A Jobbik szerint a Fidesz által kezdeményezett havi kétszeri ingyenes készpénzfelvétel csak "szépségtapasz", ráadásul az erről szóló javaslat pongyola is – jelentette ki hétfői sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.

Az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese hangsúlyozta: az ingyenes készpénzfelvétel lehetőségét támogatják, de a Fidesz javaslata nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy a tranzakciós díjakat más formában – számlavezetési díj, bankkártyával kapcsolatos díjak – mégis a fogyasztókra terheljék a bankok.

Emellett a Jobbik szerint a javaslat pongyola is, mert nem veszi figyelembe, hogy adott esetben egy számlát több családtag is használhat. Ezért az ellenzéki párt módosító javaslatot nyújt be, hogy az ingyenes pénzfelvétel ügyfelenként, ne pedig bankszámlánként érvényesülhessen.

Z. Kárpát Dániel azt mondta, a javaslat azért csak "szépségtapasz", mert a cél az lenne, hogy a magyar emberek adózott jövedelmükhöz ingyenesen juthassanak hozzá. Megismételte pártja azon javaslatát, amely az átlagfizetés szintjéig ingyenes bankolást biztosítana mindenkinek.

Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője múlt pénteken jelentette be, hogy jövő év február 1-jétől havonta kétszer lehet majd ingyenesen készpénzt felvenni a bankautomatákból, összesen 150 ezer forintot.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.