Magyarország az üzleti élet szereplőinek a szemében durván lecsúszott. Nemcsak hogy visszaesett a versenyképességben, hanem kategóriát váltott, ma már nem Csehországgal, hanem Bulgáriával és Romániával versenyzünk. Bár az innováció a fejlettség fokmérője is, nálunk az innovációt támogató átfogó szervezeti struktúra is hiányzik - mondta el Chikán Attila a Corvinus Egyetem rektora, az első Orbán-kormány volt gazdasági minisztere.

Forrás: fn.hir24.hu
Feltöltő: SLAakku
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

SLAakku
"Míg 2001-ben elsők voltunk 29. helyünkkel a rendszerváltó országok sorában a Világgazdasági Fórum versenyképességi rangsorában, ma a 144 országból csak a 60 helyre fér fel Magyarország.

Chikán Attila, az első Orbán-kormány volt gazdasági minisztere szerint baj van, ezért is fontos végigvenni, az egyes országok milyen megoldásokat szültek versenyképességük javítására.

A versenyképességi rangsorokat vállalatvezetők véleményeit összegezve állítják össze, tehát alapvetően azt mutatják, miként ítélik meg ők az adott ország versenyképességét.

Chikán Attila szerint nem csak lecsúszott, kategóriát is váltott Magyarország.

Csehország helyett Bulgáriával és Romániával kerültünk egy kategóriába.

Versenyképességünk 2008-ig fokozatosan csúszott le, aztán javult, majd megint romlott, szorosan követve a kormányzati gazdaságpolitikai lépéseket."

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.