A biztosítási jogviszonnyal nem rendelkezőknek tavaly havi 6. 390,-Ft, idén havi 6. 660,-Ft eü. járulékot kell fizetniük. Elvileg ezt a magánszemélynek kell bejelentenie a NAV felé, vagyis hogy nem rendelkezik biztosítási jogviszonnyal, ezt követően a NAV automatikusan előírja a havi fizetendőt. Ha bejelentés elmaradt, akkor utólagos ellenőrzés során derülhet fény arra, hogy fizetni és bejelenteni kellett volna. Hogy ennek mennyi az esélye? Azt inkább nem találgatnám. Megjegyzem, hogy az utólagos önkéntes bejelentésnek nincs akadálya. Továbbá érdemes még tudni, hogy a biztosítási jogviszony megszűnését követő 45 napig még nem kell fizetni a járulékot. (Kivéve, ha biztosítási jogviszony 45 napnál rövidebb volt.)

(Forrás: jogiforum.hu, Zolee75 által)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Feraj49
@gabrella: 15.35-re.Igen jól érted,akinek nincs semmi jövedelme annak is kötelező befizetni a TB.részére a NAV-on keresztül az eü,járulékot. Én már évek óta fizetem a nejem után,havi bontásban.Mikor bementünk a NAV-hoz,hogy munkanélkülivé tették a nejemet a drága rendszerváltók,és többszöri átképzés után sem kap munkát,mert elmúlt 55 éves,az volt a válasz_" na és ha nincs munkája,eltartja valaki,fizessen az utána."Az sem hatotta meg a NAV ügyintézőjét,hogy 30 éven keresztül dolgozott vonták a járulékokat is,és ennyi idő után már elengedhetnék a befizetést.Főként akkor amikor tudjuk,hogy sok külföldi,és hazai kisebbség veszi igénybe az eü. szolgáltatást,főként azok akik soha egy forintot nem fizettek oda.Ez több mint bosszantó,és aljasság. Ez sajnos Gyurcsány regnálása alatt volt,amikor kijelentették a HÁZASTÁRS nem eltartott,ezért utána eü járulékot kell fizetni.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
QQCSI
@gabrella: Ezért szól így a vicc:
-Honnan tudod, hogy egy politikus hazudik?
-Mozog a szája.

A parlamenti többség nem emberekből áll, hanem lelkiismeretlen, lelketlen gombnyomogatókból, akik elfelejtették, mit ígértek a választóiknak.
Mindegy, milyen párt színeiben indulnak!
Tisztelet a kivételnek, de kivétel sajnos a mai parlamentben egyáltalán nincs.
Az előző mszp-szdsz sorokban legalább volt egy-két "nem", meg "tartózkodás", most még az sincs.
Feraj49
@gabrella: tegnap 17,54-re.Igen a férj jogán is kapták a házastársak az eü.-t. Leginkább azon vagyok felháborodva,hogy 30 év befizetése után sem lesz ingyenes részére az eü,,míg másoknak,és a külföldiek ingyenesen " jár" .mint ahogyan leírtam.

Kérdezem a fanoktól,hogyha nem eltartott az eltartott amikor el kell,hogy tartsák,- akkor csak " családtag " ? Éljen dr.Horváth Ágika,és Molnár Lajoska de ne sokáig !
Mobil123
@Feraj49: Az Én páromnak ép mult héten derült ki hogy érvénytelen a TAJ kártyája.
(munkanélküli lett december 12-vel) A munkanélküli hivatalnál volt 2002-ben bejegyezve gyerektarás, amit 2004-ben az akkori munkaadó úgydöntött, hogy nem foglakozik ilyenekkel, és nullára vett az dolgot. (tovább a párom fizete, amig a gyerek tanult, de ma már 28 éves családos anya!!) A hivatal nem fogadta el a mostani munkáltatói igzolást, hogy nincs letiltása, mertnáluk viszont jegyezve van. Addig nem fizet semmilyen ellátást, és nem csak munkanélk.segélyt nem, a bizotsítást sem rendezi (csak szartak megmondani !!) amíg a bírósági határozatott nem visz be, hoyg már nem kell gyerektartást fizetnie. (A bíróság márciusra tűzte ki a tárgyalást, ergó addigra lejár a munkanélküli is,.) Most átvállaltam a biztosítását.
QQCSI
@Mobil123: Isten malmai lassan őrölnek, a bürokratákéi meg még milliószor lassabban. :(
Mobil123
@QQCSI: Csak azt nem értem, hogy olyan nehéz lett volna szólni, hogy hé öreg fizesd ám be a biztosítást mert mi nem fogjuk???!!! A másik már lassan aa wc papírt is regisztráltatni kell, mert ügye minden [email protected] nyilvántartanak rólunk, akkor miért olyan qrva nehéz megnézni hgy az a gyerek már anya, sőt már el is vált ráadsául, tehát minden anyakönyvi bejegyzés megvan akkor, miért kell még egy bírósági határozat?? Ráadásul még az ügyvédünk sem értette mi a [email protected] szórakoznak, hiszen nincs követelés!!
QQCSI
Igen, ez már csak azért is fura, mert ugye a családi pótlék is csak egy bizonyos korig jár.
Nyilvánvaló, hogy a gyermek születési idejéből kiderül, hogy már nem kell utána gyerektartást fizetni. A bürokraták bürokraták maradnak, ha a fene fenét eszik is, pláne, ha ezzel pár ezer, tízezer forintot le is lehet nyúzni az állampolgárról!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

További ajánlatok