Vitézy Dávidnak, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának felmentését kéri a Jobbik Tarlós István főpolgármestertől – mondta az ellenzéki párt budapestiekért felelős alelnöke csütörtökön sajtótájékoztatón.

Volner János azt mondta, a közgyűlésben azért kezdeményezik a cégvezető felmentését, mert az elmúlt három évben Vitézy Dávid főszerepet játszott abban, hogy tönkre tegyék Budapest közlekedését. A lámpákat úgy hangolták át, hogy szándékosan dugókat okozzanak, és úgy változtatták meg a fideszes polgármesterek a forgalmi irányokat, hogy a főutakra tereljék a forgalmat, ezzel újabb dugókat hoztak létre – folytatta. Emellett szerintük több olyan forgalomtechnikai beavatkozás is történt, amely a közösségi és egyéni közlekedést is megnehezítette.

Kijelentette, hogy a kormány "fejős tehénnek" nézi az autósokat, Európa legmagasabb áfáját veti ki rájuk, megemelte a regisztrációs adót. A helyzetet Budapest pedig azzal súlyosbította, hogy úgy akarja rávenni az autósokat a közösségi közlekedés használatára, hogy "pokollá teszi" az autósok életét – fogalmazott Volner János.

Három évig gyakorolhatott egy világváros élén Vitézy Dávid és Tarlós István, előbbi ezidő alatt bebizonyította alkalmatlanságát, ezért indítványozzák, hogy a főpolgármester a csütörtöki nappal mentse fel Vitézy Dávidot és nevezzen ki a helyére egy megfelelő vezetőt – fogalmazott, az MTI kérdésére jelezve egyúttal: van jelöltjük, de őt a későbbiekben nevezik meg.

A Fővárosi Közgyűlés ülését Tarlós István határozatlan időre felfüggesztette a Város Mindenkié csoportnak az életvitelszerű tartózkodást tiltó közterületi szabályozás elleni demonstrációja miatt.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coni
Valóban érthetetlen Tarlós részéről ez a színjáték, hiszen azzal, hogy levelezget Vitézyvel és ő maga pedig mossa kezeit, a budapestiek problémája nem fog megoldódni. Évekkel ezelőtt is nyilvánvaló volt, hogy V.D. nem alkalmas a feladatra.
Most, hogy már Tarlós is belátta, lépnie kellene a levelezgetés helyett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Na kapna kapna is Sarlós elvtárs a pocakkirálytól olyan tockost, hogy lefejelné a korlátot, mint Terike...
sbl
Vitézy problémáját jól látja a Jobbik. Könnyű nekik mert - a többi párthoz viszonyítva - kiugróan sok mérnök van a soraikban és a szimpatizánsaik között.
Azok az intézkedési bakugrások amelyek miatt a Főváros állandóan a tömegközlekedés összeomlása határán imbolyog is ezt igazolják.
coni
@sbl: Ma megszületett a megoldás a BKV pénzügyeinek megoldására. Csökkentették a bérletek árát... Gondolom jövőre országszerte standokat fognak felállítani, hogy megvédjék a bérletárak csökkentését is...
excep
ez azért nem rossz ötlet ??? azt sem értem mi a francnak kel Bp bkk??? a bkvnak ugyan ugy megvan a vezére vezérkara csak igy dupla pénzbe kerül
sbl
@coni: Nem a BKV "pénzügyeire született megoldás"!

Arról van szó, hogy a Fővárosi Önkormányzat - miután áttekintette a pénzügyi helyzetét - úgy döntött hogy a BKK bérletek árát lehet csökkenteni, anélkül, hogy a pénzügyi egyensúly veszélyeztetve lenne.

Ez igencsak új, a Demszky féle bagázshoz képest.

A BKK műszaki helyzete továbbra is kétségbeejtő, azonban az árengedmény által előálló bevételkiesés nem számottevő a továbblépéshez szükséges összegekhez viszonyítva.
Az állami költségvetésből történő beavatkozás feltétlenül szükséges a továbbiakban is.
A húszéves elhibázott várospolitika rendkívül érzékenyen érintette a BKK elődjét a BKV-t a műszaki színvonal tekintetében.
Egyszerre jelent meg igen sok szükség-igény, ezek orvoslása igen nehéz, azonban ha rendszerbe gondolkodnak a döntéshozók és nem az előző 20 év ötletszerűség vezérelte módszerével, akkor a problémák kezelhetők.
Ehhez azonban kérlelhetetlen következetességgel történő végrehajtás szükséges.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.