Lényegében változatlan a munkanélküliségi ráta, közölte kedden a KSH. Romlottak ugyanakkor a férfiak és fiatalok munkanélküliségi mutatói, a munkanélküliek majdnem fele pedig már egy éve, vagy már annál is régebben keresett állást. Az NGM szerint 30. hónapja növekszik a foglalkoztatottság. A munkanélküliek 46,8 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 16,3 hónap volt. A Kormánynak a foglalkoztatás javítására irányuló intézkedései újra bizonyították, hogy a kedvezőtlen európai makrogazdasági környezet ellenére is képesek biztosítani az egyik legfontosabb gazdaságpolitikai cél teljesítését, a foglalkoztatási szint emelését, áll az NGM közleményében.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: QQCSI
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

QQCSI
A KSH is mondja a magáét, a NGM is mondja, amit mondania kell, mi meg a bőrünkön érezzük a valóságot, például ezt:"A munkanélküliek 46,8 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 16,3 hónap volt."
Az álláskeresési támogatás meg 3 hónap.
Másik
Akkor milyenek lennének ezek a mutatók, ha izibe' hazajönne az, aki most külföldön talált állást?
QQCSI
@Másik: A NGM számára nem okozna gondot: kiválóan tudnak adatokkal manipulálni...nekik a fekete is fehér, ha a nagyvezír (Orbán)óhajára a jobbkéz(Matolcsy) meghatározza az adatokat.
coyote3
Mi a bánatot ugrálnak??? Ott a sikeres közmunkaprogram. Na meg ha kicsit várnak lesz itt még 1 millió munkahely is...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.