Orbán Viktor kormányfő is részt vesz kedden azon a párizsi uniós konferencián, amelyen az európai fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelemről egyeztet 24 EU-ország állam- és kormányfője, munkaügyi minisztere, valamint a legfőbb európai intézmények vezetői – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint a tanácskozás Francois Hollande francia államfő elnökletével délután kezdődik, ezt megelőzően Orbán Viktor megtekinti a párizsi Orsay Múzeumban az Allegro Barbaro: Bartók Béla és a magyar modernizmus 1905-1920 című kiállítást.

Francia-német közös kezdeményezésre először július 3-án Berlinben rendeztek hasonló jellegű, nagyszabású konferenciát a fiatalok munkahelyteremtése érdekében. Párizs és Berlin a keddi találkozón kívánja az eddig meghozott intézkedések első eredményeit értékelni.

Az Európai Unió a közelmúltban több intézkedésről is döntött a mintegy 6 millió európai fiatal munkanélküli támogatására, egyebek mellett 6 milliárd eurót (1800 milliárd forintot) biztosít munkahelyteremtésre, 13 országban a munkanélküliségtől leginkább sújtott régiókban.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hallgatag
Vigyél magaddal egy kissámlit, hogy felérj a szinvonalukra...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nemkati
@csikknorisz: Na ez is érdekes, hogy a szállítás az csökkent a szalámi bekerülési értékén? Vajon, minél messzebb viszik, annál olcsóbb lesz valami?
Időnként felhív valaki mindenféle szuper ajánlattal. Van, aki az iránt érdeklődik, hogy mi szerint vásárolok: a legolcsóbbat, a legjobb minőséget, vagy csak magyar árut, vagy mit? Hát meg szoktam mondani, hogy nem érdekel abszolút, hogy az az áru minek van nevezve: magyar árunak, vagy piréz árunak. Csak azért nem fizetek többet, hogy a magyar maffia által felturbózott árú, magyarnak nevezett cuccot vegyem meg, és a szerencsétlen őstermelőket meg az itteni karvalyok tovább kizsákmányolják.
csikknorisz
@nemkati: Ha azt nézed, mik ma a legolcsóbb cuccok a boltokban? Amikre az van ráírva, hogy "Made in China". Pedig nem éppen a szomszédban vannak. Megspórolják a munkaerőn, biztonsági intézkedéseken, stb. a szállítási költségeket. Mi is ilyen áron növekvő gazdaságot akarunk? Mert Viktorunk nagyon ezirányba kacsintgat.
nemkati
@csikknorisz: Van, amit laikus nem tud megítélni, és van, amin látszik, hogy minőség. Sokszor a gyakorlatban, a fogyasztás, a vásárlás után derül ki valamiről, hogy megéri-e az árát. Ilyenkor jön be a képbe a tanulópénz-effektus. De a sz@rt akkor se veszem meg másodszor, ha már majdnem ingyen adják. És tökmindegy, hogy hány helyen van rajta hogy magyar áru, vagy hány nemzeti színű mintával van felvirágozva.
csikknorisz
@nemkati: Nem tudod kikerülni. Valamilyen szerkezetről ide is írsz. Innen látatlanból is megmondom, hogy annak a szerkezetnek az összetevőit jórészt Kínában gyártották. Olyan infotechnikai kütyü, aminek nincsenek távol-keleti alkatrészei, az maximum a füstjelezés. Ha a füstjelezés után maradt hamut össze akarod porszívózni, az is nehezen fog menni kínai alkatrész nélkül, még ha a porszívót nálunk is gyártották. Ha túlmelegedett a porszívó, és be akarod rakni a hűtőszekrénybe, amit szintén nem Kínában gyártottak, viszont reméled, hogy nincs kínai alkatrésze, akkor van egy rossz hírem: szinte biztos, hogy van. Ha valaki nem a Shanghai shopban vásárol kici óccó cipőt meg ruhát, hajlamos azt gondolni, hogy nincs teli kínai holmival. Pedig de. :)
nemkati
De mondom, emgem ez nem izgat. Ha sárga az egész gép, és a monitor totál ferde szemű, ez a gép akkor is gyors, hibátlanul működik, és amit akarok rajta csinálni, az meg tudom csinálni. Én ezen dolgozom naponta 10-12 órát, tehát a célnak megfelel. Különben pedig mi miért nem gyártunk számítógépeket? 47 ezer forintos ócó kici munkaerőt itt is lehetne találni. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.