Kilenc nap után kaptunk választ az ORFK sajtóosztályától, hogy az utóbbi időben miért igazoltatják rendszeresen az Ételt az életért alapítvány Blaha Lujza téri ételosztásán sorban álló embereket. Az ételosztás helyszínen a rendőri jelenlét azért vált szükségessé, mert a korábbi tapasztalatok alapján az odaérkező személyek gyakran megzavarták a Rákóczi út gyalogos-és járműforgalmát, és ezt a helyzetet a segélyszervezetek jelen lévő munkatársai nem tudták megfelelő módon kezelni, így a rendőri jelenlétre a közlekedésbiztonság érdekében is szükséges volt. Ugyanakkor az elmúlt időszakok tapasztalatai alapján a segítségre szoruló hajléktalan emberek közé nagy számban megpróbálnak elvegyülni körözött személyek, akiknek a kiszűrése csak az igazoltatás során, annak részeként lehetséges.

Forrás: 444.hu
Feltöltő: Sakura
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

62 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csegala
Bezzeg a békemenet! Az semmit nem okoz? Olyankor nincs forgalmi akadály? A fehérgalléros bűnözők legbiztonságosabb búvóhelye.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Kutyafüle
@Tootsy: Egy humor műsorban hallottam, hogy ugyan olyan jól öltözöttek vagyunk mi magyarok, mint az angolok, csak kicsit kopottabbak:))
Ez utalás arra, hogy angol letett holmikat vásárolunk:))
Tootsy
@Kutyafüle: Ja, pedig ok gyarilag rettenetesen oltoznek,...:o)) En is hallottam ezt a mondast, akkor meg jopofasagnak szantak, most meg mar tenymegallapitasnak, sajnos...
marlin
Az Úrnapi körmenetben is sokan voltak, és több bűnöző is ott ült a misén az első sorban mégse igazoltatott senki!! Miért van ez a diszkrimináció??
SLAakku
@human: "Végül is akinek nincs baja a törvénnyel azt nem izgatja, hogy igazoltatják."

De izgatja. Ott keressék a bűnözőket ahol kell!

mátmar

ISTENEM!! Az aljasságnak nincs határa. Még a végén megtiltják nekik, hogy a megkapott ételt el sem fogyaszthatják ott ahol kapták.Nem tudom, hogy az a rendőr aki zargatja őket, hogyan számol el a lelkiismeretével ez nem lehet a parancs végrehajtására fogni.

A járdán álló sor csak azért keltett bennem rossz érzést, mert arra gondoltam, hogy elmehetek haza és a hűtőből ehetek, nekik meg nem jut.

Nagyon igazad van mátmar de nem a rendőr tehet erről.
Yoda69
A bekamenet is hatraltatta a forgalmat, es bunozok is voltak kozottuk, megis hagytak. Ez az orbani kettosmerce.
SLAakku
"Pe... 2013. június

Kényelmetlen dolog a hatalmon lévők számára.

Nem szólnak semmit, csak ott állnak sorban és a sor egyre hosszabb, amióta Magyarország jobban teljesít.

Ez ellen a néma és makacs kritika ellen nincs más eszközük, mint a rendőr, akivel az a gond, hogy családjában, rokonságában elég szegény embert ismer ahhoz, hogy utálja ezt a feladatát és magában pokolba kívánja az egész igazoltatási cirkuszt.

Hisz neki is nyilvánvaló, hogy ezek itt egy tál levesért órákig állnak sorban. Talán eszébe jut Matolcsy tündérmese országa és hogy pokolba az ilyen politikusokkal.

Ha Matolcsy odaállna ezek elé az emberek elé és nekik is elkezdené mondani a meséjét, akkor rövid úton meglincselnék.

No ez lenne aztán az alúlról jövő kritika."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.