Jócskán meghaladja a közszférában bevezetett kétmillió forintos bérplafont Kövér László javadalmazása - írja a Bors.

Az Országgyűlés elnöke tiszteletdíjat, választókerületi pótlékot és lakhatási támogatást is kap. Így évente 29 millió 775 ezer 960 forintot keres Kövér László - tudta meg a Bors az Országgyűlés Hivatalától kikért adatok alapján, ami havonta 2 millió 481 ezer 330 forintot jelent.

Kövér László fizetése három tételből áll: egyrészt kapja bruttó tiszteletdíját, azaz házelnöki bérét, illetve a képviselőségért járó pénzt, ami havonta 1 millió 739 ezer forint.

Mivel Kövér 2010-ben a Zala megyei listáról került a parlamentbe, megilleti a választókerületi pótlék is. Ez ugrott meg a duplájára az elmúlt másfél év alatt, 2012 elejétől már havi 626 ezer forintot kap az egyébként Budapest mellett élő Kövér.

A házelnök fizetésének harmadik tétele a lakhatási támogatás. Erre havonta 115 950 forintot vesz fel. Azaz a maximális összeget, ugyanis sem a választókerületében, sem Budapesten nincs lakása. Kövér László szigetszentmiklósi otthona és a Parlament közötti táv azonban az útvonaltervező szerint mindössze 22,5 kilométer.

85 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nauta
@outsider: Ezért kell Bajnaira szavazni! Ahogy 2009-10-ben kihúzta az országot a sz@rbol,most is ki fogja! Bár mennyire is NEM akarja ezt a szélhámos orban és tolvaj fideSS bandája!
Nauta
@coni: Jól láttad meg! Külföldről ír és mocskolódik!
dr lóherre
Az ÓBÉGATÓ jobb ha vissza fizeti most, mert a választások után a baloldali kormány visszamenő törvénnyel beszedi a pénzt tőle is. Ők is ezt csinálták!!!
Ez már a pofátlanság teteje amit ezek a fidSSek a BALTÁS VEZÉRÜKKEL meg mernek tenni. 52,8 Fő közmunkás bére egy hónapra, 47000.-Ft-al számolva, 88,6 Fő segélyezett ember jövedelme egy hónapra, 28000 .-Ft-al számolva, 33,3 Fő minimálbéres egy hónapi bére, 74500,.Ft-vel számolva, 1033,75 Kg magyar földieper,
2400.-Ft-vel számolva, 2481000 hónap Gyurcsány Ferenc miniszterelnök 2004-2008 között felvett fizetése. (egy) 1.Ft-al számolva, és még lehetne számolni végtelenségig.
Szemét banda az egész fidSS társaság.
dr lóherre
@Nauta: Igen a baloldalra kell szavazni, hogy az ilyen ÓBÉGATÓ és BALTÁS VEZÉREKET
el lehessen zavarni a b...p...ba.
mariaberta
Simicska -anno- megmondta, "most mi következünk" .
Csizmás Kond
@coni: Kirgizisztánban, miért melyikre saccoltál ?
A tamponcsere meg nem tudom milyen fontossági sorrendet követel, viszont amiket felsoroltál az már megér egy külön nektek kirendelt szakosztályt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.