235 ezer forint pénzbírság kiszabását javasolja Kövér László házelnök Karácsony Gergelyre és Szilágyi Péterre, a Párbeszéd Magyarországért (PM) színeiben politizáló független országgyűlési képviselőkre, amiért a múlt héten egy "Loptok, csaltok, hazudtok" táblát tartottak a kormánypárti képviselők elé az ülésteremben.

A parlamenti honlapon hétfőn megjelent javaslatát a házelnök azzal indokolta, hogy Karácsony Gergely és Szilágyi Péter az Országgyűlés rendjét súlyosan sértő magatartást tanúsított. Ezért Karácsony Gergelyre 50 ezer forintos, Szilágyi Péterre pedig a maximális, tiszteletdíjának egyharmadát kitevő - 185 520 forintos - pénzbírság kiszabását kezdeményezi. Utóbbit Kövér László azzal magyarázta, hogy Szilágyi Péter a Ház jegyzőjeként nagyobb felelősséggel tartozik.

Kövér a maximális büntetést szabta ki a "Loptok, csaltok, hazudtok" tábláért

Múlt kedden Cséfalvay Zoltán nemzetgazdasági államtitkár felszólalása közben egy "Loptok, csaltok hazudtok!" feliratú táblát vitt az ülésterembe és állított fel a kormánypárti padsorokkal szemben Karácsony Gergely és Szilágyi Péter. A trafikpályázatok és a közérdekű adatok kiadási rendjének tervezett változása ellen tiltakoztak. A táblán a feliraton kívül a Fidesz logója volt látható.

Az elnöklő Lezsák Sándor megkérte Karácsony Gergelyt, hogy vigyék ki a táblát, de ők odatámasztották azt az elnöki emelvényhez. A táblát végül a levezető elnök kérésére a terembiztosok távolították el. Az akciót nagy felzúdulás kísérte a kormánypárti oldalon. Többen azt kiabálták be, ne csak a táblát, hanem az azt kihelyező képviselőket is távolítsák el az ülésteremből.

A parlament március végén élt először a büntetéskiszabás lehetőségével az országgyűlési törvény január 1-jei hatálybalépése óta. Akkor szintén a házelnök javaslatára a szocialista Szanyi Tibort büntették havi bruttó 394 ezer forintos tiszteletdíjának harmadára, amiért egy héttel korábban, interpellációja után középső ujját felfelé tartva beintett a Jobbik-frakciónak.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Ja kritizálni tilos a parlamentben Kövér felfogása szerint. Javaslom ha már annyi mindent visszamenőleg is érvényesítettek, akkor azt is tegyék visszamenőleg, hogy fizessék vissza a 8 év alatt jogtalanul felvett fideszesek képviselői fizetésüket,
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
vigyorgó
@entero: Úgy látom telibe találtam.:DD
kukac50
A FIDESZ anyagi forrásainak biztosítását Pintér Sándor, akkori Országos Rendőrfőkapitány látta el. Mivel az Antall kormány ez időtájban, a kiskunhalasi főgyűjtő KM1-es tankállomás gazolin készletének fosztogatásával, és a rablóprivatizációval volt elfoglalva, Gergényi Péter, Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitány óvó szárnyai alatt, az olaj -és szesz maffián kívül, Pintér Sándor irányítása alatt a nemzetközi kábítószer, fegyver -és szervkereskedelem bevételeiből is részesült. Orbán elsősorban a Bács-Kiskun megyei vállalkozókat látogatta rendszeresen támogatás begyűjtése végett. Így tett szert 400 millióra Sepsi Lászlótól, a határokon elkobzott zárjegynélküli cigaretták átjátszásából, melyből Sepsi milliárdokat forgalmazott, de Orbán nem vetette meg, a szeszhamisításból származó kenőpénzek „jutalékát”, és az olajszőkítés védelmet élvező orgazdáinak juttatásait sem!
entero
@vigyorgó: Amennyiben a céllövöldéből válaszoltál, akkor elképzelhető...:-))
entero
@adrenalink: Köszi a sértéseket, gondolom tudod, mennyire érdekelnek. Rettegni azoknak kell, akiknek van miért.
adrenalink
@entero: Te kis Köpci Laci II!
Mivel sértettem meg a hamvas fideszes lelkivilágodat?
Ezek szerint a ti köreitekben nem így megy:
- Megsérthetlek néhány trafikkal/földbirtokkal...?!
Egyébként meg Te vagy aki állandóan huhákolsz, hogy mi lesz, ha Bajnai kerül hatalomra.
Megsúgom:ETTŐL ROSSZABB MÁR NEM LEHET!!!
mariaberta
Ez a pasi tényleg elfelejtette a múltjukat. Ennél sokkal sértőbb táblákkal szórakoztak annak idején. Mitől lettek ilyen mimóza lelkűek?
Na persze az igazság tud a legjobban fájni, Ugye Kövér elvtárs?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.