A Jobbik Pest megyei alelnöke szerint több kampánycsendsértés történt Fóton a vasárnapi időközi polgármester- és képviselő-választáson. Varga Zoltán Péter az urnazárást követően egyebek között azt állította, hogy szervezetten, kisbusszal szállították egy körzetben a voksolókat.

Az ellenzéki politikus a fóti polgármesteri hivatal folyosóján tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a legkirívóbb eset a Sikátorpusztáról a fótligeti szavazókörbe történő szervezett szállítás volt, amelyet a Jobbik több módon is dokumentált. Az ügyben értesítették a rendőrséget és a helyi választási bizottságot, amely – közlése szerint – helyt adott a panasznak.

Varga Zoltán Péter azt mondta, bizonyítékuk van arra, hogy az MSZP szavazóköri delegáltjának felesége is a kisbusz utasai között volt. A Jobbik a vélelmezett törvénysértés miatt feljelentést tett a dunakeszi járási ügyészségen – tette hozzá.

Az alelnök beszélt a szerinte a sorban utolsó "törvénysértésgyanús" esetről is. Mint mondta, megfigyelőik az Attila utcában két hölgyet láttak, akik kezükben címlistát, illetve MSZP-s szórólapot tartva agitáltak szavazásra.

Varga Zoltán Péter szerint a helyi választási bizottság este 7 óra körül ez ügyben is helyt adott a Jobbik panaszának. Az ellenzéki párt gyanítja, de egyelőre nem tudja bizonytani, hogy láncszavazás is történhetett Fóton – közölte kérdésre válaszolva a Pest megyei alelnök.

Chrobák Zoltánné, Fót jegyzője az MTI érdeklődésére egyelőre csupán annyit mondott, hogy nagyon "eseménydús" volt a voksolás napja. A helyi választási bizottság a késő délutáni órákban egy olyan határozatot hagyott jóvá, amely szerint kampánycsendsértés miatt feljelentést tesznek ismeretlen tettes ellen – fűzte hozzá, érzékeltetve, kivizsgálásra vár a szervezett szállítás gyanúja.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője napközben, más témában tartott sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy a fótihoz hasonló esetek miatt a kormánypártoknak nem legalizálniuk kellene ezt a törvénysértő magatartást, hanem a szervezett szállítás teljes tiltását kellene elrendelni. Emellett az ellenzéki párt ismét sürgette a kampánycsend visszaállítását a 2014-től érvényes új választási eljárási szabályokban is.

A 19 ezer lakosú Fóton a polgármester lemondása miatt tartottak választást. A város vezetője egyéni képviselői mandátumáról is lemondott, ezért az 1-es számú egyéni választókerületben új önkormányzati képviselőt is választanak.

A polgármesteri posztért öten, a képviselői mandátumáért nyolcan szálltak ringbe.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

coyote3
Istenem mi mi lesz itt jövőre. Lehet csinálok egy utazási irodát...:)
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
coyote3
Istenem mi mi lesz itt jövőre. Lehet csinálok egy utazási irodát...:)
Kala Majka
@Dr. Felipe: Remekeltél!

Szép, nyilas -szellemű beszédet nyomtál ide!
Dr. Felipe
@Kala Majka: Ugye, sok igazság van benne.
Nyuszicsibe
@coyote3: betársulhatok ?? qrv@ nagyot kaszálunk.
Hellcat
Nem most volt nemrég a hír, hogy ezt a fidesz törvényessé akarja tenni? Mármint a buszoztatást?
coyote3
@Nyuszicsibe: Komoly cég leszünk milliárdos bevétellel és a kiemelt adózókhoz kerülünk, hogy csalhassunk :)))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.