Egyre csökken az IT befolyása a vállalatokon belül, az IT döntések jelentős része átkerült a HR, marketing, pénzügyi, logisztikai és egyéb szakterületek vezetőihez. Míg korábban a céges CD-szállítmány beszerzéséhez is informatikus kellett, ma mindkettőből egyre kevesebb van. A CD-k helyét a felhős tárhelyszolgáltatások veszik át, az informatikusok szerepét pedig az általános számítástechnikai tudás terjedése csökkenti. Az IT szakemberek súlya csökken: ritkán kell informatikai vezető, ha már minden vezető egy kicsit informatikus – mutatott rá Rónai Balázs az Abesse Zrt. vezérigazgatója.

Forrás: sg.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"A gépek mögött ugyanúgy emberek ülnek, mint néhány éve, mégis mások használják az informatikát, mint korábban. Az egyre egyszerűbb felülettel rendelkező szolgáltatások és a szinte értelemszerűen használható eszközök uralják a mindennapokat."
--- Az informatikusok országa lettünk:-)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.