Technika – friss hírek

Szerzői jogot sért a netes videót lejátszó készülék

Azzal reklámoznak egy multimédia-lejátszót, hogy azzal letöltés nélkül lehet a legújabb filmeket megnézni a tévé képernyőjén.

Problémás az egyre több elektronika az autókban

A járművekben a mechanikus megoldásokat egyre inkább szoftvervezérelt rendszerek váltják ki, ami ugyan kényelmes, de nem feltétlenül biztonságos.

Az amerikai energiaügyi miniszter nem lépne ki a klímaegyezményből

Rick Perry amerikai energiaügyi miniszter úgy vélekedett, hogy az Egyesült Államoknak nem szabad kilépnie a párizsi klímaegyezményből.

Démoni Erőforrások Minisztériuma

Pokoli körülmények között fogant a Bullfrog pokolian jó játéka.

Tovább csökken az üzemanyagok ára, értesült az MTI

Budapest, 2017. április 26., szerda (MTI) – Csökkenti bruttó 4-4 forinttal a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

400 lóerős dizel kombi? Itt a BMW M550d xDrive

A BMW az 5-ösbe is beletette a hat hengeres brutál dizel motorját. Így már elérhető az M550d xDrive Sedan és Touring.

40 éve a Forma 1-ben – 11 Renault forma 1-es autó a Classic Days 2017-en

A Renault fantasztikus “tárlatot” mutat be a Classic Days 2017-en Magny-Cours-ban, Franciaországban.

Végre egy sikeres gyújtáskapcsoló javítás! - Villámautónyitás

A gyújtáskapcsoló javítása nem minden esetben lehetséges, csak ha sérülés nélkül kivehető a kormányzár házból. Ha beragadt, vagy feltörték még van remény...

700 MHz-es sávon jön az 5G Európába

Az uniós tagországok általános ügyekkel foglalkozó tanácsa határozatot fogadott el, amely azt biztosítja, hogy minden tagállamban jó minőségű frekvenciasávot szabadítsanak fel annak érdekében, hogy fokozni lehessen az...

Új prezentációs platformot leplezett le a Prezi

Az eddiginél rugalmasabb, jól skálázható prezentációs eszközt mutatott be a Prezi, amellyel a cég az előadások teljes életciklusát végigkísérné, az elkészítéstől a bemutatás utáni megosztásokig.

Guruló pénztárca lesz a jövő autója, bitcoinnal

Hagyományos pénzt már most is lehet tölteni a kocsik mobiltárcájára, a GM azonban a bitcoinra is felkészítené az autókat.

Jól halad a nagyvállalati Windows 10-átállás

Bő másfél éve, azaz a Windows 10 rajtja óta gőzerővel halad a rendszer bevezetése a vállalati környezetekben.

Facebook nyereményjáték – minek az ellenség, ha vannak barátaink?

Vettél már részt a sok Facebook nyereményjáték valamelyikében?

A streaming miatt újra növekszik a zenei piac

Fordulópont következett be az elmúlt két évben a zenei piacon, amely főként a streaming szolgáltatások bevételének nagymértékű növekedéséből következett.

Indiából indulva próbálja bevenni Ázsiát a Razorpay

Nemzetközi terjeszkedéssel és üzleti szolgáltatásokkal akar növekedni a Razorpay. Az indiai fizetési szolgáltató az első olyan fintech cég lehet, amely a szubkontinensről indul világhódító útjára.

Jönnek az okos­alapanyagok

RFID-chipek által hamarosan nem csupán a gyártási folyamatok és az alkalmazott eszközök válnak intelligenssé, hanem a felhasznált anyagok is.

Már most kirobbanó siker a Samsung Galaxy S8

Megdöntötték a Galaxy S7 rekordját a Samsung idei csúcsmodelljei, az S8 sorozatra közel harmadával több előrendelés érkezett, mint a tavaly ugyancsak rekordot állító előd esetében.

Drónvezérlő FPV szemüveget mutatott a DJI

Egyedi FPV (first person view) szemüveggel rukkolt elő a DJI: a Goggles a drón képét közvetíti a pilóta felé és a négyrotorosok vezérlését is lehetővé teszi.

Hírportált tervez Jimmy Wales

A Wikipédia alapítója az álhírek ellen akarja felvenni a harcot, átlátható és világosan szerkesztett, közösségileg finanszírozott újságot akar.

Bírság az ÁFA-csökkentés miatt díjat emelő internetszolgáltatónak

Háromszázezer forintos bírsággal sújtott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság egy szolgáltatót, amiért az az internetes áfacsökkentést figyelmen kívül hagyva nem változtatta meg a számlák végösszegét.

Hangulatos a Galaxis őrzői játékváltozata

A Galaxis őrzői játékváltozata megkopott grafikával bír és a játék alatt suttogó mechanika bizony elég döcögős, de a hangulat kárpótol mindenért.

Pörgesd fel a Facebook-od Chatbottal

A Chatbot kifejezés a chat és a robot szó összeolvadásából jött létre és egy olyan automatikus algoritmust takar, ami megadott szabályok szerint, mesterséges intelligencia alapján képes válaszolni az érdeklődőidnek addig, amíg te mással foglalkozol.

Most már biztosan nem lesz roamingdíj júniustól

Minden akadály elhárult az elől, hogy az állampolgárok június 15-től a belföldi feltételekkel megegyezően telefonálhassak, küldhessenek SMS-t és használhassák az adatkeretüket az Európai Unió területén.

Az 5G-hez szükséges frekvenciasávok felszabadítását sürgeti az EU

A nagy sebességet és kiváló lefedettséget nyújtó 700 MHz-es sáv koordinált felhasználásával gyorsabb és jobb színvonalú internetkapcsolatokat lehet majd létesíteni Európában.

A Qoros Sanghajban mutatta be a Model K-EV elektromos autóját

A Qoros Sanghajban mutatta be új elektromos autóját.

Öldöklő szerelem - Bizsergető nosztalgia

Azt mindenki jól tudja, hogy filmelőzeteseket teljesen felesleges nézni, értelmetlen hiábavalóság.

3 másodperc alatt százon - BME Formula Student

Az idei Automobil & Tuning Show-n a BME Formula Student Csapatának egyik tagját kérdeztük a kiállított autókról, fejlesztésekről.

Retro Autó És Rc Modell Találkozó - Retro Majális Szentendrén

Idén is lesz Retro Majális Szentendrén. Igaz, hogy idén Retro Autó És Rc Modell Találkozó a pontos megnevezés, hiszen idén Retro Ernő lesz a fő szervező.

Új profi Radeon érkezik tartalomgyártóknak

Kiegyensúlyozottabb felépítést kapott a Radeon Pro Duo új generációja, az AMD a GPU-s teljesítmény helyett a mellékelt memória kapacitását növelte.

LinkedIn-funkciókkal újít a Microsoft Dynamics 365

Júliustól érkeznek a Dynamics 365 és a LinkedIn közös integrációi az értékesítés és a toborzás modulokba.