A Székely Nemzeti Tanács által kezdeményezett és valamennyi erdélyi magyar párt által támogatott demonstrációt Székelyföld területi autonómiájának megvalósításáért, és a román kormány által tervezett közigazgatási reform ellen szervezték. A székelyföldi demonstrációval párhuzamosan Magyarország több településén, valamint európai és észak-amerikai nagyvárosokban is szolidaritási megmozdulásokat tartanak. A menetet a legtöbb magyarországi politikai párt is támogatja. A Hír Televízió tudósítója a Hősök teréről bejelentkezve azt mondta, a Demokratikus Koalíció egyik szimpatizánsa, aki rendszeres résztvevője a Gyurcsány Ferencék által szervezett rendezvényeknek, bekiabálásokkal provokálta a békés vonulás résztvevőit.

Forrás: mno.hu
Feltöltő: SwordFish
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hetöndöe
A szomszéd Pesta bá meg aszonta, hogy Orbán Hitler csicskása vót Berlinben és az úgy is vót,punktum.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Yoda69
@Dr. Felipe: hirteves hir, kacsa az egesz
Egy ujabb fideszes trukk az ellenzek csocsalasara.
Ennyi.
Csizmás Kond
@Yoda69: A DK a hazai szélsőségesek miatt aggódik a székelyek menetelésekor - 2013.10.26
Nem segítik az autonómia ügyét a székelyek menetével együtt tartott hazai rendezvények - véli a Demokratikus Koalíció. Ebben a folyamatba nem szabad magyarországi, gyakran szélsőséges nézeteket hangoztató szervezeteknek beleavatkozniuk – közölte Niedermüller Péter alelnök, aki szerint a székelyföldi autonómia a romániai magyar közösségek és a többségi társadalom ügye, amelyet a romániai politikai erőknek és szervezeteknek közösen kell megoldaniuk. A székelyek menetét holnap tartják és itthon is lesz több szimpátiatüntetés. A fővárosi demonstráció résztvevői délben a román nagykövetséghez vonulnak.
(Klubrádió)
bretagne
Sahnos, nem láttam a videót, talán megnézem a 17 órakor kezdődő híradót.
sport50
azért valljuk be a cöf által a kormány ebből is hasznot akar húzni!!!és az is igaz,hogy nagyon nem lenne szabad beleavatkozni!!mert akkor ez már nem arról szól amiről kellene.
Yoda69
@Csizmás Kond: Bocs, de ebben hol van az hogy egy DK szimpatizans kotoszkodik veluk?
Az en olvasatomban az jon le, hogy feltik a menetet a szelsoges, naci, jobbikos? csocselektol. Ennyi.
Csizmás Kond
@Yoda69: Nem a " kotozkodik" végett másoltam be hanem csak azért mert hazugságnak tituláltad...tehát te hazudsz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.