Az Országos Választási Bizottság (OVB) keddi budapesti ülésén hitelesítette a dohányzás teljes közterületi tiltására vonatkozó népszavazási kezdeményezés kérdését. A testület egyhangúan szavazott arról, hogy az aláírásgyűjtés megkezdésének szabad utat ad. A magánszemély által kezdeményezett, az OVB szerint teljesen "egyértelmű" kérdés így szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy közterületen tilos legyen dohányozni?" Ha az OVB mostani, egyhangúlag meghozott határozatával szemben nem érkezik jogorvoslati kérelem, akkor a kezdeményezésben elindulhat az aláírások gyűjtése. Kétszázezer érvényes támogató aláírásra van szükség ahhoz, hogy a kezdeményezésről - az Országgyűlés számára kötelező erejű - népszavazást lehessen tartani. Jogszabályok jelenleg is tiltják a közterületi dohányzást meghatározott helyeken, így például tilos játszótereken, illetve azok 5 méteres környezetében, valamint a fővárosban a BKV megállóiban rágyújtani. A testület három népi kezdeményezést is hitelesített, az...

Forrás: nol.hu
Feltöltő: Edy Andre
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

61 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kkalman
Ez már az elmebaj biztos jele. Már Könyves Kálmán megmondta, boszorkányok nincsenek, és betiltotta a boszorkányüldözést. De vannak akik most is találnak "boszorkányokat". Ha mást nem, akkor a dohányosokat üldözik tűzzel, vassal. Próbálja már meg az emberiség azon fele, akik nem dohányoznak elfogadni, hogy a dohányosoknak is vannak jogaik. Az emberek különbözőek, szerencsére. Ne akarja ezt az ősi állapotot senki se uniformizálni. Még úgy se, hogy betiltatja a dohányzást az ország területén, hogy elmondhassa, Magyarország nem dohányzó ország. Inkább arról gondoskodjon, hogy a közterületeken ne kilométerekre legyenek az utcai szemetesedények, hogy aki dohányzik, oda tudja dobni a csikket, ne az utca "kövére" kelljen dobnia.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
miazavalami
@Kerouac: Mit képzelsz te? Az gyújtógáz...
dömdödöm
Már jöttek a külföldiek kérdezni hol lehet cigit kapni ? Kezdődik :-((((((((((((((((((((((((
Van az Nemteti izé , ott ! Ha nyitva van 22-óra után :-((((((((((((((((((((((((((((((
yazo64
@entero: Autópályán ritkán fordul elő gyalogos átkelőhely:)
entero
@yazo64: Na látod, már csak ezért sem tudnék az orra alá dörgölni Miazavalami - nek...:-))
miazavalami
@entero: Füstölni! Nem pedig dörgölni.:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.