Technika

Újabb legenda akadt ki

Nem tudunk vitatkozni vele!

Máris eltemeti a kriptopénz­bányászatot az Nvidia

A videokártya-gyártó vállalat rekordnövekedést ért el, a kriptoüzletág viszont visszaesőben van, ezért nem is számolnak vele a továbbiakban. Sikeres negyedévet zárt, mégis bevételeinek „jelentős visszaeséséről” számolt be az Nvidia, mivel a kriptopénzbányászok számára történő eladásai folyamatosan csökkenő tendenciát...

Mesterséges intelligenciával működő bolhapiacot készít ez a startup

Alec Oxenford, a letgo igazgatója a Pymnts-nek adott interjújában elmondta, hogyan használják az MI-t arra, hogy az eladók és a vevők megtalálják egymást.

Hétvégi ajánló: Yakuza 0

Játéktörténelmi pillanatot teremtett ebben a nagy nyári melegben a Sega, akik úgy döntöttek, hogy több mint egy évtizedes várakozás után PC-n is elindítják a Yakuza-sorozatot.

Nem dőlt el, merre megy tovább a Bitcoin – Technikai elemzés

Megállni látszik a csökkenő trend – az elmúlt napok bitcoinárfolyamát az oldalazás jelle­mez­te, a 6500 dolláros ellenállás ostromával.

Virtuális fitneszedzőt fejleszt a Google

A webes konszern azt szeretné, ha az emberek akár személyes tanácsokat is kapnának az okosórájuktól és más viselhető termékektől.

Huawei mobilok taroltak az EISA Awards-on

Az European Image and Sound Association (EISA) díjait a Huawei P20 Pro és a Honor 10 mellett a Nokia 7 Plus is bezsebelte.

A Motorolákra is érkezik az Android Pie

Más gyártóhoz hasonlóan a Motorola is közzétette az Android 9 frissítési menetrendjét, bár első ránézésre úgy tűnik, hogy a lista még nem teljes.

Titkosszolgálati játszmák, korrupció, külföldi beavatkozás - ez Románia 2018-ban

A Romániában kibontakozó tüntetéshullámot a demokrácia diadalaként tálalják a hazai lapok, és kísérletet sem tesznek a háttérben zajló folyamatok értelmezésére. Mi most egy Románia-szakértővel megpróbáljuk elmagyarázni nektek, hogy miért rossz, ha a kormányok hazaárulás terhe mellett idegen hatalmaknak szolgáltatják ki az...

Eddig csak a füst

A buszgyártással már korábban is kacérkodó magyar vállalkozások 2010-ben bejelentették, hogy újjáélesztik a magyar buszgyártást, és klaszterbe tömörültek.

Megdöbbentő az Infiniti Prototype 10 elektromos prototípus - autósajtó

Megdöbbentő az Infiniti Prototype 10. A 2018-as Pebble Beach Concours d’Elegance-on mutatja be az Infiniti a Prototype 10 elektromos koncepcióautóját.

Microlino - BMW Isetta újratöltve - autósajtó

A BMW 56 éve állította le az Isetta gyártását, egy svájci cég pedig most azt tervezi, hogy újra bevezeti az egyajtós, kétüléses városi kisautót Microlino néven.

A Mate 20 szériáról mondott néhány dolgot a Huawei vezérigazgatója

Az már nagyjából sejthető, hogy a Mate 20 sorozat valamikor ősszel fog érkezni és a 7 nanométeres gyártástechnológiával készült Kirin 980-at fogja kapni.

Koncepció képeken a Samsung összecsukható mobilja

Már évek óta készül a Samsung hajlítható kijelzős készüléke, ami úgy nézi ki jövő év elején bemutatkozik, az ezt követően pár hónapon belül  pedig kereskedelmi forgalomba is kerül.

Cisco: hasít minden üzletág

Boldog a Cisco, ha boldogok az ügyfelek, Márpedig globálisan elkezdtek költekezni a nagyvállalatok, aminek egy része a infrastruktúra-gyártónál csapódik le.

Külön egység vigyáz a neten pénzt költő britekre

Jó félévet zárt a brit pénzügyi csalás elleni csoport. Sarokházat nem vesznek a Cityben a visszaszerzett pénzből, de a hétköznapi felhasználóknak van miért hálásnak lenniük.

Éves csúcson a Bitcoin piaci részesedése, az altcoinokra pusztulás vár

Az altcoinok 90%-ára viszont a Xapo elnöke szerint a kipusztulás vár. Kimutatások szerint az összes fő altcoin legalább 80 százalékos árcsökkenést produkált mindenkori csúcsához képest.

Szeptemberben érkezik a Nintendo Switch Online

Lassan csepegteti az információkat a Nintendo a szeptember második felétől elérhető Nintendo Switch Online-ról.

Dóra is besétált a csapdába

Nyilván besétálunk a csapdába. A nyári uborkaszezon idején, amikor nincs parlament, és a miniszterelnök azt írja az oldalára, hogy „nyaralni mentem, ne keressetek”, mintha egyébként lehetne keresni, akkor a főagitproposok bedobnak valamilyen ideologikus témát, amivel ki lehet akasztani az olvasó városi értelmiséget. Ez több...

Szabvánnyá avanzsált TLS 1.3 titkosítási protokoll

Immár hivatalos szabvány a TLS titkosítási protokoll 1.3-as verziója - jelentette be pár nappal ezelőtt az internetes hálózat irányításáért és szabályozásáért felelős IETF.

Nvidia: csodás negyedév visszafogott várakozásokkal

Nem tud megállni a növekedésben az Nvidia.

A Shell és az AirFlow Truck kamionja a Starship több mint 248%-os növekedést ért el az áruszállítás hatékényságban

A Shell és az AirFlow Company azzal a céllal tervezte és építette meg a Starshipet, a különlegesen hatékony kamiont, hogy megmutassa, mit lehet elérni az energiafelhasználás csökkentése terén a szállítmányozásban.

Tiltakoznak a Google-dolgozók a kínai kereső miatt

Pár hónappal ezelőtt a katonai drónfelvételeket elemző Project Maven csapta ki a mérnököknél a biztosítékot, most pedig a kínai cenzúrát implementáló kínai kereső.

A webboltok fizetési megoldásait okosítaná ki egy magyar startup

Magyar Venmo? A Payment Courier fordítana egyet a modellen és a webboltok funkciójává tenné a költségmegosztás lehetőségét.

Ha a robot kútba ugrik, te is kútba ugrasz, fiam? IGEN - Qubit

Német és brit kutatók megfigyelése szerint a gyerekek hajlamosak engedni a robotok irányából érkező kortárs nyomásnak, a felnőttek viszont kijavítják a robotokat, bármilyen csökönyösen tévedjenek is.

Milliárdos visszaélést gyanít Hadházy

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a független képviselő, ugyanis egy határozatból kiderült, hogy a BKK olyan szolgáltatásért adott 2,5 milliárdos plusz megrendelést, amit egyszer már kifizetett.

A Zöld Pokolban finomhangolták az új BMW 3-ast - videóval - autósajtó

A Zöld Pokolban finomhangolták az új BMW 3-ast, hogy menetdinamikai finomhangolásokat végezzenek rajta.

Kémfotón az új elektromos hajtású Mini - autósajtó

A Mini lassan, de biztosan elkészül a már nagyon várt elektromos hajtású modellel.

Koncentrálódik a hazai webshop-bzinisz

A top tízes lista szereplőinek tavaly összesen nettó 135 milliárd forintos forgalma volt, ezzel a 10 legnagyobb hazai webáruház adja a forgalom 37 százalékát.

Mit tesz az asztalra az Android 9 Go?

Hivatalosan is utódot kap az Oreo Go, természetesen Pie Go néven.