Az Ország Háza mostantól már nem várja olyan tárt karokkal a magyar állampolgárokat, mint eddig. Jött a hír, hogy az ingyenes parlamenti látogatás immár a múlt részét képezi, az új érdeklődőknek már magyar fizetőeszközben mérik a parlamenti vizitet. A hír olyan mértékben nonszensz, hogy komolyan képtelenek vagyunk vele foglalkozni. Nem mondunk olyan „badarságokat”, hogy ez a demokrácia megcsúfolása vagy ilyesmi. Egyszerűen csak legyintünk, és kínunkban mosolygunk egy keserveset. Biztos van erre egy racionális magyarázat. Biztos van. Arra is van, hogy a családbarát, szobatiszta kormány miért nem vezet be legalább gyermekkedvezményt, ha már ilyen dicső lépésre szánja el magát. Az Országgyűlés Hivatalának megtisztelő válaszát azért még megvárjuk, amelyben talán az okokra is fény derül, hátha mégiscsak bennünk van a baj.

Feltöltő: osztjonapotblog
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Kié az országház Orbánné vagy a Magyar Népé?
SLAakku
Tisztelt Ország Háza, Tisztelt Dr.Such György főigazgató és Tisztelt Bakos Emil Urak,

Meglepődve tapasztaltuk, hogy az új év azt a változást is hozta, hogy mi magyar állampolgárok csak dijfizetés ellenében tekinthetjük meg parlamentünket. Milyen meggondolásból tették fizetővé az Ország Háza meglátogatását azoknak akik magukénak érzik még ezt a házat?

Kérem szives tajékoztatását arról, hogy téves képzet-e a feltételezés, hogy az Ország Háza a miénk (is), talán téves gondolat-e, hogy az Ország Házunkba lépésért pénzt kérni hazafiatlanság? Talán téves képzet és téves gondolat, hogy nem lenne szabad hermetikusan elzárni az emberek elől az Ország Házukat? (a duna felőli oldalon még a járdát is tilos használni, a dunaparton is csak hatalmas csövek között lehet manőverezni, az északi oldalon feldulták a területet majd otthagyták és épitési területként –feldultan- azóta is körbe van zárva, mig a keleti oldalon a X. kaput csak 100 méterre lehet gyalogosan megközeliteni vagy várakozni a bebocsátásra szélben, esőben, hóban, hidegben.) Az Ország Házunkat nem érinthetjük meg fizikailag! Miért? Rendelkezére áll a modern technika (a kamerák stb.) de hiszen az országgyűlési őrség is jelen van talán méterenként is lehetnének ha nagy a veszély ha Ön bűnös szándékot tételez fel valamely közelebb merészkedő turistáról vagy netán honfitársukról. (talán ötletnek nem rossz: un. Ország Ház érintő pontokat is kijelölhetnének a vakok és csökkentlátok számára hiszen erre van már jó példa tudja!)

Tudja azt Ön, hogy a vonatjegy és a helyi közlekedés költségei plusz az 1750/875 forint kifizetése egy vidékről érkező család számára milyen nagy tehertételt jelentenek? Ne feledkezzen meg a miniszterelnök Úr által ajánlott család modellről amikor is az Ország Házunk látogatásának költségei miatt (is) spórolást kénytelen elrendelni a családfő, hiszen az öt fős család számára csak a belépti dij 6125 Ft kiadást jelent. (Kérem, számítsák még ide a négykeréken szállított 5 fős család üzemanyag költségét...
SLAakku
Adható-e felvilágositás arról, hogy kinek a nevéhez fűződik az új szabályozás, ami nyugodtan nevezhető hazafiatlan merényletnek is minden magyar ellen akik ingyen és téritésmentesen akarnak belépni az Ország Házunkba? A kivánt célt –vagyis, hogy honfitársaim közül csak azok látogathassák az Ország Házunkat akik ezért megtudják fizetni az Ön által kiszabott összeget - éppen ezzel tudta elérni a szabályozó?

Természetesnek tartom viszont, hogy aki támogatólag mégis akar fizetni azoknak azt tegyék lehetővé továbbra is. Természetesnek tartom, hogy a felujitás során olyan állványzatot épitsen a vállalkozó ami könnyen egyszerüen felépithető, mobil és többször felhasználható, (nem pedig egyedi különleges szakértelmet igénylő ácsolattal és vadonatuj tulméretezett és méregdrága fűrészelt –az elszámolás szerint talán még gyalult, gőzölt és pácolt- fenyőáru beépitésével oldja meg ezt az egyszerű feladatot a kivitelező) azért, hogy ezzel is csökkentse a felujitás költségeit. Elvárható, hogy a gyors homokszórásos felülettisztitási technikával ne tartson évekig a felujitás hanem csak időarányosan 2-3 hónapig legyen állványerdő a Ház körül. Természetesnek tartom, hogy ha az Ország Házunk költségvetése nem teszi lehetővé, hogy mi magyar állampolgárok ne fizessünk azért hogy beléphetünk az eddig sajátunknak érzett Házba akkor csökkentsék 5-10 fővel az országgyűlési őrség létszámát –hiszen kis odafigyeléssel 300-320 fő is képes a rendet és az őrzési feladatokat ellátni- ami fedezi az igy kieső és hiányzó bevételt. Mint a Ház statisztikai adataiból kiolvasható a személyi juttatások viszik el a kiadások 71%-át.

Mikor tervezi megváltoztatni ezt a durva és hazafiatlan lépést? Mit tehet az állampolgár annak érdekében, hogy a Ház látogatása dijmentes legyen ismét?

Tisztelettel várom válaszát.

Ui.: Nehezen érthető de könnyen magyarázható, hogy tárgyi elektromos leveleimet figyelmen kivül válasz nélkül hagyták. Előfordulhat, hogy e-levelemet is figyelmen kivül hagyják? (ez...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.