A gyermekek az elhanyagolás, bántalmazás és erőszak leggyakoribb áldozatai, akár fizikai, akár érzelmi, lelki erőszakról van szó. Az erőszak nagyon gyakran a családon belül történik, vagy ismerősök követik el, ami különösen romboló hatású lehet. A kisgyerekek a legvédtelenebbek ezekben a helyzetekben. Ők tudnak legkevésbé ellenállni az erőszaknak. Ők értik meg legkevésbé, hogy mi történik. Ők képesek legkevésbé védelmet kérni másoktól. 
  Az UNICEF magyar bizottsága a világon elsőként fejlesztett ki egy olyan mobiltelefonos alkalmazást, amely erőszakhelyzetben azonnali segítséget nyújt a gyerekeknek. Ha a gyereket bántják, vagy veszélyben van, egyetlen gombnyomással segítséget hívhat, vagy elküldheti a GPS koordinátáit. Az alkalmazás segítségével tanácsot kérhet arra is, mit mondjon, vagy mit tegyen a gyerek, ha erőszak érte, vagy segíteni szeretne valakit, akit erőszak ért. 

Forrás: evamagazin.hu
Feltöltő: evamagazin
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.