Nem mondhatta el Szanyi Tibor a trafiküggyel kapcsolatos interpellációját hétfőn az Országgyűlésben. Kövér László házelnök indoklása szerint azért, mert kijelentései sértették volna az Országgyűlés tekintélyét, és fegyelmi intézkedésekre is okot adhattak volna. Az MSZP-s politikus így újságíróknak olvasta fel a szöveget.

Szerinte abban egyetlen olyan kifejezés sem szerepel, amelyet kormánypárti politikus ne használt volna már az ülésteremben, így a házelnök döntése példátlan és elfogadhatatlan. Szanyi Tibor a trafikpályázatokkal kapcsolatos kérdést Németh Lászlóné fejlesztési miniszternek címezte volna. Az el nem mondott felszólalás alább olvasható:

Tisztelt Miniszter Asszony! Lett a nemzetnek pár ezer trafikosa. Övék a dohány java, egész pontosan a Fidesz haverjaié és csókosaié. A maffia-kormánynak mit se számít, hogy több tízezer benzinkutastól, élelmiszerboltostól, újságostól, avagy tényleg trafikostól vette el a megélhetés lehetőségét. A kereskedőknek a dohányon eddig se volt jelentősebb hasznuk, konkrétan 4 %. Ez rendszerint kitett annyit, hogy talán fedezte a bolt rezsijét, habár a bérleti díjakat, a dolgozók bérét nyilván e felett kellett kigazdálkodni. Az igazi hasznot persze eddig is az állam kaszálta be a jövedéki adó és az áfa révén.

Mi történt most? Nagyjából minden húsz eddigi bolton lehúzhatják a rolót, s húsz-húsz bolt helyett nyílik egyetlen trafik. Ezt úgy is érthetjük, hogy húsz-húsz eddigi bolt haszna fog egy-egybe összpontosulni. Ám a most elrendelt, de már jobbára a csókosoknak járó 10 %-os, illetve a hírek szerint 12 %-os haszon révén az a helyzet áll elő, hogy egy-egy nemzeti trafik az eddig megszokott, boltonkénti dohányhaszon ötven-hatvanszorosára számíthat. Sokszoros jövedelem a haveroknak és a csókosoknak. Ez ám a vérbő disznóság!

A trafikengedélyek ügye Európában szinte mindenütt a korlátozott munkaképességűek privilégiuma szokott lenni. Miért? Hát azért, mert ez a munka igényli a legkevesebb mobilitást, helyhez kötött dolog, és nem túl bonyolult. A kormány ezt a hagyományt rúgja fel azzal, hogy magyar kisvállalkozók tízezreit teszi földönfutóvá, s helyükben a dagadt hasú csókosainak ad szinte minden lehetőséget, akik immár tetszőlegesen válogathatnak a frissen kisemmizett nyomorultak közül, strómannak, éhbérért alkalmazottnak.

A kormány hazugságtrösztje közben ontja a hamis igét. Ám hiába hazudoznak, a tízezrével tönkrementeket nem fogják megtéveszteni, sem a családtagjaikat. De tovább megyek. Hovatovább élő ember nincs ebben az országban, aki bevenné az Önök álnok szövegeit. Még Önök saját maguk se, hiszen pontosan tudják, hogy törvényt hoznak, hogy rabolhassanak. Önök most igazi magyar munkahelyek tízezreit áldozták be, hogy szabadon garázdálkodhassanak az állami monopóliummal. Ebben az Önök Magyarországa valóban minden más rezsimnél "jobban" teljesít.

Kérdezem hát Miniszter Asszonyt: nem sül le a bőr a képükről? Ám ha lesül a bőr a képükről, akkor vajon tervezik-e a hatalomból való távozást és az illő elbujdoklást, avagy immár teljesen arcbőr nélkül, tehát - az önök szóhasználatával élve - "pofátlanul" akarják-e folytatni az ország fosztogatását? Várom magyarázkodását.


Szanyi végül az interpelláció helyett egy "Mutyifilter" feliratú táblát mutatott fel.

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vukkocska
Aki kötelezik, meg panelprolizik, annak nincs joga bármit a másik szemére vetni. Szanyi még vissza is fogta magát, semmi sértő nincs abban, amit mondani akart. Igazság meg annál több. Felháborító, hogy fideszestől soha nem vonja meg a szót, azok bármit mondhatnak. Arra azonban nem gondolnak, hogy óriási öngólt lőnek ezzel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Pálinkafőző Rézüst
Kövér elvtárs jó elvtárs! Ki mond mást? És főleg miért? Valami konkrétum a megállapítás ellen???,
marlin
@Nauta: Jobb, ha ráhagyod,
azért küldik ide, hogy hülyeségekkel bombázza a hsz-eket!!
A demokráciáról (ill a hiányáról) szóló hírnél ő szívfájdalom nélkül előadja az ebihalak szaporodásának ortodox eseteit is!!
SLAakku
"...a házelnök meglehetősen toleráns, mert az ülésteremben kedélyesen lehet zsidózni vagy cigányozni. Az ilyen ügyekre kevésbé tűnik érzékenynek. Igaz, amikor egy jobbikos képviselő a tiszaeszlári vérvádügyet hozta elő, még nem volt hatályban az országgyűlési törvény. Később viszont igen. Például akkor, amikor Gyöngyösi Márton, a párt külpolitikai szakértője azt találta mondani, itt lenne az ideje, „hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára”.
Nauta
@Csizmás Kond: Na igen! Ha hátra nézek tényleg úgy látszik!
Nauta
@marlin: Érdekes egybeesés ez a pokorni fittyedt vigyoros, fellengzős balneológiai értekezésével nem gondolod?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.