorsan képett az OnePlus, a titkos és kikapcsolhatatlan adatgyűjtésen kapott cég gyors szoftverfrissítéssel válaszol a kritikákra.

Trust GXT 707 RESTO szék játékosoknak

Trust GXT 707 RESTO a szenvedélyes játékosok eddig méltán hiányolt kelléke az önfeledt szórakozáshoz.

Havi 700 ezer új hely kerül fel a Google Mapsre

Már több mint 50 millióan regisztráltak a Google térképén a szerkesztők vagyis a Helyi Idegenvezetők közé.

Már az istállóban is a robot az úr

Különleges segítőkkel kell megbarátkozniuk a teheneknek, mert a fejlett parasztgazdaságok ebben látják a munkaerőhiány megoldását.

Einstein jóslata: valami nagyon fontos felfedezést jelentenek be ma a fizikusok

A LIGO Tudományos Együttműködés a világ minden táján lévő 70 obszervatóriummal egy időben lép majd a nyilvánosság elé, hogy felfedjék a legújabb felfedezésüket.

Battlefield Fury / Sherman tank stands to the end

The film is about a badly wounded Soviet tank commander on the Eastern Front of WW II who becomes obsessed with tracking down and destroying a mysterious, invincible Nazi tank, which the Soviet troops call the "White Tiger".The Soviets design a new, more powerful T-34 tank and assign the tank commander the job of destroying the White Tiger.

http://www.mymoviecore.com/2017/10/white-tiger-tank.html

The film is about a badly wounded Soviet tank commander on the Eastern Front of WW II who becomes obsessed with tracking down and destroying a mysterious, invincible Nazi tank, which the Soviet troops call the "White Tiger" The Soviets design a new, more powerful T-34 tank and assign the tank commander the job of destroying the White Tiger.

Mesterséges intelligencia katalogizálja a Pornhub adatbázisát

Ki látható az egyik vagy a másik videóban?

Lengyelországban épül Európa legnagyobb akkumulátorgyára - autósajtó

A dél-koreai LG Chem jövőre megnyitja Európa legnagyobb lítium-ion akkumulátorgyárát Lengyelországban. A tömegtermelés komoly lökést adhat az elektromos autók gyártásának a régióban.

TESLA model X visszahívás - autósajtó

Erre a hétre is jutott egy rossz hír a TESLA háza tájáról: Most a második sor üléseivel támadtak gondok. Múlt héten számoltunk be, hogy a TESLA Model 3 sorozatgyártása nem halad túl jól, erről itt olhashatnak.

Hétvégi ajánló - Marvel vs Capcom: Infinite

A Marvel és a Capcom univerzumának ismert karakterei újra összecsapnak egymással, de közben összefogásra is kényszerülnek egy, a semmiből felbukkant rejtélyes gonosszal szemben.

A Nagy Testvér most is jelen van az életünkben, és igen, úgy hívják, hogy Facebook

Tényleg lehallgat minket a legnagyobb közösségi oldal? Mit lehet tenni a célzott hirdetések ellen?

Keresőoptimalizálás 2018

Mi az a voice search és hogyan kapcsolódik a mesterséges intelligencia a SEO-hoz?

Új szuperhősöket kap a South Park: The Fractured But Whole

A South Park: The Fractured But Whole Season Pass-ja érdekes elemeket tartalmaz majd, melyeket ma le is leplezett a Ubisoft.

360 fokos turistaüzemmódba kapcsoltunk

A Huawei kompakt panorámakamerájával 120 százalékkal több lájkot termelhetnek közösségi médiás megosztásaink.

Borg/McEnroe - Így kell sportfilmet készíteni

Sokan szkeptikusak voltak a teniszezős film kapcsán, de minden aggodalmunk felesleges volt, John McEnroe és Björn Borg párharca a moziban lenyűgözőre sikeredett.

Forscher: Tanzen für Senioren noch besser als Fitnesssport - WELT

Nürnberg (dpa/lby) - Tanzen hat auf ältere Menschen noch bessere Auswirkungen als Fitnesssport - für dieses Forschungsergebnis sind am Freitag Wissenschaftler in Nürnberg ausgezeichnet worden.