Tévedhet-e a traffipax, elég-e a lehetségest vélelmezni vagy ennél pontosabb bizonyíték szükséges a büntetés kiszabásához? Kedden a megyei bíróságon folytatódott az a per, amelyet a zalaegerszegi Camion Group 2000 Bt. indított a rendőrség ellen

Forrás: zalaihirlap.hu
Feltöltő: ZalaiHirlap
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

inkvi
Fizika! Egyszerű a tétel, addig, amíg nem döntik meg a NEWTON-i elveket!
Csizmás Kond

Az egyik külföldi városban a városbejáratnál tábla jelezte a kamerát, mindenki lassított majd 100 méterrel odébb gáz és a kijáratnál ismét tábla, ismét fék majd int a rendőr.
Magyarázkodás, hogy ennyivel meg annyival hajtottunk, nézze meg a felvételt mire a rendőr tisztességesen kivárja a magyarázkodást majd alaposan felvilágosít, hogy a kamerák nem az előtte elhaladó jármű sebességét rögzítik, hanem az időpontot...és azt mondjuk még el ha tudjuk, hogy a bejárat és a kijárat közötti 24 km-est távolságot miért tettük meg ilyen hamar ha csak 60-nal közlekedtünk....egy szó sem volt több.
Nemezis
Én több mint 30 éve vezetek szerelvényt, és autóbuszt. Szerintem az a sofőr, aki lejtőn 140 Km/h sebességnél üresbe teszi a váltót egy nyerges szerelvénynél, az nem csak őrült, hanem egyszerűen öngyilkos. A másik dolog a lassulás. Szerintem egy 18 tonnás szerelvény képtelen akkora lassulást produkálni 4 másodperc alatt. Úgy hogy itt valami nem frankó.
csutak
@Nemezis: Üdv a klubban Kolléga!
Én hasonlót írtam lassulás ügyileg az eredeti cikknél.
Azért jó lenne, ha megoldanák az ilyen jó feket:)
szaboria
@Nemezis: @csutak: Arra emlékszem milyen parázs viták voltak az ATI müszaki osztályán pontosan a sebesség méréssel kapcsolatban. ( Fülöp Gazsi, Keller Ervin akik könyvet is irtak)
inkvi
Nem tudnak sebességet mérni hitelesen: szerintem! Az időpont rögzítés az igen! Már csak számolni kell tudni!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.