Egy friss nemzetközi kutatás szerint a magyar munkavállalóknál csak a görögök, a chileiek és a mexikóiak dolgoznak többet. Az átlag magyar átlagosan 1980 órát dolgozik egy évben, míg egy holland csak 1379-et, de a gazdasági fejlettség szempontjából tőlünk fényévnyi távolságban lévő Németországban is csak 1413 órát kell dolgozni. Vagyis elmondható, hogy akár a fejletlenebb, akár a jóval fejlettebb gazdaságokkal hasonlítjuk össze ezeket az adatokat, a magyar emberek munkabírása mindenkivel felveszi a versenyt. Újabb kormányzati hazugság dőlt meg, amelyre többek között a Magyar Munka Tervet és az új munkajogi szabályokat alapozták, s amelynek következtében az újévben tovább lehet majd fokozni a munkavállalók sanyargatását. Példaként elég utalni a munkaidő szinte végletekig való növelésére, vagy arra, hogy immáron indoklás és az átlagkereset megfizetése nélkül lehet - akár évente két hónapra is - egy másik munkakörbe, vagy egy másik munkáltatóhoz küldeni a munkavállalókat.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Talán azt nem is kell különösképpen hangsúlyozni - cserébe a kiemelkedő munkateljesítményért -, hogy milyen kevés bérből kell megélniük a magyar munkavállalóknak. A kormányzati szereplők és kommunikátorok előszeretettel hivatkoznak – például a megszorítások bevezetése esetén – a külföldi példákra. Hogy a kedvükbe járjunk, hasonlítsuk össze a magyar munkabéreket, mondjuk a németekével. Németországban az átlagbér – átszámolva - a 900 ezer forinthoz közelít, ugyanezen adat Magyarországon 220 ezer forint. A minimálbérről pedig inkább ne is essen szó. Már lehet is hallani a kormánypárti megmondó emberektől: „igen, de a magyar munkavállaló termelékenysége nagyon alacsony”. Ez még akkor sem lenne igaz, ha nem vennénk tudomást arról az aprócska, ám mégis fontos tényről, hogy Magyarország a multinacionális cégek Eldorádója, akik éppenséggel nem arról nevezetesek, hogy unatkozni hagyják munkavállalóikat. De, ha mindez nem lenne elég, a szakértők által is közismert, hogy a magyar munkavállalók termelékenysége az uniós átlag 66 százaléka, az átlagbére viszont csak 22 százalékot éri el. S ez a bérolló egyre nyílik."
Pilóta
"A Jobbik az elmúlt években számtalanszor felhívta a figyelmet, hogy a kétharmados forradalom kormányának gazdasági tervei és elképzelései, valamint a törvényhozáson átvert intézkedései teljesen téves alapokra, a magyar – és sok esetben a nemzetközi – helyzet nem ismerésére, vagy félreértelmezésére épültek fel. Emiatt van az, hogy a gazdaság recesszióba fordult, nem teremtődnek új munkahelyek és nem nő az életszínvonal. Az új – inkább rabszolgakódexnek nevezhető – munkatörvényi szabályozásnak a következménye pedig nem a rugalmas és erősödő munkaerőpiac megvalósulása lesz, hanem a munkavállalók immáron teljessé váló kiszolgáltatottsága, amely ellen a Jobbik minden lehetséges módon továbbra is fel kíván lépni."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.