Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke a Magyar Labdarúgás Fórumán ma bejelentette, hogy az MLSZ megkezdte a magyar-izraeli mérkőzésen „botrányosan viselkedő” szurkolók beazonosítását, akik komoly pénzbüntetésre számíthatnak. „Jogos büntetés” „Elfogadhatatlan események zajlottak a mérkőzésen néhány szurkoló részéről. Csak párszáz néző viselkedett így, de ennek következményeit most több 10 ezer szurkoló fogja viselni… A büntetés teljesen jogos olyan értelemben, hogy nem lehet elmenni mellette szó nélkül. A büntetés mértéke azonban méltánytalan, méghozzá azért, mert a korábbiakban nem volt különösebb rendbontás magyar válogatott mérkőzésen, vagyis fehér lappal szerepeltünk” – idézi a Total Sport az elnököt.

Forrás: barikad.hu
Feltöltő: Pilóta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pilóta
"Jól látszanak a "rasszisták"

Csányi Sándor azt is elárulta, hogy a renitensek komoly büntetésekre számíthatnak. „Mi továbbra is elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a diszkriminatív és rasszista cselekvéseket kiűzzük a stadionokból. A jövőben mindenkit ki fogunk vezetni és tiltani, akik így viselkednek. Egyébként a kezünkbe kerültek olyan felvételek, melyeken jól látszik, hogy kik voltak azok, akik miatt a FIFA a példátlan büntetéssel sújtott minket. A beazonosítás után polgári peres úton megpróbáljuk behajtani rajtuk a veszteségünket és a pénzbeli büntetést is” - jelentette ki.

Az MLSZ a kieső a jegybevételt éa negyvenezer svájci frank pénzbüntetést akar behajtani a szurkolókon."
Pilóta
Tiltólistán Nagy Magyarország és Palesztina

Az MLSZ azt is megszabná, hogy milyen kinyilatkozások lesznek tiltottak a jövőben. Ezek szerint:

- A zsidók szidása, Auschwitz, Buchenwald, Mussolini skandálása antiszemita magatartásnak minősül, és minden körülmények között tiltott a sportpályákon.
- Az Árpád-sávos címer és a Nagy Magyarország szimbólum sporteseményeken nem jeleníthető meg.
- A mérkőzésen a Palesztin zászló használatát és Palesztina skandálását provokatívnak ítélte meg, amelynek sporteseményen való jelenlétét elítéli és a büntetés alapjául szolgáló cselekmény részének tekinti.
- A valamely csapat himnusza alatti fütyülést, és a himnusz alatt a játéktérnek való hátat fordítást elítéli és a büntetés alapjául szolgáló cselekmény részének tekinti.

A bizottság a fenti szabálytalanságokat, kifogásolt magatartásokat „kirívóan megdöbbentőnek, agresszívnak és visszataszítónak” minősítette.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.