Technika – friss hírek

Elon Musk, a XXI. századi ikon

"Isten a nyavalyás tanúm, hogy ha beledöglök is működni fog” – olvasható a bizánci ikonfestészet stílusában fogant, Muskot ábrázoló képen.

A cégek még mindig nem veszik komolyan a kiber­biztonságot

De mivel kötelező lesz nyilvánosságra hozniuk a betöréseket, muszáj lesz foglalkozniuk vele.

Betiltással fenyegeti Oroszország a Twittert

Az Oroszországban nem kívánatosnak minősített szervezetek oldalainak eltávolítására szólított fel több közösségi médiumot az orosz tömegkommunikációs és távközlési hatóság.

Huawei P11 specifikációk és árak

Ahogy a Huawei-től megszokhattuk, a minden esztendő első negyedévében a P széria legújabb darabjaival ismerkedhetünk meg.

Az Alpine A110 Premiere Edition elnyerte a ’Trophée de l’Argus 2018’ díjat - autósajtó

A ’Trophée de l’Argus 2018’ győztesét internetes szavazással választották ki 12 sportkocsi közül. A francia autós oldal olvasói meglepő módon francia autót választottak. Persze az Alpine A110 valóban nagyon klassz autó.

Bíró Tamás: “még meglátjuk, hogy lesz-e a Barionból PayPal”

Hatmillió eurót kapott a leggazdagabb cseh befektetőtől a Barion. A fintech startup társalapítójával beszélgettünk okos pénzről, régiós lehetőségekről és arról, hogy mi köze mindehhez Bill Gates-nek.

Embercsempész-hálózat tagjait vették őrizetbe Romániában

A csoportot három román egy svéd és egy szíriai állampolgár alkotta.

Káoszból majd felemeli

...) - Mire tippel, a baloldali ellenzéknek sikerül kitalálnia a választás napjáig, hogy milyen felállásban indul?

Londoni taxiként gurul a Toyota Mirai

Egy londoni személyfuvarozó vállalat két éve használja az üzemanyagcellás Toyota Mirait, 80 ezer problémamentes kilométeren vannak túl, a tapasztalatok kiválóak.

Megkapja a Teams a Skype for Business hanghívási funkcióit

Sikerült a Microsoftnak az előrejelzett időpontban elkészülni a hagyományos telefonhálózatokba indított és abból fogadott hívások teamses támogatásával.

A Synaptics már gyártja a kijelző mögötti ujjlenyomat-olvasókat

Már szállítja a kijelző mögé építhető ujjlenyomat-szenzorokat a Synaptics, az öt legnagyobb okostelefon-gyártó egyikének.

Végre van gúnynevük a bitcoinnal nem rendelkezőknek

Sokat kellett rá várni, mert a bitcoin árfolyama lassan emelkedett a mostani 16 ezer dollár körülire, de végre van gúnyneve azoknak, akik nem hisznek a kriptovaluta tartós sikerében.

Elássa a csatabárdot a Western Digital és a Toshiba

Megegyezett az ádáz licitharcban alulmaradt Western Digital és a Toshiba.

Mindenki előtt megnyitja kapuit a Facebook AR platformja

Rávetheti magát a Facebook fejlesztői közösség a Snapchatet idéző AR-effektekre: az AR Studio zárt bétája véget ért, a platformra már bárki fejleszthet tartalmakat.

A vadonatúj Hyundai Kona a legmagasabb, öt csillagos minősítést érte el az Euro NCAP értékelésen

A vadonatúj Kona a B-SUV szegmens legbiztonságosabb autói között, a legjobb Euro NCAP értékeléssel. A Hyundai Smart SenseTM aktív biztonsági- és vezetéstámogató technológiák megfelelnek a legmagasabb európai biztonsági szabványoknak.

Három új fotóappal jelentkezett a Google

Újfajta technológiai megoldásokat akar élesben is kipróbálni a Google, ezért olyan alkalmazásokat hozott létre, amelyben ezek jelennek meg.

Biztonságosabban fognak frissülni az autókban lévő térképek

De nem csak azok, hanem a firmware, az adatok és a szoftverek is, mivel felvásárolt egy ezzel foglalkozó startupot a HERE navigációs cég.

A Telegram komolyan befolyásolja az orosz mindennapokat

A szolgáltatás egyre inkább meghatározza, hogy miről beszéljenek az emberek Oroszországban.

Ajtószerviz Gyorsszolgálat Non Stop Budapest

Ajtószerviz Gyorsszolgálat Non Stop Budapest: Beltéri ajtó, bejárati ajtó, erkély ajtó javítása kedvező áron hozzáértő szakembereink által.

1,8 milliárd forintnyi befektetést kap a Barion

Külföldi terjeszkedésbe kezd a Barion: a magyar startup hatmillió eurós befektetést kapott a Home Credit Grouptól, így hamarosan a környező országokat, később pedig az egész Európai Gazdasági Térséget célba veszi.

Az EU navigációs rendszerének négy újabb műholdját állították pályára

Fellőtték és sikeresen pályára állították az Európai Unió saját műholdas navigációs rendszerének (Galileo) újabb négy műholdját, amelyek száma ezzel huszonkettőre nőtt.

Zseniális ötlet maradt ki a Star Wars: Knights of the Old Republic 2-ből

A Knights of the Old Republic a mai napig az egyik legkedveltebb Star Wars játék és egy ilyen címet folytatni nehéz.

Ilyen autója van? Szoftver-manipulálás miatt visszahívják

Több mint 56 ezer Volkswagen Touareg típusú terepjárót hív vissza a német közúti közlekedési hatóság, mert manipulálták az autók károsanyag-kibocsátását mérő szoftvereket. A visszahívásról a Volkswagen köteles értesíteni a tulajdonosokat.

Legális-e a fedélzeti kamera használata Magyarországon? - autósajtó

Magyarországon is egyre többen használnak fedélzeti kamerát az autójukban.

Első képeken a Huawei Enjoy 7S

A TENAA oldalán már megtekinthettük korábban a Huawei Enjoy széria következő tagját, de most kettő valós fotó is kiszivárgott az újdonságról.

Star Wars: Az utolsó Jedik - elfogyott az Erő

A Star Wars univerzum folyamatosan bővül és míg legutóbb a Zsivány Egyes egy korrekt kis sci-fi akció lett, addig Az utolsó Jedik már inkább egy gyenge utánzata A Birodalom visszavág - A Jedi visszatér - Baljós árnyak hármasának.

Vádat emeltek a manhattani terrorista ellen

Vádat emeltek a manhattani robbanás felelőse, a bangladesi származású Akayed Ullah ellen terrorista fenyegetésért, terrorcselekmény támogatásáért és jogtalan fegyvertartásért – jelentette kedden a Reuters hírügynökség.

Digitális transzformáció és joghatással bíró dokumentumok

Frankó amerikai megoldás? Nem biztos, hogy illeszkedik az európai jogrendbe. Barsi A. András cikke a legaltech kihívásokról és lehetőségekről.

AR appal barátkoztatja meg a fejlesztőket a WebXR-rel a Mozilla

A cég iOS-es WebXR Viewerje a webes alapú AR appok lehetőségeit demonstrálja.