Továbbra sincs gyanúsított a vácszentlászlói mérgezéses haláleset ügyében – közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szóvivője szerdán az MTI-vel. Beluzsárné Belicza Andrea ezzel azokra a híradásokra is reagált, amelyek szerint egy vácszentlászlói gazda borában lévő fagyálló okozhatott mérgezést.

Ahogy a HavariaPress információi alapján mi is megírtuk, feltételezések szerint a Pest megyei faluban folyamatosan loptak egy borosgazda hordóiból, a gazda pedig állítólag ezt megelégelve fagyállót önthetett a borába, és ebből lophatott a később elhunyt férfi, aki nemcsak fogyasztott az italból, hanem másoknak is eladott belőle.

A gazda a TV2 szerda reggeli adásában telefonon azt mondta, hogy nem tett fagyállót a borba, ilyesmire sohasem lenne képes. Esetleg a fiatalok által vitt üvegekben lehetett a mérgező folyadékból – tette hozzá a férfi, hangsúlyozva, hogy rendőrségi meghallgatásakor is határozottan cáfolta, hogy őmiatta történt a baj.

A PMRFK szóvivője az MTI érdeklődésére szerdán megismételte azt a korábban közölt információt, hogy továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoznak, emberölés miatt. A tanúkihallgatásokról, illetve azok tartalmáról egyelőre nem nyilatkozik a rendőrség – tette hozzá Beluzsárné Belicza Andrea.

A szóvivő hétfőn közölte az MTI-vel, hogy október 29-én kaptak bejelentést arról, hogy a gödöllői járáshoz tartozó Vácszentlászlóról hat fiatal került kórházba mérgezés gyanújával. Az elsődleges szakértői vélemény szerint mindannyian fagyállót ittak, és attól lettek rosszul. Egyikük állapota már a kórházba kerüléskor is életveszélyes volt. A 30 éves férfi vasárnap elhunyt.

A PMRFK bűnügyi osztálya a nyomozásban toxikológus bevonásával arra is keresi a választ, hogy pontosan milyen, és mennyi folyadékot ittak a fiatalok. Azt is ki akarják deríteni, hogyan jutottak hozzá a fagyállót tartalmazó italhoz – mondta korábban a szóvivő.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nyanya001
Lehet, hogy maga a tolvaj szaporította a bort !
szablyafűrész
@nyanya001: vagy meg akarta mérgezni a gazdát bosszúból...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.