Több mint kétszáz szabálytalanságra bukkant az adóhatóság a trafikokban végzett 2600 ellenőrzés során – írja hétfői cikkében a Magyar Nemzet. Suller Atila, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki és vámügyekkel foglalkozó szóvivője a lapnak elmondta: a jogsértések miatt mintegy 25 millió forint bírságot szabtak ki.

Az ellenőrök általában adminisztrációs hiányosságokat észleltek, volt azonban példa arra is, hogy csempészcigarettát találtak a dohányboltban, a trafikos nem adott nyugtát vagy a meghatározott árnál drágábban adta a dohányt. Olyan súlyos szabálytalanságra eddig nem derült fény, amely az érintett dohánybolt bezárását vonta volna maga után – tette hozzá.

A lap egy másik cikkében ismerteti, hogy az adóhatóság kimutatása szerint szeptemberben csaknem 50 milliárd forint folyt be a dohánytermékek forgalmazásával kapcsolatos jövedéki adóból és áfából. Hasonló bevételt eddig egy idei hónap sem hozott. Pankucsi Zoltán, a nemzetgazdasági tárca adóügyi helyettes államtitkára a lapnak azt mondta, a szeptemberi magas adat részben az augusztusi visszaesés természetes korrekciója. Megjegyezte: az eddigi adatok alapján az új cigarettakereskedelmi rendszer bevezetése miatt nem kell érdemi adóbevétel-csökkenéstől tartani.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Nem csodálom !!! Emberek ezrei tudtak a 4 %-os árrésöl évtizedekig megélni a kis családi trafikjukból, most a trafikmutyi tulajdonosainak kevés a 10-12 %- os haszon..De azt is elképzelem, hogy az ukránok a " beszállitók " jóval a beszerzési ár alatt..Igy jár, aki
harácsol...Gratulálunk a NAV-nak, hogy bele mert nyúlni a lézerjani által irányitott
maffiakereskedelem mocskos, milliárdos üzletébe !!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hallgatag
@Hellcat: A havi 1 milliót is csak beetették a trafikosokkal...
Tootsy
@szablyafűrész: Akkor tortenik a szemhunyas, vagyis a nemzeti pofekeldek nem-becsukasa,...:o((
Tootsy
@hallgatag: Kedvesem, NAPI egymilliot mondtak bevetelkent, nem havit!(Most nem tom kikeresni a cikket, de arra hatarozottan emlekszem, hogy NAPI egymillios bevetelrol makogtak,...:o((

Es meg egy: en csak annak a statisztikanak hiszek, (amit en hamisitok), amit a klasszikusan meghatarozott meresi elvek szerint keszitenek, tehat a rezsicsokkentesrol nem a Rozsadombon kerdeznek meg 100 lakastulajdonost , mennyit sikerult megsporolniuk (az uszomedencejuk futesenel, ugye), szoval ez az 50 millio lehet, hogy nagyon nagy szam bevetelkent, de azt sehol sem mutatjak meg nekunk, hogy a rengeteg videki kis vegyesbolt, kiskocsma, akik elelmiszert is arultak, de mara mar tonkrementek, azoknak az adobevetel-kiesesebol mennyi hianyzik most az allamkasszabol? Mert hogy sorra huztak le a rolot szerencsetlenek,...)
hallgatag
Viktor egy szinten van Gyurcsánnyal, minkettö kijelenti:

- Ezt elqrtuk...nem kicsit, nagyon !!!
összefogás
@Nakimaga: Már csak az kell, hogy az E- pénztárak a BALTÁS VEZÉR zsebébe továbbítsák
a vállalkozók pénzét is!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.