Nincs olyan szereplője a hazai felsőoktatásnak, amelyik a múlt héten ne emelt volna szót a jövő évi keretszámok miatt, az érintettek egyesült erővel támadják a kormányzati koncepciót, amely szerint 2013-ban harmadára esik vissza az állami támogatású helyek száma az alap és osztatlan képzésben. Tandíjnak nevezzük vagy másnak, az tény, hogy a gólyák nyolcvan százalékának valamennyit valamikor mindenképpen fizetnie kell a tanulmányaiért. Paradox módon az ingyenes hozzáférés szűkítésével éppen azt célozza a kormány, hogy többen legyenek a piacképes diplomával rendelkező pályakezdők. Ehhez pedig érdekeltté kell tenni a diákokat abban, hogy időben végezzenek, és ne „büfészakokat”, hanem a gazdaságnak valóban értékes képzéseket válasszanak. Annak, hogy eddig hiányzott ez a fajta motiváció, ékes bizonyítéka: az utóbbi években a hallgatóság csaknem fele menet közben lemorzsolódott, hiába járt évekig az adófizetők pénzén egyetemre.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Változtatásra tehát mindenképpen szükség van a források hatékonyabb és a minőséget jobban szolgáló felhasználása érdekében, kérdés, vajon a jelen gazdasági helyzetben tényleg segít-e, ha a pénztárcáján keresztül motiválnák a fiatalságot."
Don Quijote
@Pilóta: Te nem tihanyi vagy? Tudod a visszhang:DD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.