Új Magyarország imázsfilmet készített a Magyar Turizmus Zrt. a világ egyik legjelentősebb szakmai kiállítására, a hétfőn kezdődő londoni Word Travel Marketre – írja a kreativ.hu. A Think Hungary – More than expected (Magyarország – több, mint amit várt) szlogennel futó videó megpróbál szakítani a hazánkról alkotott sztereotípiákkal. A Rubik-kockát azért sikerült belecsempészni.

"A szlogen arra is utal, hogy Magyarország sokkal több, mint amire emlékeznek, amit sejtenek, amire számítanak, amit képzelnek rólunk a hozzánk látogató, vagy korábban már nálunk járt turisták" – mondta Horváth Gergely, az MT Zrt. turisztikai vezérigazgató-helyettese.

A külföldre irányuló kommunikáció egyik legfontosabb és leghatékonyabb eszközének különben a külföldi sajtó és turisztikai szakemberek számára szervezett magyarországi tanulmányutak jelentik, vélte a szakember. Az MT Zrt. ezért az elmúlt három évben nyolcezer főt látott vendégül szervezett tanulmányútjai keretében.

"Az új imázsfilm feladata, hogy leszámoljon az eddigi Magyarországról kialakult sztereotípiákkal: a puszta, gulyás, csikós klisékkel, amelyek a 80-as évek hangulatára utalnak, viszont sajnos továbbra is a külföldi vendégek nagy része ezek alapján azonosítja be hazánkat" – érvel a marketingszervezet.

Ha a fenti videó nem indulna el, ide kattintva nézhető meg.

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Ha már Magyarországról készítenek egy ilyen izét, nem lehetett volna magyar kísérő zenét választani? Ha nincs megfelelő, Ákos jó pénzért biztos írt volna egyet...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Tootsy
Lehet, hogy most megharagudtok ram, de ez nem volt annyira rossz, mint a multkori film,... Igaz, hogy sikerult a legrondabb noket es azt az ijesztoen apolatlan gordeszkast kivalasztaniuk, es persze a hinart mutogato kisfiu volt a legaranyosabb, de baromi nagy hiba volt a Balatonnal kapcsolatban pont a hinart mutogatni: a kulfoldiek ugy felnek az ilyesmitol, mint ordog a tomjentol. (Szemelyes tapasztalatbol tudom.)
Valoban sikerult minden "magyarosch"-sal szakitaniuk, a buvos kocka nem szegyen, mert napjainkrol uzen.

Ne varjatok magyar zenet, mert egy pattogos magyar csardast nem lehetne elenekelni angolul,... Csak az derult ki, hogy minden szinten thermal- es furdovaros (orszag) vagyunk, dehat ez nem baj...:o))
mar csak arra deritenek fenyt, hogy Tiborczne szul. orban rasika mennyit vett fel a turizmus zrt-tol, mert ok dijaztak a tanulmanyat elso hellyel. Biztosan o adta az okos tanacsokat is a szereplo arcok kivalasztasara, esetleg a sajat osztalytarsait javasolva?

A vizen uszo lotusz a malajoknak is bejott, mert ok is igy hirdetik magukat, csak fele ennyi idoben...

Jok voltak meg: a Lanchid,...meg felette a telehold,...:o))
Halszem
Nem lehet, hogy ezt az izét ugyanazok készítették, mint a bajai videót?
csikknorisz
Amúgy komolyan, ki az, aki egy ilyen film megtekintése miatt jön ide? Hú, láttad, Magyarországon van strand, leves, étterem, meg híd, jövőre oda megyünk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.