Pokorni Zoltán kiemelt összegű ösztöndíj-rendszerrel tenné vonzóvá a pedagóguspályát, és miniszterként ma is aláírná a felsőoktatás képzési szerkezetét meghatározó Bologna-dekrétumot, de a bevezetést megfontoltabban csinálná. Az Orbán-kormány oktatási minisztere az MTI-nek adott interjújában elmondta, hogy az állami szerepvállalás az elmúlt nyolc évben radikálisan csökkent, ami az intézmények fenntartását hátrányosan érintette. Példaként említette, hogy az elsős gyerekek után járó normatíva 2002 szeptemberében 185 ezer forint volt, most januártól 320 ezer forintnak kellene lennie, ezzel szemben csupán 132 ezer forint. Reálértékben felére, nominálisan 30 százalékkal csökkent a támogatás - mutatott rá a Fidesz alelnöke. Mint mondta, a kormány az önkormányzatokra tolta át a terhek nagyobbik részét: a kabinet átlagosan negyven százalékot vállal a feladatok finanszírozásából, a fennmaradó rész az önkormányzatok és egyéb iskolafenntartók vállát nyomja. Ennek következményeként 1. 200-1. 300 feladatellátási hely szűnt meg az elmúlt években, és több mint húszezer pedagógust küldtek el.

Forrás: hetivalasz.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
marlin
@furfang: Kedves Furfang!! Sem *szabória*, sem *csutak* nem volt sem a Zorbánkormány minisztere, sem "spionfióka" és nem mondták, hogy tudják a oktatás megreformálásának módját!! Csupán annyit mondtak, hogy amit a Fidesz oktatáspolitikusa állít az egy oltári nagy baromság és Magyarországon nincsenek meg a Finn oktatási modell alkalmazásának feltételei!!
És nem aspirál egyikük sem arra, hogy Fidesz kormányba "paprikajancsi" akarna lenni!!
(Talán te is kérdezd az Imrét, hogy hogyan csinálná??) :-))
furfang
@marlin: Ha már kérdezném, akkor Gróf Klebelsberg Kunó -t kérdezném, de sajnos nem tehetem. inden esetre a bátorságot sem veszem,hogy fölényesen leszóljak valamit, amihez nem értek. Azt viszont látom, hogy ami most van oktatás címén az az eredményét tekintve elborzasztó úgy a tudás fajsúlyát,mint a nevelés eredményét illetően.
szaboria
@furfang: Kedves Furfang mivan akkor ha netán nálam vizsgáztál pl.gépjármüvezetésből a kreszvizsgán. Ugyanos 1970-1980-ig ATI náladolgoztam és egész országban vizsgáztattam Mátészalkától -Pécsig-Győrig -Szegedig Van rálátásom az oktatásra is mivel már irtam rokonaim között sok pedagogus van és elég sokat beszélünk erről.
csutak
@furfang: Miről beszélsz?
Nevelés?
Ugyan már, ha már a családban sem folyik nevelés akkor mit akarsz?
Lányaim nevelik apraját, és még páran a faluban (!) de itt Szegeden egészen más a módi:(
Elküldi a suliba, "majd ott mögtaníccsák"....
marlin
Hagyjuk a Klébersberget, az már történelem(!), természetesen én is állítom, hogy hibáival együtt a jobboldal(!) egyetlen hiteles és mértékadó szakpolitikusa!!
Beszéljünk inkább a Pákozdi gyerekviselt dolgairól például az "1999. évi LXVIII. törvény: a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény módosításáról" megalkotása(?) kapcsán!! (De beszélhetünk az 1993-as "közoktatásialaptörvényről" is, meg az azt használhatatlanná rontó többi módosításról is - a Fidesz támogatásával!!)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.