Technika – friss hírek

Az USA szentáusa döntött: eladhatóak az amerikaiak böngészési adatai

A szenátus 50-48 arányban hozta meg a történelmi jelentőségű, a privát internetezés lehetőségét jelentősen csorbító javaslatot.

Kiber­hadsereget hoz létre Svájc

Mi sem mutatja jobban napjaink prioritásait, minthogy tankokra előirányzott pénzt csoportosítanának át számítógépes biztonsági szakemberek fizetésére.

A szépség és a szörnyeteg - csupán leporoltak egy klasszikust

A szépség és a szörnyeteg nem más, mint a klasszikus Disney rajzfilm élőszereplős változata, szóval aki azt látta, annak igazából egy-két dalon kívül semmi újat nem mutat a film.

Persze, hogy kevés az informatikus, ha a kiberbűnözés jobban fizet

A Cisco szakemberei szerint reneszánszát éli a spam, és a zsarolóvírusok is, de azok legalább segítenek felnyitni a szemünket.

Trendi szülők figyelem! Az álombabakocsi megérkezett!

Arra a kérdésre, hogy mitől is lesz ma igazán trendi egy szülő, sajnos nem tudunk tuti tippeket adni, de ami egészen biztos, hogy az ember természetesen mindenből a legjobbat szeretné a gyermekének. Így gondolják ezt azon orosz milliomosok is, akik szerint a luxusverdákkal való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni.

A rákot okozó mutációk többségéért a balszerencse felelős

Világméretű vizsgálat erősítette meg, hogy a rákhoz vezető génmutációk nagyjából kétharmadáért a biológiai balszerencse a felelős, és a kialakulásuk zöme nem a környezethez vagy az életstílushoz kapcsolható.

Nem ez lett a létező világok legójobbika

A Lego Worlds megpróbálta egyesíteni a Minecraftet a No Man's Sky-jal, de az ilyesmi azzal is jár, hogy az ember átveszi a problémákat is.

Együtt akar működni önvezető autók terén az EU

29 ország - köztük Magyarország - együtt kíván dolgozni az önvezető, autonóm járművek akadály nélküli közlekedésén az Európai Unióban.

Megérkezett az Angular 4

Szinte menetrendszerűen érkezett az Angular 4, elsősorban kisebb és gyorsabb alkalmazásokat hoz, ami mellett még néhány apró, de hasznos módosítást eszközöltek a fejlesztők.

Lassan változik a magyar pénzforgalmi piac – Bartha Lajos diái a FinTechRadar Konferenciáról

Elektronikus fizetést és biztonságos pénzforgalmi szolgáltatásokat akar a piacon látni az MNB, de milyen eszközei vannak a változás kikényszerítésére? Bartha Lajos erről is beszélt konferenciánkon.

Előfizetős modellt vezet be a Medium

Havi öt dollárért elérhető előfizetős konstrukciót jelentett be a Medium, amely exkluzív tartalmakhoz enged hozzáférést az összeget kicsengető felhasználóknak.

Injustice 2 - összecsap Superman és Supergirl

Megjelent az Injustice 2 sztoriját taglaló trailer-sorozat harmadik része, melyben Supergirl szemszögéből ismerhetjük meg az eseményeket.

Moduláris díjcsomagokra vált a Telekom

Leleplezte átalakított lakossági mobiltarifáit a Magyar Telekom.

Védhetetlenné váltak a mai bonyolult IT-hálózatok

A rendszergazdák ma is a behatolások megakadályozására törekednek, de a helyzetük reménytelen, ezért a támadások alatti és utáni helyzetre is stratégiákat kell kidolgozni.

Nanohuzal tranzisztorokkal innoválna a Samsung

Már 7 nanométeren leváltaná a FinFET-et a Samsung, a vállalat mindössze két generáció után állna át a potenciális jövőt jelentő Gate-All-Around tranzisztorokra.

Bankba megy a Watson

Sajnos nem a Sherlock sztorik hőse, akiről amúgy lehet tudni, hogy katonai nyugdíjat kap, hanem az IBM kognitív rendszere. A cég fintech fejlesztőközpontokat is nyit.

A WikiLeaks szerint a CIA az új Apple-számítógépeket is képes feltörni

A WikiLeaks kiszivárogtató portál csütörtökön újabb dokumentumokat hozott nyilvánosságra, amelyek szerint a CIA képes feltörni a legújabb típusú Apple-számítógépeket is.

A REMUS és a Mercedes AMG Motorsport DTM Csapata

A 25 éves motorsport múlttal rendelkező REMUS a 2017-es szezonban a Mercedes-AMG Motorsport DTM Team technológiai partnere lesz. A REMUS logo meg fog jelenni a Mercedes-AMG C 63 DTM versenyautókon.

A repülőtéri gurulóutak is okossá válnak

A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) tanulmánya szerint akár 40 százalékkal csökkenthető a környezet terhelése azokon a repülőtereken, ahol a gurulóutakba épített okos fényjelzések segítik a repülők földi mozgását.

Hackerek zsarolták meg az Apple-t

Egy csoport iPhone-ok távoli törlésével fenyegetőzik, ha nem fizetnek nekik 75 ezer dollárt bitcoinban.

A 21. század igazságszolgáltatása a digitális bíráskodásról szól

A jegyzőkönyvezést megkönnyítő beszédfelismerő szoftver, az elektronikus iratbenyújtás vagy a távmeghallgatás lehetősége óriási előrelépést biztosíthat az igazságszolgáltatásnak.

Leomlott a hazai szerverpiac egyik tornya

Több mint 50 százalékkal kevesebb torony szerver fogyott az utolsó negyedévben, de a nagyobb vasak értékesítése kielégítő volt.

3 milliárd forintért újítja meg IT-rendszerét a Waberer’s csoport

A Waberer’s csoport és az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy a Waberer’s 3 milliárd forintot invesztál informatikai rendszerének korszerűsítésébe, melynek első fázisa a vállalatirányítási rendszer lecserélésével indult.

Versenyfelügyeleti eljárás indult a Booking.com ellen

Versenyfelügyeleti eljárást indított 2017. március 7-én a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Booking.com Hungary Kft. és a Booking.com International B.V. ellen.

A zenehallgatás maximuma

Az orsós magnók méregdrágák, a felvételek ugyancsak, de jobban szólnak minden másnál.

Kijött az utolsó hatos RHEL

Utolsó fázisába lép a RHEL 6 hatéves története, májustól indul a támogatási ciklus harmadik fázisa.

Clear Bank: végre valaki igazán felkavarja az állóvizet a pénzügyekben

A clearing bankok a csövek a földben, a vezetékek a falban. Olyan infrastruktúra, amelyről kevés szó esik. Most egy új kihívó felhívja rájuk a figyelmet.

A robotok és a mesterséges intelligencia lendíthetik fel a japán gazdaságot

A japán kultúra a robotokra alapvetően barátként, nem pedig fenyegetésként tekint, már csak azért sem, mert csökken és öregszik a népesség.

Nagyot gurítana mobilfronton a Telekom

Gyakorlatilag teljesen lecseréli a lakossági ügyfelek számára elérhető előfizetéses mobil díjcsomagjait tavasszal a Magyar Telekom.

App-automatizációs startupot vett az Apple

Ismeretlen összegért megvásárolja a Workflow alkalmazást és az azt készítő csapatot az Apple - jelentette be a cég.