Technika

Google Lens-szerű képkeresővel bővül a Bing

Ismét csak követnie sikerült a Microsoftnak a Google fejlesztéseit.

Uber-baleset - a sofőr a bűnös

A rendőrség jelentése alapján az útra figyelés helyett a Voice tehetségkutatót néző sofőrt kell felelősségre vonni a balesetért.

20 éves a netezésre született Windows 98

Benne volt az androidos widgetek őse, elhozta az online frissítéseket, és hozzájárult az Adobe Flash elterjedéséhez.

így táncolják a liberalizmust

Felejtsd el a nemzeti színeket! Svédországban ezért kezdtek kampányt egy farmer ellen, aki úgy gondolta, hogy szurkol népe csapatának. Nem hangoskodott, nem ment utcára – egyszerűen feltette a svéd zászlót a házára. A píszí világ szerint ez bűn. Az egyik ellendrukker a fenti képpel támadta a svéd hazafit, mert szerinte ilyet lehet...

Az unió szétesésétől tart az osztrák kancellár és az EP-elnök

Az Európai Unió szétesésétől óvtak vezető európai politikusok a jövő heti, illegális bevándorlással foglalkozó brüsszeli EU-csúcstalálkozó előtt.Az Európai Unió szétesésétől óvtak vezető európai politikusok a jövő heti, illegális bevándorlással foglalkozó brüsszeli EU-csúcstalálkozó előtt.

Kádár egyensúlyozott

A ma elhunyt közéleti személyiség nyomdászból lett közgazdász. Ő oltotta le a villanyt az MSZMP-ben, és alapította meg az utódpártot. Az MSZP 1990-es választási veresége után vonult vissza az aktív politizálástól, és néhány hete, március 21-én élte meg 95. születésnapját. Gondolatai gyakran jártak a pártja körül,...

Szijjártó üzent az ukrán vezetésnek – Az ígéret csak akkor ér valamit, ha betartják

Mi, magyar emberek megadjuk másoknak a tiszteletet, ugyanakkor ugyanezt el is várjuk, s ha nem kapjuk meg, akkor nyilvánvalóan felszólalunk ellene, és tesszük ezt büszkén, hiszen mi egy ezeréves nemzet tagjai vagyunk – jelentette ki Szijjártó Péter egynapos ukrajnai látogatása alkalmával. A külügyminiszter pénteken tárgyalásokat...

Tracking System Glitch Delays Rocket Lab's 1st Commercial Electron Launch

The private spaceflight company Rocket Lab called off the commercial launch debut of Electron rocket in New Zealand early Saturday (June 23) due to an issue with a tracking dish.

Rasszistának bélyegezték, mert nemzeti színekben szurkolt Svédországnak

Elkeserítő valóság: már szurkolni sem lehet a saját nemzeted csapatának anélkül, hogy betámadnának a liberálisok.

Vissza a gyökerekhez - A vidéki ember is ember

Vajon itthon is gigasiker lenne egy olyan komédia, aminek az a fő poénja, hogy egyes vidéki emberek tájszólással beszélnek?

Lepusztult Porsche 356B 40 éve érintetlenül - autósajtó

Egy felújításra váró példányt találtak New York közelében, a sokak által hőn áhított Porsche sportkocsiból.

A Volvo Trucks bemutatja Volvo FH 25 Special Edition-t

A Volvo FH a valaha volt egyik legelismertebb modell, melyből közel 1 millió darabot adtak el, és világszerte több millió járművezető számára teremtettek egy más életmódot.

Az InnoTrans 2018 kiállításon a hálózatba kapcsolt mobilitás jövőjét fogja bemutatni a Siemens

A „mi alakítjuk a hálózatba kapcsolt mobilitás jövőjét” mottó jegyében, a Siemens az egyre inkább hálózatba kapcsolt, „totális mobilitási rendszerrel” kapcsolatos digitális innovációkat tárja a közönség elé az idei InnoTrans szakkiállításon. Az új megoldások még hatékonyabbá, biztonságosabbá és megbízhatóbbá...

Még radikálisabb lett a Toyota legnépszerűbb városi szabadidőjárműve

Egy neves japán tuningműhely meglátta a fantáziát a Toyota C-HR-ben, és fennállásának talán legharmonikusabb optikai csomagját állította össze hozzá.

Az I.D. R Pikes Peak a 94-es rajtszámmal vág neki a hegyi felfutónak

A visszaszámlálás már javában elkezdődött a 96. Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyére. Két nap maradt a világ leghíresebb hegyi felfutójának rajtjáig, Romain Dumas autózta a leggyorsabb időt az időmérőn.

Audi RS3 szedán ABT tuninggal - autósajtó

Audi RS3 szedán ABT tuninggal. Majdnem 500 lóerő, és egyéb érdekességek. Az ABT még tavaly év végén készített kittet az Audi RS3 Sportback és a modell négyajtós testvére, az RS3 Sedan részére.

Borzasztó emberi lény vagy – írta Elon Musk a Tesla-szabotőrnek

Robbantással fenyegetőzés, parázs viták emailben, biztonsági aggályok, szabotőrök, és megszegett becsületszó.

Mesterséges intelligencia fogja védeni a Paypal ügyfeleit a csalástól

Megint kicsit rosszabb lett internetes csalónak lenni. Mesterséges intelligenciával működő kockázatmenedzsment startupot vásárolt fel a Paypal.

Még több módon lehet majd pénzt keresni YouTube-on

Többféle új monetizációs lehetőség is indul YouTube-on, amelyet egyelőre a népszerűbb videósok érhetnek majd el.

Gusto: megszűnik a hónap végi pénzszűke

A fizetés és a világ viszonyát - tudjuk, nagy szavak - akarja megváltoztatni a Gusto nevű texasi startup.

Idén indul a szupergyors 5G mobilozás, de talán észre sem vesszük

A magyar fejlesztők analitikát adnak hozzá az új mobiltechnolgiához.

Célegyenesben a Flutter

Fejlesztői előzetest kap a Flutter, a Google következő generációs frontend-keretrendszere.

A vadonatúj Ford Focusban a sugárhajtású vadászgépek technológiája oldja meg kápráztató napsütés okozta problémát

Az eredetileg a sugárhajtású vadászgépekhez kifejlesztett technológia most a vadonatúj Focus vezetési élményét javítja a Ford első, európai piacon bemutatott Head-up rendszerében.

Frissül a Google fiókkezelő felülete

Több kisebb, a felület kezelését segítő funkciót kapnak a Google-fiókok.

Önvezető szimulátor fejlesztését támogatja a Toyota

A Toyota talán legizgalmasabb, a jövő technológiával kapcsolatos kutatási és fejlesztési tevékenységét vezető Toyota Kutatóintézet (TRI) egy a Computer Vision Centre (CVC) részére nyújtott 100 000 dolláros adománnyal folytatja a nyílt forráskódú platformok támogatását. A támogatás célja felgyorsítani a Car Learning to Act...

Reagálna az európai adatvédelmi irányelvre az USA

A GDPR bejelentésével az EU gyakorlatilag egy globális szabványt alakított ki és arra választ kell adnia az Amerikai Egyesült Államoknak.

Extrém időjárási viszonyok között tesztel az Audi Hungaria

Az Antarktisz és a Szahara beköltözött az Audi Hungariához: mostantól egy új klímakamra áll a magyar mérnökök rendelkezésére a termikus vizsgálatokhoz, mellyel extrém körülmények között tesztelhetnek autókat és alkatrészeket.

A Ford és a Volkswagen vizsgálják a stratégiai szövetség lehetőségét

A Ford Motor Company és a Volkswagen AG ma bejelentették, hogy szándéknyilatkozatot írtak alá és vizsgálják egy stratégiai szövetség lehetőségét annak érdekében, hogy erősítsék versenyképességüket, és világszerte jobban kiszolgálják vásárlóik igényeit.

Nevetséges magyarázatot adott a Sony az Xperia XZ1 és XZ2 mobilokat érintő kijelzőhibára

Az elmúlt időszakban rengeteg Xperia XZ1 és Xperia XZ2 családba tartozó készülék tulajdonosa jelezte a Sony felé, hogy az érintőképernyőn fehér sávok jelennek meg.

Kapósak a Peugeot szabadidőjárművei

A hatalmas piaci kereslet mellett kevésnek bizonyul a gyártás jelenlegi üteme, így új üzemekben kezdi meg szabadidőjárművek gyártását a Peugeot.