A jövedéki adó csökkentés hasonlóan hibás döntés lenne, mint amikor az 1970-es évek olajválságai idején az akkori kormány a határon akarta megállítani az olajárak emelkedésének begyűrűződését.

Forrás: grintim.blog.hu
Feltöltő: eteszt
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Dr.luigilongo60
@kadarmiklos85: Szerény számításom szerint is az autózgatás alaphangon 50ft/ km, ehhez képest a 9 ft egy nagy nulla.
Kesely
Hmm én diesellel járok. Ha 6 literes fogyasztást számolok (átlag 5,2-5,5-öt fogyaszt a kocsim), akkor is csak 21HUF/Km. Az 50 az nagyon túlzás. 8 literes fogyasztású benzinessel ez a szám is csak 28-30HUF/Km.
Elektromosra kell váltani, azt meg megújuló energiaforrásból feltölteni. Nekem ez a tervem, csak nincs meg hozzá az a 2 milla, amiből meg tudnám csinálni.
Dr.luigilongo60
@Kesely: Az autózás költségeibe beleszámítandó az autó ára ,a ráfordított szervíz és egyébb költségek is.
A za 21 ft igaz lehet, ha ingyen kaptad az autót, átírták a nevedre, ingyen javíják és nem fizetsz kötelezőt és súlyadót sem.
Az 50 ft nagyon szerény számítás volt.
dr. prédikátor
Kiváncsi vagyok a levegősök mivel járnak!!Rollerrel, bringával,fakutyával,hőlégballonnal,vagy repülő csészealjjal????
dr. prédikátor
döntéshozók egy tollvonással akár 25 forinttal is mérsékelhetnék a 95-ös benzin árát, a gázolajét pedig bő 7 forinttal. Ehhez elegendő lenne az Európai Unió által elvárt minimumszintre csökkenteni a jövedéki adót. Az üzemanyagok árába az uniós országoknak kötelező beépíteni az úgynevezett jövedéki adót, ami független attól, éppen milyen drága a benzin vagy a gázolaj – magyarázta Radisov Máté közgazdász.

„A jövedéki adó Magyarországon jelenleg a benzin esetében literenként 120 forint, a gázolajnál 97,3 forint. Az unió által elvárt minimum viszont csak körülbelül 100 forint, illetve bő 90 forint, vagyis lenne tér arra, hogy a kormány akár 20, illetve 6-7 forinttal csökkentse ezt az adót. Sőt, mivel a jövedéki adóra is megfizettetik a 25 százalékos áfát, így a csökkentés duplán mérsékelné az árat: a benzin literje 25, a gázolajé 7-8 forinttal kerülne kevesebbe.”

Ezzel a lépéssel egy év alatt az autósok 40-50 milliárd forinttal is kevesebbet hagynának a benzinkutaknál. Viszont Radisov szerint a mostani szigorú költségvetési politika mellett az állam valószínűleg nem fog lemondani a több tízmilliárdos adóbevételről.
csutak
Hát én bizony azt mondom, hogy nem elég drága a nafta!
Mert amíg ennyire olcsó marad, addig nem fognak a gyártók kisfogyasztású vagy alternatív forrással üzemelő autókat gyártani OLCSÓN!
Amíg én a bringán azt látom, hogy egy autó egy vezető utas nuku, addig nem sokallom a benzin árát!
Kettő literes Chip tuningos Opel Vectrám van automata váltóval.
Az ellenzőknek, hogy tudják én is benzint tankolok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.