Vajon hol van az a pont, amikor a gyereknek ideje kirepülni a családi fészekből? Mennyire befolyásolják ezt a szülők? Jó-e több generációnak egy lakásban élnie? Az utóbbi időben megfigyelhető egy olyan, fiatal felnőtteket magába foglaló társadalmi réteg, amelyre az a jellemző, hogy még mindig a szülőkkel él. Sokan közülük már a 30. életévükön is túl vannak, valahogy mégsem kezdtek még bele a saját életük felépítésébe. Ennek a jelenségnek sok oka lehet, például kitolódott a tanulási szakasz, sokan több diplomát is megszereznek, mielőtt dolgozni kezdenek, vagy családot alapítanak.

Forrás: almamag.hu
Feltöltő: joli234
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

wadnarancs
Természetesen a fiatalok mint én merő lustaságból maradnak otthon. Szerencsére kiemelkedően jól végeztem a szakmát így több munkaajánlatom is volt amit elfogadhattam. Most ott tartok ,hogy azt mondhatom jól keresek. Viszont annyira nem jól ,hogy albérletet fizessek annak minden költségével. Inkább elteszem a fizetésem és 3-5 év múlva saját kicsi lakást tudok venni készpénzért.

Mennyivel jobb lenne hitelt felvenni önerő nélkül fiatal pályakezdőként... Tuti kapnék olyat ,hogy még 30 év mulva is fizetném..
Zsoel
@wadnarancs: És hányan vannak, akik még olyan helyzetben sincsenek, mint te... A semmire hogy építkezzen az ember?
entero
Biztosan kényelmesebb, és anyagi előnyei is vannak ha az ember a szüleinél lakik. Nekem 30 éves koromra lett olyan saját egzisztenciám, hogy könnyűszerrel belefogtam az építkezésbe, majd a költözésbe. Most 53 évesen 5 gyerekkel nem is lehetne együtt élni a szülőkkel, nem is egészséges dolog, ez nem a Dallas.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.