Megugrott a műszaki és informatikai felsőktatásba jelentkezők száma

Minden harmadik felsőoktatásba jelentkező műszaki vagy informatikai képzést választott - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

A OnePlus is emel, kiszivárgott a OnePlus 7 Pro ára

Mostanában megszokhattuk, hogy a gyártók szétválasztják a felső kategóriát hasonló a helyzet a OnePlus-nál is.

Jövőre már jöhet a Huawei olcsóbb 5G mobilja

Peter Zhou a Huawei wireless marketing részlegének CMO-ja a napokban a Financial Times-nak adott egy interjút, amiben az 5G mobilokról beszélt és elárult egy apró részletet a vállalat jövőbeli terveit illetően.

Szemrevaló dizájnnal érkezett a Huawei Y5 2019

A Huawei Y szériájának már sokadik tagja debütált úgy, hogy csak megjelent a gyártó honlapján, ugyan ez a helyzet most a Huawei Y5 2019-el is, ami dizájnban azért hozza a kínai cégtől elvártakat.

Már a Google Chrome-ban is van sötét mód - mutatjuk, hogy kell aktiválni

Az elmúlt időszakban igen népszerű lett a sötét mód az alkalmazások körében, a Messenger és a Viber után pedig már a Chrome is tud sötétre váltani melyhez csak a 74-es verzió letöltésére van szükségünk.

A londoni tőzsdét lezárták a klímaaktivisták

"Ez az intézmény szó szerint a bolygó tönkretételével kereskedik" - állítja az Extinction Rebellion.

Oldtimer Show 2019 képekben - autósajtó

Oldtimer Show 2019 - A múlt hétvégén ismét megrendezésre került az évről évre rengeteg veterán autó gyöngyszemet felsorakoztató Oldtimer Show.

Nem tudja a társadalom, hogy mit akar?

Az adatvédelmi botrányok és a kormányokkal való együttműködések miatt könnyű bírálni a technológiai cégeket.

Legfeljebb antennákat szállíthat a Huawei Nagy-Britanniának

Az amerikai álláspontnál megengedőbb, ugyanakkor meglehetősen furcsa korlátozást léptet életbe a brit kabinet az úgynevezett fokozott biztonsági kockázatot jelentő gyártók termékeivel kapcsolatban.

9 lépéses ellenőrzőlista drón repülés előtt » RC-Klub webáruház

A drón repülés előtti ellenőrzőlista két részre lett bontva, az első a kezdő drónosoknak, a második a komolyabb géppel rendelkezőknek szól.

Kettősség jellemzi a magyar mobilpiac elmúlt éveit

Hosszú évek kihagyása után újra kiad a magyar mobilpiac helyzetéről jelentéseket a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, mely évekig egyezkedett a szolgáltatókkal arról, milyen formában készüljön el az új statisztikagyűjtemény, emellett a korábbi, önkéntes adatközlést kénytelen volt kötelezővé tenni a hatóság.

Írország nem bástya, hanem erős rés

Nincs hová finomkodni, szar van a palacsintában. A Politico nyomozása szerint hiába fogadta el Európa a világ legszigorúbb adatvédelmi szabályozását, semmi nem változott.

Már készül a Google az európai parlamenti választásokra

Több európai országban is frissül a YouTube, hogy az európai választások idejére már a félreinformáló videók helyett inkább megbízható forrásokat helyezze előtérbe.

Összeomlik az állami nyugdíjrendszer? Ne izgulj, megvan a megoldás

MÉRT VAN AZ, HOGY NEM TUD LELKESÍTENI EZ A GONDOLAT

Hyundai és Kia autók személyes beállítása okostelefonnal - autósajtó

A Hyundai Csoport olyan fejlesztésen dolgozik, amely egy okostelefon alkalmazáson keresztül teszi lehetővé az elektromos járművek teljesítményparamétereinek a beállítását.

Összemérték a Galaxy S10 Plus és a Huawei P30 Pro sebességét

A csúcsmobilok között nem igazán szokott sebességbeli különbség lenni, vagy ha van is az olyan minimális, hogy az átlag felhasználók nem veszik észre.

32 megapixeles előlapi kamerával és Super Selfie móddal érkezett a Redmi Y3

Közel két héttel a meghívó után megtartották a Redmi Y3 bemutatóját Indiában.

Soha véget nem érő végjátékot kaptak a Bosszúállók

Megérkezett a Marvel univerzum 21 filmjét megkoronázó alkotása, a Bosszúállók: Végjáték, melyben valóban lezárul egy korszak.

CoinBene: senki sem tudja, hogy mi van, de az biztos, hogy baj

Márciusban még tagadta a CoinBene kriptotőzsde, hogy hackerek jutottak volna a rendszerébe. Ehelyett azt nyilatkozták, hogy a rendszer karbantartás alatt áll. A Cointelegraph által megszerzett informá

Csúcshardverekkel és kedvező áron érkezett a Meizu 16s

A kínai gyártó Meizu 16s néven bemutatkozó csúcsmobilja szembe megy a mai trenddel és a szenzorsziget helyett vékony kávákkal debütált, de ettől függetlenül hardveresen mindent megkapott ami egy csúcsmobilnak kell.

8 és 13 hüvelykes Galaxy Foldon dolgozik a Samsung

Az elmúlt napokban kiderült, hogy súlyos hibákkal küzdenek a Galaxy Fold mobilok, ebből adódóan a Samsung el is halasztotta a start időpontját, ettől függetlenül persze nem állnak le a fejlesztéssel, további két hasonló eszközön is dolgoznak.

5000 eurós jutalmat kap aki megtalálja az eltűnt Honor prototípust

Mielőtt egy telefont hivatalosan is bemutatnak a nagyközönség számára, hosszas tesztidőszakon kell átesnie. Az egyik ilyen szakaszban a Honor-nál néhány alkalmazott is kapott prototípust tesztelésre, amit most az egyik dolgozónak sikerült elveszíteni.

Kiteljesedett az Intel 9. generációs processzorcsaládja

Több mint 30 új központi egységet mutatott be az Intel, amellyel immár komplettnek tekinthető a 9. generációs processzorcsalád.

DIGI Mobil: kritikus lehet az első néhány hónap

A DIGI eddigi magyarországi fennállásának talán legkritikusabb néhány hónapja következhet - a cég akár a következő napokban elindíthatja saját infrastruktúráján a mobilszolgáltatást, de ehhez semmilyen segítséget nem kap majd a többi piaci szereplőtől.

When Lambo – mi ez a dolog a kriptopénzzel és az olasz sportkocsikkal?

A kriptopénz őrület, a gyors meggazdagodás és a pánikszerű Lamborighini vásárlás kéz a kézben járnak. De miért?

Felgyorsítja a meghibásodó billentyűzetek javítását az Apple

Tűzoltás gyanánt az Apple egy napos átfutási idővel igyekszik orvosolni a MacBookok billentyűzeteinek esetleges problémáit.

Kutatóállomást építene Kína a Holdon

A Hold túloldalán sikeres leszállást végrehajtó Csang'o-4 űrszonda után Kína az idei év végén a Csang'o-5-öt küldi majd a Holdra mintagyűjtés céljából.

Már az elektromos tölőtállomások állapotát is jelzi a Google Maps

Az elektromos autók tulajdonosainak nem kell potyára utazni a foglalt állomáshoz - legalábbis az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban.

Elkészült az oroszok nukleáris drónok hordozására képes tengeralattjárója

Vízre bocsátották a Poszejdon (Poszeidón) típusú nukleáris hadászati drónok hordozására kialakított atommeghajtású tengeralattjárók első kísérleti darabját.

Lenovo Z6 Pro - sok hűhó a semmiért

A Lenovo-nak sikerült elérnie, hogy a sokan felfigyeljenek a ma bemutatott Lenovo Z6 Pro-ra, de ehhez nem túl korrekt módszerekhez folyamodtak, konkrétan hazudtak a mobilról, nem is keveset.