Vasárnap délelőtt 11 óra körül nem mindennapi látványban részesülhetett az, aki Sárvár belvárosában sétálgatott. Elsődleges információink szerint a rendőrök ugyanis egy kanalas markolót akartak igazoltatni - a jármű sofőrje azonban a felszólítás ellenére sem állt meg, sőt egy elébe álló traffipaxozó autót is felöklelt.

Forrás: vasnepe.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
lbs
@bigyibogyo: Akkor néz utána, hogy a véres 2006-os őszért mennyit fizetett ki a Rendőrség - miután egyértelműen bizonyították számos esetben pl. a helyszínen készült vieókkal - a szörnyűségekért.
A helyzetben az volt a legszörnyűbb hogy a Rendőrség tekintélyét olyanok mint az akkori főkapitány Gergényi ("Görény"), meg a tavalyig bel- és "igazságügyi" miniszter, a polírozott fejű notórius hazudozó Draskovits ("Drazsé") porig rombolta.
Pedig erős rendőrségre igenis szükség van, akiknek - remélhetően az új kormány alatt nem az lesz a fő tevékenységük, hogy a köcsögfesztiválhoz ("Másság fesztivál") asszisztáljanak, meg az üldözési mániások szűk körét védjék a Belváros adott körzetében, hanem a kisembereket védelmezzék a most már "magától értetődően" működő "megélhetési bűnözőktől.
Megakadályozzák az illegális erdőletarolásokat, meg a közüzemi berendezések "megélhetési bűnözés" tárgykörében történő rongálását, eltulajdonítását.
És az ilyen tetteket nem a lopás kategóriájába kell sorolni, hanem a "szabotázs akciók" végrehajtása tárgykörbe, megfejelve az esetek közösségre való fokozott veszélyességére!

A szlovákok az ottani "kisebbségnek is" megmutatták a helyes viselkedési irányt különben...

Kérdésedre válaszolva: A felmenőim között senki nem szolgált a német elit alakulatnál - amely a tárgyilagos hadtörténészek szerint - minden idők egyik legkiemelkedőbb fegyelmezettségű és harci szellemű katonai szervezete volt.
A Waffen SS (mert helyesen így kell leírni) a második világháború alatt végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott - különösen igaz ez pl. a Sepp Dietrich által parancsnokolt LSSAH páncélos hadosztályra amely a Dunántúlon is harcolt a "Tavaszi Ébredés" hadműveletben. (A hadihelyzet olyan volt már akkor, hogy az akció eleve kudarcra volt ítélve.)
De nem rég emlékeztek meg Budapesten a Vár védelmezőiről is, ahol a sokszoros túlerőnek megpróbáltak ellenállni és - bár túlnyomórészt odavesztek a katonáik a Kitörésben - de véres rendet vágtak a Hazánkat elözönlő vörös horda soraiban.
Egyébként a WSS alakulatoknál a háború utolsó percéig nem volt jellemző a rendfokozatok és az alakulatjelvények tépkedése és utána sem, sőt a hadifogságban is keményen összetartottak katonáik. És a bányákban, üzemekben a legjobb munkaerőként tartották számon őket. Erről több velük együtt raboskodó megemlékezett már.
Harci szellemük a háború alatt elismerten megtörhetetlen volt - ezt jelenleg is tanítják a különféle felsőfokú katonai tanintézetekben világszerte.
csutak
@lbs: A rendőrség tekintélyé azok a megélhetési bűnözők rombolták le akik a törvényeket jogszerűen hozzák!
Azaz a képviselők, mert olyan jogi szabályokat hoztak amelyeket mindenki szájíze szerint értelmezhet.
Belgában például másképpen van, szól a zsaru majd olyat oda vág, hogy annak nyoma van.
Reklamál az ügyfél?
Nem mer:)
lbs
@csutak: Ott kezdődik hogy a "ciánajánló" Kuncze akkori belügyminiszter hozta be azt a fogalmat, hogy "megélhetési bűnözés".
Kellettek neki, meg az akkori kormánypártoknak a lumpen deviáns életet élő agymosott (Általában rossz minőségű szeszes italokkal történik ez a sajnálatos tevékenység), játékgépvirtuóz szavazók voksai.
A recept nem új, már a rómaiak is ismerték. "Panem et circenses!" mondja a régi latin mondás. ("Kenyeret és cirkuszt!")
Akkoriban is a korabeli szavazótábornak a hasonló életmódot folytató tagjait célozták meg, akik a napjaik jelentős részét a tavernákban múlatták.
Ezt a réteget a rómaiak megvetően "proletariátusnak" hívták. (A szó magyarul "ivadékot" jelent, ami abban az időben rabszolgaivadékot jelentett, akik züllött életmódot folytattak, de már római polgárnak számítottak mivel felszabadították őket a birodalomban eltöltött szolgálati idő alapján.)
Ennek modernebb kifejezése a német "lumpen" szó.
Mindegyik ugyanazt jelenti, és a cél sem változott.
Ezeknek a nagyjából embernek minősíthető alakoknak is a szavazata ugyanannyit ér, mint a kutatómérnöké, vagy a tudós tanáré, orvosdoktoré.
A lényeg, hogy hatalomban tartani azokat, akiket a hatalom közelébe sem volna szabad engedni!

Beszélve igazi rendőrökkel, elmondják, hogy mennyire utálják, hogy egyértelmű bűnügyi helyzetekben a kettős mérce mennyire érvényesül.
Legutóbb ezt éppen Bencze József rendőrfőkapitány emlegette burkoltan, adott szituációkra vonatkoztatva.

A rendőrséget a nép ellen bevetni, a diktatúrák bevett szokása.
Más kérdés, hogy a randalírozókat le kell fogni, de az is kérdés kell hogy legyen, vajon mi váltotta ki az elmúlt nyolc év során a közhangulat ekkora mértékű elfajulását?
Mindenesetre olyan országokban ahol stabil jólét van és nincsenek kirívó különbségek a társadalom különböző rétegei között - egy két közfeltűnést keltő esettől eltekintve - az átlagember nyugodt és dolgozik.
Már csak kedvtelésből is, mert szereti a munkáját.
A test- és léleknyomorító robot, a kilátástalanság viszont a bűnözési hajlam kifejlődésének a melegágya.
csutak
@lbs: Van a közeli rokonságban rendőr, ismerem a gondjaikat.
Amit ma itthon röndérségnek hínak, az kint a cserkészet nívóját nem üti meg.
Intézkedési jog nélkül a röndér lósz@rt sem ér.
lbs
@csutak: "Intézkedési jog nélkül a röndér lósz@rt sem ér."

Teljesen egyetértek vele.

Régen a háború előtt különben a rendőrt általánosan biztos úrnak hívták.
Ami egyben jelezte, hogy a nép szemében a posztoló rendőr egy biztos jelenség volt, akitől segítséget lehetett kérni, ha probléma volt.
Ma álrendőrök igazoltatnak, pénzt csalnak ki, de a rendőrök is olykor meg-meg tévednek.

Az álrendőrök esetében akik visszaélnek az egyenruhával, a legkevesebb ellentételezés az öt év fegyház lenne, hogy mindenkinek elmenjen a kedve az ilyesmitől.

Az ok, az anyagiak a személyi állománynál, ahol a botlások megtörténnek.
Régen irigyelt állás volt még a közrendőré is, megfelelően biztos megélhetést nyújtott neki és családjának.
Ma tényleg sokszor az életével játszik és döbbenetesen alacsony a közrendőrök javadalmazása a kockázathoz képest.
Emellett fulladoznak a rengeteg adminisztráció alatt amelyek jelentős része - látatlanban merem mondani - hogy teljesen öncélú és felesleges.
Azután ott van a rendőrségi objektumok őrzésének kérdése.
Milliárdokat visznek el az őrző védő kft.-k, amit a rendőrségi feladatok megoldására lehetne fordítani.
Nem értem miért nem lehet felvenni annyi rendőrt, hogy ezekre a feladatokra is jusson belőlük?
A kft.-k által felmarkolt pénzek bőségesen fedeznék a megnövelt létszámú rendőrség illetményeit.

Lesz dolga mindenesetre az új kormánynak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.