Az Új Széchenyi Terv részeként a Kormány új otthonteremtési programot fog kidolgozni, hiszen az elmúlt években megszűnt az állami lakásprogram. Míg 2005-ben 235 milliárd forint volt a lakástámogatások összege, addig 2010-ben 85 milliárddal kevesebb jutott e célra. Az otthonteremtés egyik lényeges eleme lehet a bérlakásépítés, amelyre építészekből álló munkacsoport – számos szakmai és társadalmi szervezettel együttműködve – programot dolgozott ki. Évi 40 milliárd forintos támogatás évi 5000 bérlakás megépítésére lenne elég, 1000 Ft/nm/hó lakbér-árakkal pedig fenntartható a rendszer.

Forrás: ingatlan.net
Feltöltő: donkanyar
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

gabrella
Ha belegondolok,hogy egy 2szobás lakás /ami nekem is van/ havi 55000.ft lakbér.......Az rengeteg amikor a minimálbér 70 körül + villany,gáz,viz.kktg stb.Ez drága lesz -vidéken biztos.
Dr.luigilongo60
@gabrella: Nem baj, a csókosoknak ki lehet utalni az ilyen lakásokat, mint a régi szép KISZ időkben.
A lakbért meg összelopják valahogy.
Erről szól a történet.
gabrella
Én azt gondolom munakhelyteremtés!Ez a lefőbb probléma.A szocializmusban is a tanácsi lakásokat osztogatták a kapitalizmus elején mindenki megvehette fillérekért. Ez sem jó,mert én meg 30 évet dolgoztam érte mert se csókos nem voltam anno se nem szültem 5-6 gyereket.
De ez azért nem jó megoldás mert akinek ennyi pénze van befizetni az inkább a sajátját fizeti.
Hópihe
40 milliárd lakásokra, --160 milliárd meg az afganisztáni bohóckodásra!
csutak
@gabrella: "Ez sem jó,mert én meg 30 évet dolgoztam érte mert se csókos nem voltam anno se nem szültem 5-6 gyereket."
Te nyugodtan élhetsz, ami a mai világban adomány!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.