Ha az állam beavatkozik egy polgári jogi szerződésbe, és ebből bármelyik félnek kára származik, akkor azt kötelessége megtérítenie az államnak − mondta Lövétei István alkotmányjogász. Rogán Antal és Kósa Lajos törvényjavaslata ugyanis a középárfolyamok alkalmazását írná elő a devizahitelek törlesztő-részleteinek megállapításakor.

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szaboria
@János01: A Kósa ma reggel egy kicsit lóditott mert a 3% hitelt csak 13% ra emelték és úgyebár akkor csak OTP htel volt.Az úgynevezett szövetkezeti lakások hiteléről volt szó.
gabrella
A hitelek min.80 %-át a Gyurcsány kormány ideje alatt vették fel. Amikor az ember lakást vagy egyéb nagy értékű dolgot akar venni egyértelmű,hogy nincs egy dolgozó,bérből,fizetésből élő embernek egyösszegben annyi pénze. Ez igy volt a szocializmusban is. Elmentünk az OTP-hez kölcsönökért. Az valóban 3 % -os kamat volt.
Tudtad,hogy dolgozol rendesen akkor minden hónapban kifizeted a részleted. De az állami bankkal nem volt ilyen probléma,hogy majd megemeli a duplájára.
gabrella
szaboria
Akik az Orbán kormány ideje alatt vettek fel kölcsönöket azoknak már10-12 éve lejárt vagy nemsokára lejár. Nyilvánt kicsi a tőketartozásuk amire más olyan sokat nem tudnak változó kamatot rárakni. A friss hitelesek 3-5 éve felvett hitelekre gondolok: azokon sok a tőkére rárakódott +kamat.
nyanya001
Tévedsz, nem járt le, most kezdik a tőkét visszafizetni. Sajnos van a családban erre péda.
szaboria
@gabrella: A komámék Békáson kaptak lakást 1977-ben és 3 éve elkelett adniuk mert az istennek sem akart vége lenni a változó kamatok miatt a hitelnek .Kezdődőtt azzal amikor megkapták 283000.-ftvolt a lakás ára amikor eltörölték a 3%-os kamatott akkorra már 780000.-ft rugott a kamatokkal az ára. Évekig csak a kamatot fizeték a töke meg mindig maradt.
János01
@szaboria: Tévedsz ! Nem csak szövetkezeti lakásokról volt szó ! Ezt a magam bőrén tapasztaltam, pedig nekem soha nem volt szövetkezeti lakásom. Ugyan hány százalékos az az emelés amikor a törlesztőrészlet (havi) 1.300 Ft -ról 5600 Ft.-ra emelkedik ? Márpedig igy volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.