A mézet az emberiség évezredek óta ismeri és használja táplálékul. Valamikor még egyedüli édesítőszerként és számos esetben gyógyszerek és kozmetikumok alapanyagaként alkalmazták. Őseink szívesen ittak mézsört, mézpálinkát és mézbort. A patikusok vele ízesítették a keserű orvosságokat. A méz és propolisz készítmények fokozzák a fertőzésekkel szembeni immunitást, segítik a betegségek, a szellemi fizikai kimerülés leküzdését, erősítik a legyengült szervezetet. A méz elnevezés gyűjtőnév – tájanként és a gyűjtés időszakától függően változik a méz jellege is. Franciaországban levendula, Spanyolországban eukaliptusz, Kanadában juhar, a Kárpátokban fenyő és sok más ízű és illatú méz is ismert. GESZTENYEMÉZ: erősítő hatású lábadozó betegek számára, javítja az étvágyat. Kiválóan alkalmazható visszértágulattól szenvedő betegek étrendjében is. AKÁCMÉZ: a legértékesebb és legdrágább mézfajta. Világos színű, folyékony. Torokgyulladás, köhögés, emésztési zavarok ellen ajánlott...

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.