Januárban megkezdheti működését a VERITAS Történetkutató Intézet, feladata többek között az lesz, hogy a nemzeti összetartozás erősítése érdekében a magyar közjogi hagyományokat méltó módon mutassa be, illetve az elmúlt másfél évszázad sorsfordító politikai és társadalmi eseményeit hitelesen, torzításmentesen dolgozza fel.

A kormány erről szóló rendelete a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg. Az intézet feladata lesz feltárni a parlamentáris demokrácia intézményrendszerének kialakítását, bemutatni a nemzetközileg is egyedülálló, több évszázados magyar országgyűlési hagyomány továbbélését az elmúlt másfél évszázadban. Tudományos igénnyel történelmi arcképcsarnokot kell összeállítania, továbbá szakpolitikai elemzéseket kell publikálnia az elmúlt másfél évszázad "sikeres, modellértékű", kormányzati erőfeszítéseiről.

Az intézet vizsgálni fogja a korszak pártjait, a modern ideológiák megjelenését a magyar politikai közéletben és a nemzeti sajátosságokat, hagyományokat; elemzi a különböző irányzatok, mindenekelőtt a baloldal, jobboldal és a harmadik utasok viszonyát a töréspontot jelentő kérdésekben (úgy mint család, vallás, nemzet, szabadság, választások, parlamentarizmus.)

Az intézetnek növelnie kell az internet létezése előtti források hozzáférhetőségét a fellelhető dokumentumok digitalizációjának elvégzésével, kutathatóvá tételével.

A Budapesten működő intézet a Miniszterelnökséget vezető államtitkár irányítása alatt álló, önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv lesz. Az intézet főigazgatóját a Miniszterelnökséget vezető államtitkár nevezi ki és menti fel, a vezetői megbízás öt évre szól.

Szintén a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg a VERITAS Történetkutató Intézet létrehozásával kapcsolatos intézkedésekről szóló kormányhatározat, amely az intézet létrehozását 2014. január 2-ban határozta meg.

Ezzel összefüggésben a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak október 31-ig gondoskodnia kell az intézet alapító okiratának előkészítéséről, leegyeztetéséről és kiadásáról. November végéig ki kell írnia és le kell folytatnia a pályáztatási eljárást az intézet vezetésére. A nemzetgazdasági miniszternek a 2014. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat országgyűlési tárgyalása során kezdeményeznie kell az intézet jövő évi működéséhez szükséges forrás biztosítását – olvasható a kormányhatározatban.

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szablyafűrész
Szóval még mindig nem kapott pénzes állást minden csókos jobbágy...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
sport50
majd a történelmet ezután a fidesz-kdnp írja???!!!mert csak úgy magyar,csak úgy nemzeti!!:-)))
Kala Majka
Az összes párt folyamatosan saját magához akarja igazítani a történelmet. Nem csoda, hogy már az isten sem ismeri ki magát a pillanatnyilag érvényes verziókon.
Kala Majka
Pisti271!

A Nagy Bummal kezdődött a világ teremtése. Jobb nem tudni, mivel lesz vége.

Gondolod, hogy a Tudós Társaság azt is kideríti még időben, és az időbeli kormány fel is készít rá mindenkit?
Január
Mint tudjuk a történelmet a győztesek írják. Kissé megkéstek vele, de jobb később, mint soha. Kéretik egy objektivitáshoz közeli történelmi elemzés!
Nemzeti indentitásunk helyretétele miatt, jobb lenne, ha nem csak az elmúlt másfél századot dolgoznák fel, hanem megpróbálnának objektív képet festeni az egész történelmünkről, mondjuk Attilától. Lenne mit dolgozniuk vele. Aztán jöhetne az Attila előtti korszak is, mert nem csak úgy idehuppantunk Attilával...
excep
és kiderül hogy orbán család királyi familla
Vizual
23.-n újból kaphattunk némi ízelítőt. Ha újraválasztják megtudhatjuk, hogyan győzte le az internacionalista bandákat, 89.-ben hogyan zavarta el az orosz rabszolgatartókat, és a helyesen írni és számolni sem tudó békemenet már előre jelezte a jövő reklámtábláit, - "Viktor szeretünk" meg hasonlókat. Vallásilag is ugye piedesztára került már, ahol a színpad deszkája magasabban volt "Grecsennél". Csak nehogy a karját körbe hordozzák
Azért megkérdezném: "Mi is volt 56-ban ? Harc ? Ezért ?"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.